Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Επιζητούν το χάος;


planet-greece.blogspot.com
Αποκαλυπτικό για την κατάστασης της χώρας – περισσότερο ίσως από τους αριθμούς και τους οικονομικούς δείκτες – είναι το προχθεσινό editorial των «Financial Times». Εκεί, στο ευαγγέλιο των αγορών, διατυπώνεται απερίφραστα και ωμά ο εκβιασμός προς την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία: Ή θα προσαρμοστείτε (στις απαιτήσεις μας) ή θα σας διαλύσουμε.
Αυτόν τον εκβιασµό διατυπώνει στις επαφές του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα: Είτε θα πτωχεύσετε συντεταγμένα εντός ευρώ είτε η πτώχευση θα γίνει άναρχα και θα προκαλέσει κοινωνικό χάος.

Σύµφωνα με τους «F.T.»: «Αν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση από το δάνειο της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τότε τα κεφάλαια της Αθήνας θα εξαντληθούν στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι τον Δεκέμβριο, όμως, δεν υπάρχουν λήξεις ελληνικών κρατικών ομολόγων. (…) Το θύμα από τα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους δεν θα είναι η αγορά ομολόγων, αλλά ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας και όσοι λαμβάνουν επιδόματα. Και γι’ αυτούς, ο μόνος υπόλογος είναι η κυβέρνησή τους».
Η εφηµερίδα των αγορών διατυπώνει τον εκβιασμό πατώντας στο πολιτικό κενό που διακρίνει την ελληνική σκηνή, οργανώνοντας δυνάμεις για εσωτερική αντιπαράθεση και σύγκρουση: «Οι Έλληνες είναι χωρισμένοι σε αυτούς που ευνοήθηκαν από τη δυσλειτουργία του κράτους – τα καλά προστατευμένα και καλά αμειβόμενα κλειστά επαγγέλματα, τους δημοσίους υπαλλήλους, κλάδους που ελέγχονται από καταχρηστικά συνδικάτα – και, στην πλειονότητα, εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα, οι οποίοι πρέπει να χρηματοδοτούν αυτά τα προνόμια και τώρα σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της αργοπορημένης λιτότητας. (…) Η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στη σωστή κατεύθυνση. Σε εκείνους που εκμεταλλεύονται ένα χρεοκοπημένο σύστημα».
Οι «F.T.» ολοκληρώνουν το άρθρο ως εξής: «Όταν οι πολιτικοί δεν έχουν το κουράγιο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους παρακινήσουμε». Αντιλαμβάνονται ότι η διαίρεση του ελληνικού λαού και η εξώθηση σε σύγκρουση μπορεί να προκαλέσουν χάος; Προφανώς το γνωρίζουν…
 Το Ποντίκι

1 σχόλιο:

  1. είναι στ' αλήθεια τόσο ανόητοι ώστε δεν έχουν καταλάβει ότι η ελληνική κρίση χρέους είναι μια μαύρη τρύπα που θα τους καταπιεί όλους; ακόμα κι αυτή την ύστατη στιγμή πιστεύουν πραγματικά πως το πρόβλημα θα περιοριστεί στη δολοφονία του ελληνικού λαού, ενώ οι τράπεζές τους θα παραμείνουν αλώβητες; καλά κρασιά "FT", οι μελλοθάνατοι σου στέλνουν χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.