Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προς τους φίλους και συναγωνιστές




Πριν 2 μέρες αποχώρησα με δική μου πρωτοβουλία από το ΕΠΑΜ, του οποίου υπήρξα ιδρυτικό μέλος και θεωρώ ότι συνέβαλα έντιμα και όσο καλύτερα μπορούσα στη συγκρότησή του από τη θέση του μέλους της Οργανωτικής του Επιτροπής αλλά και τη δράση μου στο Τοπικό ΕΠΑΜ Δυτικής Αθήνας.
Οι λόγοι της αποχώρησής μου σχετίζονται με τη διαφορετική μου άποψη πάνω σε κρίσιμα –κατά τη γνώμη μου- ζητήματα της πορείας του ΕΠΑΜ ακριβώς ως «μετωπική οργάνωση που οικοδομείται απευθείας μέσα στον λαό και από τον ίδιο τον λαό στα διάφορα μετερίζια του αγώνα του.»
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ, δεν σκοπεύω φυσικά να απαντήσω, πόσο μάλλον να «απολογηθώ», γιατί πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση με συνομωσιολογίες και δίκες προθέσεων. Η υποδαύλιση μιας τέτοιας συζήτησης θα δημιουργούσε μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό από το βασικό ζητούμενο σήμερα: την πάλη ενάντια στην κατοχή και τη λεηλασία του λαού και της χώρας.
Η πορεία ανάπτυξης του ΕΠΑΜ μετρά μόλις λίγους μήνες κι είναι όντως φυσιολογικό να προκύπτουν αδυναμίες, προστριβές και διαφωνίες. Ελπίζω ειλικρινά ότι το ΕΠΑΜ θα μπορέσει να τα ξεπεράσει και θα ξανασυναντηθούμε μαζί με όλους τους συναγωνιστές στο μετερίζι του αγώνα.
Ο εχθρός με τους προβοκάτορες και τους χαφιέδες του, βρίσκεται απέναντί μας και είναι ορατός. Είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι κι οι χρηματοπιστωτικές αγορές, η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, η εγκάθετη κυβέρνηση των τραπεζιτών, οι δοσίλογοί τους στο πολιτικό σύστημα, οι γκαουλάιτερ του Ράιχενμπαχ, τα παπαγαλάκια τους στα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Όποιος παλεύει εναντίον τους από οποιονδήποτε πολιτικό ή κοινωνικό χώρο, όσες διαφορές κι αν μας χωρίζουν κι ότι γνώμη κι αν έχει για μένα, τον θεωρώ συναγωνιστή και θα παλέψω δίπλα του.
Θεωρώ ότι είναι αδήριτη η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός αυθεντικού μετώπου του λαού πάνω στα βασικά αιτήματα που πρόταξε η πρωτοβουλία πολιτών «σεισάχθεια» και γι’ αυτά θα συνεχίσω να παλεύω καθημερινά. Γιατί πράγματι «Η ζωή, η ίδια η πράξη, αποδεικνύει πάντα ποιος είσαι, τι κάνεις και τι επιδιώκεις στ’ αλήθεια.»
Ας μου επιτραπεί μόνο μια κουβέντα για την ιδιότητά μου ως αγωνιστή και την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Αυτά δεν απονέμονται από οποιονδήποτε αλλά κατακτούνται μέσα από τη δράση στο κίνημα. Η πολύχρονη συμμετοχή μου σε αυτό, θέλω να πιστεύω, ότι πρόσθεσε ένα λιθαράκι στους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων αυτού του τόπου για αξιοπρέπεια.

