Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – “ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ”

Η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής. Ο λαός με κομμένη την ανάσα ακούει καθημερινά να ανακοινώνονται όλο και πιο σκληρά, αντικοινωνικά μέτρα που ανατρέπουν τον οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και σπρώχνουν με βίαιο τρόπο τον λαό στη φτώχια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Ο εργαζόμενος χάνει μέρα με τη μέρα όλα εκείνα τα εχέγγυα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, ενώ ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας καταστρέφονται.
Η επιβολή του καθεστώτος κατοχής με τη μορφή της κηδεμονίας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έρχεται να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πληρώνει τους Ευρωπαίους και εγχώριους τραπεζίτες, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο έλεος των αγορών, των πιο αδίστακτων αρπακτικών, των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων.
Ποιος είναι ο στόχος αυτού του νέου καθεστώτος κατοχής; Να τεθεί η χώρα σε ιδιότυπη «καραντίνα» για να μην επεκταθεί η αποκαλούμενη «μόλυνση» και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Το κύριο ενδιαφέρον της «τρόικας» δεν είναι η αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας αλλά η προστασία των μεγάλων τραπεζών. Η χώρα και ο λαός της κρίθηκαν αναλώσιμοι προκειμένου να εξευμενίσουν τις αγορές και να επιβιώσει το ευρώ.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, παραγωγοί, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν καλούνται απλώς να πληρώσουν το μάρμαρο, αλλά να αποδεχθούν την επίσημη υποθήκευση της χώρας τους από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν φθάνει που την τελευταία δεκαετία ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει κυριολεκτικά από το υστέρημά του μιάμισι φορά το τρέχον δημόσιο χρέος, με το καθεστώς κατοχής που αποδέχθηκε η κυβέρνηση προβλέπεται μέσα στην επόμενη τριετία να το πληρώσει εξ ολοκλήρου άλλη μία φορά! Και παρ’ όλα αυτά το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί μέσα στην τριετία πάνω από 70 δις ευρώ.
Αυτό υπόσχεται η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό.
Αλήθεια τι σόι βοήθεια είναι αυτή που έρχεται να προσφέρει η «τρόικα», όταν μετά το πέρας των τριών ετών η Ελλάδα θα χρωστάει τουλάχιστον 30% περισσότερα από αυτά που χρωστάει σήμερα, ενώ η εξυπηρέτηση των χρεών της θα της κοστίζει πολύ περισσότερο; Είναι δυνατό με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγει η Ελλάδα από τη μέγκενη της χρεωκοπίας;
Μπορούν να επιβιώσουν η χώρα και ο λαός της με αυτή την πολιτική;
Η κυβέρνηση και το καθεστώς κατοχής επιχειρούν να συγκαλύψουν ότι το κυρίως ζητούμενο με το «πακέτο στήριξης» και την εγκατάσταση του ΔΝΤ στη χώρα υπό την εποπτεία της ΕΕ δεν είναι απλώς οι επιπλέον «θυσίες» που θα κληθούν να υποστούν τα λαϊκά στρώματα. Το επίδικο ζήτημα είναι η εθνική κυριαρχία της χώρας. Με την κηδεμονία του ΔΝΤ και της ΕΕ ο Έλληνας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει μόνο τη δουλειά του, τη σύνταξή του, τα δικαιώματά του αλλά και την ίδια την χώρα του.
Η ίδια η δυνατότητα επιβίωσης της χώρας αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από τους ιθύνοντες της ευρωζώνης και τις αγορές. Αν χρειαστεί θα πρέπει τουλάχιστον οικονομικά να χωριστεί η χώρα σε περιοχές και περιφέρειες, να εκχωρήσει την εκμετάλλευση των νησιών και τα δικαιώματα στο Αιγαίο. Η χώρα απειλείται να μεταβληθεί σε κράτος υπό αίρεση, διαρθρωμένο σε ημι-αυτόνομες περιφέρειες εύκολα ιδιωτικοποιήσιμες και προσαρτήσιμες σε γειτονικά κράτη, κρατίδια και προτεκτοράτα ανάλογα με τα συμφέροντα των μεγάλων της ευρωζώνης και των ΗΠΑ.
Η μάχη την οποία καλείται να δώσει σήμερα ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, ο νέος δεν είναι απλώς και μόνο για τη δική του προσωπική επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει καθαρή από μόνος του και ιδιαιτέρως στις σημερινές συνθήκες. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να σωθεί δίχως να παλέψει για τη σωτηρία συνολικά της χώρας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για το «άσε πρώτα να δούμε τι θα γίνει και ύστερα βλέπουμε.» Ή οι εργαζόμενοι και ολόκληρος ο λαός παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και αναλαμβάνουν δράση για τη διάσωση της χώρας ή θα ζήσουμε καταστάσεις τις οποίες έχουμε γνωρίσει μόνο στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αλλάξει οτιδήποτε, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική, αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα απ’ όλα ο βρόγχος του δημόσιου δανεισμού, αν δεν ξεφύγει η χώρα από τη θανάσιμη λαβή των δανειστών της. Όποιος το αγνοεί αυτό απλώς ονειροβατεί.
Μια ριζικά διαφορετική πολιτική που ξεκινά στη βάση των αληθινών συμφερόντων του λαού και της χώρας οφείλει να ξεκαθαρίζει ευθύς εξαρχής τα στοιχειώδη:
Το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός.
Τα δανεικά δεν χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος του λαού και της χώρας.
Ο δανεισμός χρηματοδότησε τη λεηλασία του τόπου και μια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που σήμερα ρίχνει τη χώρα και τον λαό της στον Καιάδα του ΔΝΤ.
Ο λαός δεν χρωστά, του χρωστάνε. Δεν μπορεί λοιπόν να του ζητιέται να πληρώσει τον «λογαριασμό του χρέους» που άλλοι δημιούργησαν και επωφελήθηκαν από αυτό.

