Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ορμησαν τα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος



 Ορμησαν τα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κάνουν πάρτι μόλις έμαθαν ότι η κυβέρνηση Παπαδημου θα τους δώσει τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την κεφαλαιακή τους αναπλήρωση (συν άλλα 30 δισ. ευρώ για εγγυήσεις) και σε αντάλλαγμα θα πάρει μετοχές της ...πλάκας, χωρίς δικαίωμα ψήφου!Θα δώσει δηλαδή στους τραπεζίτες δεκάδες δισεκατομμύρια, φορτώνοντας το βάρος στα κορόιδα τους φορολογούμενους, χωρίς καν να μπορεί να αλλάξει, εστω τις διοικήσεις που οδήγησαν τις ελληνικές τράπεζες σε κατάσταση ουσιαστικής χρεωκοπίας!

Μόλις έμαθαν οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι ότι πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια, άρχισαν να αγοράζουν σωρηδόν τις μετοχές των τραπεζών. Έτσι, ενω ο τραπεζικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχε επιστρέψει στις μέρες της πρώτης οκταετίας του ...Ανδρέα (!) Παπανδρέου (στο 1988 για την ακρίβεια, ενώ ο γενικός δείκτης του ΧΑ βρίσκεται σε μέρες ...Μητσοτάκη στο 1992), άρχισε η απογείωση των τραπεζικών μετοχών.

Από τις 10 ως τις 26 Ιανουαρίου, η τιμή της μετοχής της Άλφαμπανκ αυξήθηκε κατά ...169% και της Γιουρομπανκ κατά 161%!!! Κατά 102% αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της Πειραιώς, κατά 97% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά 84% της Εθνικής και πάει λέγοντας.

Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν έχουν εμφανιστεί τόσο υψηλές αποδόσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα - ούτε καν τότε που όσοι έπαιζαν στο χρηματιστήριο αποκαλούνταν περιφρονητικά «αλογομούρηδες» και όχι «επενδυτές». Τοτε ομως οι κερδοσκόποι απατεώνες έπαιζαν μεταξύ τους, ενώ τώρα οι κυβερνήσεις γδέρνουν τον κοσμάκη για να τους χρηματοδοτούν.
Πηγή: Εφημερίδα "Πριν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.