Συντροφικά,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

15 σχόλια:

  1. Ο καθένας τραβά στο μετερίζι του αγώνα όπως ακριβώς το βλέπει και το πιστεύει...
    μακάρι να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες στο κίνημα ξεκάθαρες απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη είσαι λίγο παρανοϊκούλης.. Η ψυχολογική σου κατάσταση θα χειροτερεύσει όσο παραμένεις μόνος σου. Μη προσπαθείς να τα διαλύσεις όλα γιατί μόνο εσύ διαλύεσαι. Δώσε τη διαχείριση του site σε άλλους και ξαναζήτα την αγκαλιά του ΕΠΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ένας έντιμος αγωνιστής (που είναι χρόνια στον πολιτικό αγώνα και όχι ένας νεόκοπος αγανακτισμένος) διαφωνεί, τότε αποχωρεί από τον συγκεκριμμένο χώρο, όπως έκανε ο σύντροφος Δημήτρης, αλλά και εγώ πρίν από αυτόν. Πώς γίνεται να διαγράφεται εκ των υστέρων; Με ποιά καταστατική δυνατότητα μπορεί να συμβεί αυτό; Ποιά είναι αυτή η "πολιτική γραμματεία" , πότε δημιουργήθηκε και απο ποιούς απαρτίζεται; Πότε πάρθηκε η απόφαση διαγραφής μελών , που είχαν ήδη αποχωρήσει; Όποιος δηλαδή αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, ξαφνικά γίνεται συνωμότης ή πράχτορας ή ασφαλίτης; Και το τελευταίο "παρανοϊκούλης" με ψυχολογικά προβλήματα; Το ήθος του καθενός προσδιορίζεται από τα γραφόμενά του. Το blog της "Σεισάχθειας" δεν ήταν το επίσημο site του ΕΠΑΜ. Είναι της Σεισάχθειας και το στήσιμο και την ευθύνη της συντήρησης, το έχει ο Δημήτρης και σε αυτόν θα παραμείνει. Όλα τα αλλα είναι εκ του πονηρού. Δημήτρη, μην πτοείσαι από την λάσπη, είναι γνωστή τακτική των ανθρώπων που δεν έχουν επιχειρήματα και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ανελειχθούν. Κράτα το επίπεδό σου και άσε τους άλλους να "αποκαλύπτονται"!
    Βάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχεις απολυτο δικιο βασω,θα ητανε βεβαια χρησιμο να γνωριζουμε κι εμεις που παρακολουθησαμε απο εξω αυτες τις εξελιξεις τους λογους της αποχωρησης περα απο γενικολογιες οπως και τις απαντησεις στις συγκεκριμενες κατηγοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συναγωνιστή Δημήτρη
    Είσαι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο ήρθα σε επαφή, για να γνωρίσω και εν συνεχεία να γίνω μέλος του ΕΠΑΜ. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που σε γνώρισα και είμαι σίγουρος ότι σύντομα οι δρόμοι μας θα συναντηθούν στους μετέπειτα Αγώνες. Είσαι από τους ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις του. Ως ομάδα θα πράξουμε με ευθύνη και συνέπεια, και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί.
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Βασίλης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίσιφε, όπως ανέφερα , έχω πάψει εδώ και 2 μήνες να είμαι μέλος του μετώπου, αν και ήμουν από τα ιδρυτικά του μέλη. Να είσαι σίγουρος, ότι αν δεν είχα εγκαίρως αποχωρήσει, θα με είχε πάρει και εμένα η μπάλα , η μπόχα και η λάσπη που εκτοξεύουν αλόγιστα. Και εγώ απ΄ έξω έχω παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα. Επειδή τυχαίνει να ξέρω και τα πρόσωπα και τον αγωνιστικό ή μη βίο τους (και αυτούς που εκτοξεύουν την λάσπη και αυτούς που την δέχονται και με αξιοπρέπεια την αντιμετωπίζουν) θεώρησα υποχρέωσή μου, να καταθέσω τις απόψεις μου και να υποστηρίξω τον άνθρωπο που αγωνίστηκε για το ΕΠΑΜ στο πλευρό του Καζάκη . Οι προβοκάτορες, οι πράκτορες και οι ασφαλίτες , που πράγματι υπάρχουν μέσα στους κόλπους του ΕΠΑΜ, πρέπει να αναζητηθούν στην αντίπερα όχθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Respect! Για την ανάρτηση αυτή.
    Τα υπόλοιπα πάλι στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχικά, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για το θέμα.
    Επίσης, αν έχεις δηλώσει τους λόγους που αποχωρείς και είναι πολιτικοής φύσεως, οφείλουν να απαντηθούν, αν όχι δημόσια (πού τέτοιο σθένος;), τουλάχιστον στα μέλη του ΕΠΑΜ. Άραγε, αν οι λόγοι που σε ώθησαν να αποχωρήσεις είναι ορθοί και θεωρηθούν ορθά επιχειρήματα από την πλειοψηφία των μελών του ΕΠΑΜ, υπάρχει διαδικαστικός τρόπος να δικαιωθείς; Υπάρχει καταστατικό που λέει πώς όταν θίγεται η Κ. Πολ. Επ. του ΕΠΑΜ από μέλος του, ισχύει "ο κανόνας Νο 1, Η Πολ. Επ. έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο";
    Η χρονική περίοδος που διανύουμε εγκυμονεί και μάλιστα στον ένατο μήνα. Ό,τι χαρτί θα είχε να "παίξει" το καταρρέον σύστημα, με τις φυτεμένες στην καρδιά του ΕΠΑΜ εφεδρείες, είναι αναμενόμενο να το "παίξει" τώρα (Στεφανόπουλος, Μούσχουρη). "Πρέπει" να τσακωθούμε για να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε.
    Η στάση σου, Δημήτρη, είναι πολιτικά άριστη και ψυχολογικά αξιέπαινη (για την υπομονή και την εγκράτεια).
    Η ιδέα της διεκδίκησης της λαϊκής κυριαρχίας και της αληθινής δημοκρατίας δεν είναι πατέντα κάποιας ομάδας ανθρώπων. Υπάρχει στην ανθρώπινη φύση, μέσα στο αίσθημα της ισότητας, της επιβίωσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων-αρχών. Συνεπώς είτε το θέλεις, είτε όχι, είσαι και θα είσαι μέλος του ΕΠΑΜ έως ότου προδώσεις αυτές τις αρχές στην πράξη.
    Όσο για τους αλάνθαστους που κρίνουν τους λαθεμένους, θέλω να δω στη ζωή μου έστω και έναν...