Ποια είναι η απάντηση; Μόνο μία:
Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα, άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος τον οποίο καταβάλλουν η χώρα και ο λαός στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

Αυτή είναι η μόνη λύση για να σωθεί η χώρα από την καταστροφή και να διασώσουν οι εργαζόμενοι τα εισοδήματά τους, τη δουλειά τους, τις συντάξεις και τα δικαιώματά τους. Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει προοπτική για τους νέους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει η χώρα από την πτώχευση και την καταστροφή που οργανώνουν ήδη η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα σημαίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές. Σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε κανενός είδους απαίτηση που θα επιτρέψει στους δανειστές της χώρας να τη δημεύσουν, να την κατασχέσουν, να τη λεηλατήσουν. Σημαίνει ότι σταματάμε να πληρώνουμε δάνεια που έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Σημαίνει ότι διαγράφουμε μονομερώς όλες τις οφειλές που υπήρξαν προϊόν ρεμούλας και κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας και του λαού της. Σημαίνει ότι αρνούμαστε επιτέλους να ματώνουμε για δάνεια που έρχονται από το 1880, αλλά οι αγορές και οι μεγάλοι «εταίροι» μας έχουν επιβάλει να τα πληρώνουμε έως σήμερα. Σημαίνει πολύ απλά ότι σταματάμε να πληρώνουμε τα κερατιάτικα στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να προχωρήσει σε άρνηση της πληρωμής του χρέους όχι γιατί θέλει να βλάψει κανέναν ή να «φάει» τα λεφτά των δανειστών του. Οφείλει να το κάνει γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταθεί στα πόδια του, για να διεκδικήσει τη χώρα του από τις αγορές και τα αρπακτικά τους, για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, για να λυτρωθεί επιτέλους από το διεφθαρμένο σύστημα που τον κυβερνά. Γι’ αυτό και αιτήματα που αφορούν δάνεια τα οποία συνήφθησαν καλή τη πίστει και συνέβαλαν αποδεδειγμένα στην ανάπτυξη της χώρας, ο λαός δεν θα αρνηθεί να συζητήσει την ικανοποίησή τους. Στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Ιδίως αν συνδέονται με χρήματα μικροκαταθετών και ασφαλιστικών ταμείων, που έτσι κι αλλιώς δεν υπερβαίνουν το 15% του σημερινού δημόσιου χρέους. Πάντα με βασική προϋπόθεση ότι καμιά τέτοια απαίτηση δεν θα υπονομεύσει την πορεία της χώρας, δεν θα υποθηκεύσει το μέλλον της και ούτε θα θέσει τη χώρα υπό καθεστώς ομηρείας. Αν είναι να χάσει κάποιος, αυτός σίγουρα δεν θα είναι ο λαός και η χώρα.
Όμως η άρνηση πληρωμής του χρέους είναι μόνο η αρχή, η αφετηρία για μια άλλη ριζικά διαφορετική πορεία που απαιτεί:

