Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις»



Του Γ.Γ.


«Η καμήλα αν δεν γονατίσει δεν μπορείς να την φορτώσεις», λέει μια αραβική παροιμία. Και εδώ αναρωτιέται κανείς: Γιατί ο λαός μας είναι γονατισμένος, το κεφάλαιο διεξάγει μόνο του ταξικό πόλεμο και φορτώνει όλα τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλατιές του εργαζόμενου λαού και των λαϊκών στρωμάτων; 

Φταίνε μόνο οι εργατοπροδότες εργατοπατέρες συνδικαλιστές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που καλλιέργησαν την αναποτελεσματικότητα των αγώνων με τις 24ωρες απεργίες που προκηρύσσουν, απλώς για να εκτονώσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια; 

Φταίνε τα κόμματα που αναπροσδιορίζονται αριστερά και κομμουνιστικά τα οποία δεν μπορεί να εμπνεύσουν τις εργατικές μάζες, να δημιουργήσουν ταξικές συνειδήσεις, είναι βουτηγμένα στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, στέκονται εχθρικά σε κάθε λαϊκή ενέργεια που ξεφεύγει απ’ τα πλαίσια της αστικής νομιμότητας; 
 («Την ταξική πολιτική συνείδηση  μπορούμε να τη φέρουμε στον εργάτη μόνο από τα έξω, δηλαδή έξω από την οικονομική πάλη, έξω από τη σφαίρα των σχέσεων μεταξύ εργατών και αφεντικών», έγραφε ο Λένιν κι αυτό γιατί οι εργάτες δεν μπορούν από μόνοι τους να την αποκτήσουν λόγω της φύσης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης),.

Πραγματικά δεν ξέρω την απάντηση. Θυμάμαι όμως όταν πριν αρκετά χρόνια συζητούσα με ένα στέλεχος κομμουνιστικού κόμματος της Τουρκίας (ήταν για χρόνια αντάρτης στα βουνά του Κουρδιστάν, και είναι πολύ γνωστός στον λαό της γείτονας χώρας με το παρατσούκλι «Καρά Σεϊτάν») που μου έλεγε το εξής: Τις αστικές δικτατορίες, με κοινοβουλευτικό προσωπείο που έχουμε σε Ελλάδα και Τουρκία ένα κομμουνιστικό κόμμα έχει καθήκον να τις παλέψει δημιουργώντας παράνομο και νόμιμο μηχανισμό. Να συνδυάζει την πάλη των κινητοποιήσεων που κάνει στα αποδεκτά πλαίσια του αστικού κράτους, με τις ενέργειες του παράνομου μηχανισμού του που θα τιμωρεί όργανα των κατασταλτικών μηχανισμών που εγκληματούν σε βάρος του λαού και θα προχωρεί σε όποια άλλη ενέργεια χρειάζεται που δεν μπορεί να κάνει ένα κόμμα που θέλει να είναι αποδεκτό απ’ το πολιτικό κατεστημένο.

Αξίζει λέτε το κόπο να δώσουμε βαρύτητα σ’ αυτά που λέει ένας «Καρά Σεϊτάν» (μαύρος διάολος);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.