    Χαιρετίσματα!
    Πέτρος
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη συνεχισε τον αγωνα με αξιοπρεπεια ,εμεις που σε ξερουμε σε στηρίζουμε και σε αγαπαμε η λασπη θα επιστραφει πισω σε αυτους που την πετανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την ίδια στιγμή που οι εικονικές εκβιαστικές παραιτήσεις γίνονται "μόδα" και αντί για ανάληψη ευθυνών (που και αυτό είναι μια πράξη παραίτησης)έχουμε επιστροφές σε άσπρο άλογο με πήλινα πόδια, κάποιοι πραγματικοί άντρες σαν τον Δημήτρη διαλέγουν τον δρόμο της αξιοπρέπειας δια της παραίτησης. Αυτό είναι στάση ζωής και μάθημα συμπεριφοράς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συναγωνιστές, γιατί ρίχνετε λάδι στην φωτιά αφού ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις και δεν έχει βγει η επίσημη θέση του ΕΠΑΜ;
    Άλλωστε η τοποθέτηση του Δημήτρη είναι πολύ προσεκτική και δεν αφήνει περιθώρια για εντάσεις.
    Ψυχραιμία και υπομονή ...μέχρι την παράταση.
    Το ΕΠΑΜ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και τίποτα δεν μπορεί να την ανακόψει, παρά μόνο οι δικές μας αστοχίες και αντιπαλότητες λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.
    Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, όμως, είναι ότι έρχονται σκληροί αγώνες και όποιος μπαίνει μπροστά όχι μόνο δεν πρόκειται να "κερδίσει" τίποτα, αλλά βάζει και τον κεφάλι του στον τορβά. Αυτό αρκεί από μόνο του για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

    Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λεωνίδα, πάντα είχες την καλή πρόθεση να στρογγυλεύεις τις καταστάσεις, προς αποφυγή εκτροπών. Όμως, όσο μπαίνουν "κάτω από το χαλί", δεν νομίζω ότι βοηθάει στο ξεπέρασμα της κρίσης. Σε ένα αναπτυσσόμενο μέτωπο, είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Αντί,λοιπόν, δημοκρατικά και με στοιχεία (και όχι με λάσπη και βρισιές) , να συζητηθεί και να ξεπεραστεί το θέμα , τί έκανε η ηγεσία; Έπεσε στην παγίδα , (γιατί προσωπικά πιστεύω ότι έχει στηθεί μία απίστευτη πλεκτάνη), και ανάγκασε ανθρώπους σαν τον Δημήτρη, να φύγουν με αξιοπρέπεια μεν, με πόνο και παράπονο δε. Και εσείς συνεχίζετε να τρέφετε στον κόρφο σας, τα φίδια και τους ρουφιάνους.
    Βάσω
    ΥΓ Και μην ενοχληθείς που μιλάω για "ηγεσία". Παρά τις διακηρύξεις και τις προφορικές κορώνες, ΝΑΙ υπάρχει "ηγεσία", που δεν ανέχεται την διαφορετική άποψη! Το ξέρεις και το ξέρω, άσχετα αν ΠΡΕΠΕΙ να το αρνηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συναγωνιστές,

    αφού όλοι από τα γραφόμενα σας δείχνετε ότι κατανοείτε πως η Πατρίδα χάνεται, υποδουλώνεται
    στα συμφέροντα των Τραπεζιτών και των ανδρείκελων που μας κυβερνούν, γιατί συνεχίζετε
    αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση; Πώς από το καλοκαίρι που είχαμε αυτό το πάθος για ενότητα
    κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα, φτάσαμε πάλι να "βλέπουμε" παντού χαφιέδες και πράκτορες;
    Τότε ζούσαμε τις στιγμές συνεπαρμένοι. Η δόνηση από χιλιάδες στόματα μας οδηγούσε:
    "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73".
    Σε όλη αυτή την πορεία ήρθαμε πολύ κοντά, ξαναβρεθήκαμε παλιοί αγωνιστές που είχαμε χαθεί,
    που είχαμε διαφωνήσει κάποτε και γίναμε ΟΛΟΙ ένα.
    Και όταν τα πράγματα φάνηκε ότι "έκατσαν" αρχίσαμε τις καχυποψίες, τις μικροπρέπειες, τις ηλιθιότητες;
    Τί μας φοβίζει; Αφού έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αφού ξέρουμε ότι θα βρεθούμε πάλι στους
    δρόμους ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ μ΄αυτούς, αφού καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε για να μη γίνουμε
    δούλοι και αυτή τη φορά πρέπει να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ γιατί το κάνουμε όλο αυτό;
    Όταν προσθέτουμε "λιθαράκια" στο δρόμο του αγώνα, το κάνουμε για να ΜΗΝ χάσουμε αυτό το ΔΡΟΜΟ.
    Όταν το κεφάλι μας βρίσκεται στο ντορβά -που λέει και ο Λεωνίδας- τι ωφελούν οι τέτοιου είδους
    αντιπαραθέσεις; Κάθε μέρα προκύπτει κάτι χειρότερο από δαύτους στο οποίο πρέπει να απαντάμε
    και να επεμβαίνουμε άμεσα, όλοι μαζί, σαν μια ΓΡΟΘΙΑ. Ελάτε να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μικροπρέπεια και ηλιθιότητα είναι να παραιτούμαι σήμερα από ένα όργανο και αύριο να συνεχίζω να συμμετέχω, παρότι παραιτημένος με τη σκέψη οτί η παραίτηση δεν γίνεται δεκτή. Πολιτικάντικες & αναξιοπρεπείς πρακτικές προς εκβιασμό με το κλασσικό δίλημμα "ή εγώ ή τα τάνκς". Μιας και την πράξη του Δημήτρη σχολιάζουμε, ο ίδιος τίμησε τον εαυτό του, τους φίλους του τους συναγωνιστές του ( όπως εννοούνται από τον καθέναν)στην πράξη . Γιατί στα λόγια όλα είναι εύκολα κι απλά αλλά αυτά τα τιμούν οι πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.