1.    Την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που να εκφράζει τη δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού. Η καταστροφή δεν μας περιμένει αν φύγουμε από το ευρώ, αλλά όσο παραμένουμε υποτελείς στο ευρώ. Η χώρα θα πάψει να είναι έρμαιο κάθε είδους πίεσης, εκβιασμού και επιδρομής της διεθνούς κερδοσκοπίας, θα πάψει να είναι αναλώσιμο είδος των αγορών, μόνο αν ανακτήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της οικονομίας της.
2.    Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας, με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας, τον επαναπροσανατολισμό της πιστωτικής πολιτικής, το χτύπημα της χρηματιστικής αγυρτείας και τον έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων.
3.    Την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας με πρώτη την εθνικοποίηση των παλιών ΔΕΚΟ, των υποδομών και των υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Ένα κράτος που πρέπει να πάψει να αποτελεί φέουδο μιας παρασιτικής οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας η οποία σήμερα κυβερνά τη χώρα.
4.    Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία δεν θα στηρίζεται σε ξένους και ντόπιους κερδοσκόπους επενδυτές, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μονοπώλια, αλλά στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων, στη δυναμική και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
5.    Την αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί. Χρειάζεται η χώρα και ο λαός να ανοιχτούν επιτέλους στη διεθνή ζωή, να αξιοποιήσουν δυνατότητες και ευκαιρίες μέσα από την αναζήτηση νέων διεθνών ερεισμάτων, επαφών και σχέσεων με όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, δίχως καταναγκασμούς, επιβολές και μονοπωλιακές εξαρτήσεις.

Η διάσωση της χώρας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με «εθνικές» ή «υπερκομματικές» κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία.
Απαιτεί τον λαό στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων.
Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας.
Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο πιστεύουμε πώς τώρα είναι η ώρα για να οικοδομηθεί ένα νέο ΕΑΜ, μια νέα Φιλική Εταιρεία, μια νέα Επιτροπή Κοινής Σωτηρίας. Μόνο με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης. Αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο εθνικό, πατριωτικό και συνάμα ταξικό καθήκον για τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο.
Ένα τέτοιο μέτωπο δεν είναι υπόθεση απλώς και μόνο ορισμένων οργανώσεων ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εξαρτήσεις. Ένας ενωμένος και αποφασισμένος λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, δεν μπορεί να τον σταματήσει καμιά απειλή, κανένα αντίποινο των αγορών. Όποτε ο λαός αποφάσισε να ενωθεί και να διεκδικήσει τα δίκαιά του δεν υπήρξε καμιά δύναμη που να μπόρεσε να του σταθεί εμπόδιο.

Αντίθετα οι αγορές, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι και το πολιτικό τους προσωπικό έχουν κάθε λόγο να φοβούνται. Και είναι αλήθεια ότι τρέμουν σήμερα στην ιδέα μιας αυθεντικής λαϊκής αφύπνισης. Όχι μόνο γιατί ένας αποφασισμένος και ενωμένος λαός δεν υπήρξε ποτέ εύκολος αντίπαλος για την αντίδραση, αλλά γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ένας τέτοιος αγωνιστής λαός δεν θα βρεθεί μόνος του, απομονωμένος, αλλά σχεδόν αμέσως θα σταθούν δίπλα του, σύμμαχοι και συναγωνιστές, και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και άλλοι που στενάζουν το ίδιο κάτω από την μπότα της υπερεθνικής χρηματιστικής απολυταρχίας.
Στην προοπτική ενός τέτοιου μετώπου στρατευόμαστε και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να προωθήσουμε τους στόχους και την οργάνωσή του μέσα στον ίδιο τον λαό, μέσα στις οργανώσεις του, μέσα από επιτροπές κοινής δράσης σε τόπους δουλειάς και κατοικίας ανεξάρτητα από ιδεολογικές, πολιτικές και κομματικές διαφορές. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για την ανάδειξη της αναγκαιότητας του μετώπου αλλά και των βασικών στόχων του σε όλους τους φορείς και τις δράσεις μέσα από τις οποίες εκδηλώνεται η κίνηση των μαζών.

13 σχόλια:

  1. "με πρώτη την εθνικοποίηση των παλιών ΔΕΚΟ..."
    Ληγμένα χάπια παίρνετε;
    Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει:
    Υπεράριθμους δημόσιους υπαλήλους που ελάχιστα προσφέρουν και πληρώνονται τα διπλάσια από τους ιδιωτικους υπαλήλους.
    Υπεράριθμους υπαλήλους στις ΔΕΚΟ που πληρώνονται τα τριπλάσια από τους ιδιωτικους υπαλήλους.
    40ηδες, 50ηδες συνταξιούχους που ελάχιστα εργάστηκαν και πληρώνονται πολλαπλάσια από σκληρά εργαζόμενους που θα πάρουν σύνταξη στα 65(αν θα πάρουνε)
    Πολιτικοί, λαμόγια επιχειρηματίες, επίορκοι δημόσιοι υπάληλοι κατάκλεψαν και κάποιοι ακόμη συνεχίζουν να κλέβουν.
    Αν δεν καταλάβουμε ότι η πραγματική αιτία για το χάλι της χώρας μας είναι τα παραπάνω δεν πρόκειται ποτέ να δούμε προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CHRIS
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥ ΣΤΟ WWW.MENEGAKI.GR
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ CHRIS

    CHRIS, κάνε μας την χάρη μεγάλε και κλείσε λιγάκι την τηλεόραση, που σου έχει κάνει το κεφάλι κιμά...και αναμασάς ότι βλακεία σου λένε...ήρθε ο καιρός να σκεφτείς και να διαβάσεις λιγάκι από μόνος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mia hara ta lei o chris,,,,mazi sou!!!!!! k as ime new york paliolamogia tou simferondos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. edo esis den kanete kouvenda,,,oulate traboukismous, o anthropos ipe tin gnomi tou k o magas christphoros lei paparies peri kima!! kane esi to souvlaki ama ine..giati oli i elines volepsakides k tebelhanades den iste??? apla tora sas bike i souvla ston kolo k den kserete pou na pate!!!!!!!!!!!!!!!!!! ego pandos herome me ta halia sas, k eftihos os american pandu leo pos kala na pathete!!!!!!!!!! doulepsa 20 hronia k zo tora vassilika stin ameriki, k ola ok!! na pinasete pseftokoultouriarides, na pinasete na dite pos vgeni to psomaki, pou pate mia volta stin macedonia k les k paate sto eksoteriko!!! ai sihtir!!!!!!!anathema!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Μελίνα,
    Πραγματικά αν μας λέγατε που τα στηρίζετε όλα αυτά θα χαιρόμουν πάρα πολύ.
    Στο νιουγιόρκ που είσαστε γνωρίζετε πόσο και πως εργάζεται και το κυριότερο πόσο αμείβεται ο μέσος Έλληνας; Μάλλον όχι αλλά δεν δικαιολογήστε λόγω απόστασης... Υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις απο μελέτες απο την ίδια την ΕΕ και (ω! τι έκπληξη)και τις Ηνωμένες Πολιτίες που αποδεικνύουν οτι ενώ εργαζόμαστε (εμείς οι ψευτοκουλτουριάρηδες) περισσότερο απ' τους άλλους ευρωπαίους (απο τα κράτη μέλη της ένωσης) αμειβόμαστε λιγότερο... Αυτές οι έρευνες περιλαμβάνουν ΚΑΙ τους δημόσιους υπάλληλους -για να σας προλάβω.
    Καλό είναι να έχει κανείς άποψη ακόμα και για λαούς που δεν συμπαθεί. Το κακό είναι να βρίζει αδιακρίτως... Έτσι ακριβώς όπως κάναν οι Ναζί με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και άλλους.
    Περισσότερο απ'ολα όμως λυπάμαι πραγματικά που χαίρεστε με "την σούβλα στο κώλο" κάποιου συνάνθρωπου (και υποθέτω) συμπατριώτη... Αν και ξέρω ότι η χαρά σας είναι μέχρι να μπει στον δικό σας.

    Υ.Γ. Γράψτε παρακαλώ ελληνικά, εδώ στο Ελλάντα δεν συμπαθούμε τις αμερικανιές, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με την γλώσσα μας. Εκτός αν προτιμάτε την Αγγλική οπότε συνεχίζουμε έτσι.
    Τα μπάσταρδα greeklish είναι για μπασταρδεμένους ανθρώπους.
    Εκτός αν προτιμάτε να μην ξαναγράψετε καθόλου το οποίο και εύχομαι. Ουτως ή άλλως δεν έχετε και τίποτα ουσιαστικό να πείτε πέραν του να δηλώσετε ότι ζείτε βασιλικά. Το ακούσαμε, χαρήκαμε με την αξιοσύνη και την προκοπή σας και μέχρι εκεί. Επιστρέψτε στον θρόνο σας κι αφήστε μας κι εμάς να λύσουμε τα εσωτερικά μας που καθόλου δεν σας αφορούν.

    Μετά τιμής
    Η δούκισσα της ανεργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Μελίνα.

    Ζεις τα τελευταία 20 χρόνια στο νιου γιορκ και τώρα ζεις βασιλικά.. και στον ελευθερο χρόνο σου μπαίνεις στον συγκεκριμένο ιστότοπο. να κάνεις τί? γιατί δεν κάθεσαι να απολαύσεις τη βασιλική ζωή σου? Μόνο δύο πράγματα μπορώ να συμπεράνω: ή ότι οι σκοποί σου μόνο ανιδιοτελείς δεν είναι ή ότι πάσχεις από σχιζοφρένεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά όλα αυτά αλλά στην συνέλευση κανείς δεν ξέρει και τίποτα.
    Θεωρώ το κείμενο προσπάθεια κάποιων να καπηλευτούν την αγανάκτιση του κόσμου και με την δημιουργία του ΕΠΑΜ να κερδίσει τις εντυπώσεις και την πρωτοπορία για κάτι τέτοι.
    Επίσης ποιοι είναι αυτοί που το υπογράφουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αντε μωρη βλαχαρα που εφυγες με τα τσαρουχια απο το χωριο και νομιζεις οτι εγινες κατι...και αν θελεις γραψε στα αγγλικα αν και πολυ αμφιβαλω αν ξερεις να μιλας και αγγλικα εστω και 20 χρονια εκει!Κατσε λοιπον στη new york αμορφωτη βλαχαρα και ασε εμας εδω να τα βγαλουμε περα.Αει στο διαολο ο καθε πικραμενος εδω μεσα λεει τις παπαρες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι η καλλίτερη αντιμετώπιση ατόμων όπως η melina είναι περιφρόνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που κολλάει ρε chris η εθνικοποίηση των ΔΕΚΟ με το μέρος αυτων των βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων που δεν είχαν τον παραμικρό δημόσιο έλεγχο. Δέν υπήρχε οργανόγραμμα ούτε για αστείο και ούτε δείγμα εποπτείας και έκαναν ότι πραγματικά γούσταραν. Και δηλαδή η μόνη λύση ειναι να γίνουν τα πάντα ιδιωτικά ώστε να μπορούν να λειτουργούν όπως πρέπει και όχι η δημιουργία ενός υγειούς συστήματος? Δηλαδή αυτή την νοοτροπία μερικών ποτέ δεν μπόρεσα να την καταλάβω! Σαν να έχεις ένα μαγαζι και οι υπάλληλοι να τον παίζουν συγγνώμη και για την έκφραση και εσυ να μην μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να λές στον καθένα έλα παρε το μαγαζί και βάλτους εσύ τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Τόσο άχρηστοι είμαστε δηλαδή? ή τόσο πολύ μας έχουν λοβοτομήσει που πιστεύουμε ότι είμαστε πλεόν οι χειροτέροι όλων? Για ελάτε στα καλα σας παρακαλώ πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποια Νεα Υορκη; Απο κανενα τσαντιρι συμετεχει η φουκαριαρα. Καντε κατι να την σωσουμε ρεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ θα έλεγα σε όλους εσάς τους {κατ' οίκον} κριτές!!! να βάλετε "λίγο νερό στο κρασί σας" όχι γιατί έχω σε όλα άποψη αλλά γιατί όλες οι γνώμες είναι "άποψη" σε προσωπικό επίπεδο & όποια έχει υπόσταση αυτή θα μπορεί να επικρατήσει...
    Εξ' άλλου για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.