Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Καρατζαφέρη: Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς




Η άρχουσα τάξη δεν έχει τρόπο να δικαιολογήσει στις μάζες αυτά που κάνει: Μας έχει ήδη πάρει τα σώβρακα, και ετοιμάζεται για νέα επιδρομή και για το 2012 (όπως ήδη ανακοίνωσε επίσημα με τον προϋπολογισμό), αλλά και για ολόκληρη την επόμενη δεκαετία, όπως προβλέπουν τα μνημόνια που έχει υπογράψει (και μετά βλέπουμε - κάτσε πρώτα να βγάλουν τη χρονιά, και μετά βλέπουμε εξάλλου το αν θα βγάλουν...τη δεκαετία).

Από τη στιγμή που αυτά δε μπορούν να δικαιολογηθούν στις μάζες, και να αποσπάσουν μια στοιχειώδη έστω συναίνεση, έχουν επιστρατεύσει τους ακροδεξιούς για να καταστείλουν το λαό, που προφανώς δε δέχεται με σταυρωμένα χέρια την εξαθλίωση του για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες.

Ο Καρατζαφέρης δε βλέπει κανέναν κίνδυνο για το λαό από τα μέτρα που [και] αυτός υπογράφει - ίσα ίσα που αυτά τα μέτρα είναι "για το καλό μας" (αν και μερικοί "εοικίνδυνοι" τύποι ισχυρίζονται ότι αυτά τα μέτρα τελικά είναι για το καλό των ξένων και εγχώριων πιστωτών, των μεγάλων βιομηχάνων που θα έχουν στη διάθεση τους άφθονα φτηνά εργατικά χέρια, των εφοπλιστών και της Εκκλησίας που παραμένουν αφορολόγητοι όταν οι υπόλοιποι πληρώνουν "τα μαλλιά της κεφαλής τους", κτλ, κτλ, κτλ). Αντίθετα, ως το πιο ακροδεξιό κομμάτι της άρχουσας τάξης, ο Καρατζαφέρης βλέπει τον κλασσικό και δοκιμασμένο..."κομμουνιστικό κίνδυνο".

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει δύο πράγματα:

1)
 Πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τα μέτρα, έστω και αν αυτά οδηγούν πολλούς σε πλήρη εξόντωση, και πολλούς άλλους σε μια ζωή εξαθλίωσης, φτώχεια και μιζέριας. Πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των τραπεζών και των βιομηχάνων...εεε, τα συμφέροντα "της πατρίδας" ήθελα να πω, δε ξέρω πως τα μπέρδεψα

2) Πρέπει να χτυπηθεί η αριστερά, την οποία συνήθως κατηγορεί με τα 'κλασσικά" επιχειρήματα ότι είναι "αντεθνική". Το κόλπο είναι άλλωστε παλιό και δοκιμασμένο: Βαφτίζουν ως "εθνικό" αυτό που συμφέρει την άρχουσα τάξη, και έτσι αν κάποιος θέλει να παλέψει για τα δικαιώματα των εργατών, ονομάζεται αυτομάτως "αντεθνικός", "προδότης της πατρίδας", κτλ. Έτσι, καταργούνται εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα, οι απεργίες, εμφανίζεται λογοκρισία για όποιον μιλά εναντίον της άρχουσας τάξης, κτλ.

Για παράδειγμα, αυτό είπε και σε σημερινή επιστολή που έστειλε, ενώ τα ίδια λέει και για οποιοδήποτε άλλο πιθανό και απίθανο θέμα:

Η επιστολή Καρατζαφέρη προς τον λαό και τους δανειστές 
Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσυπογραφής, καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος

Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ' εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος. Και αυτή, δυστυχώς, από τη δραματική ροή των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις. Χρειαζόμαστε της έξωθεν στήριξη. Την ουσιαστική συμβολή δηλαδή, αυτών που εμπιστευτήκαμε ως εταίρους. Αυτούς με τους οποίους από κοινού βουλευόμεθα στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Αυτούς με τους οποίους από κοινού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα, το ΕΥΡΩ.

Κατά την επίσκεψη της Τρόικας με διευρυμένη σύνθεση στο γραφείο μου, στη ΒΟΥΛΗ (η επιλογή του χώρου έγινε για να τονίσω τη θεσμικότητα και όλα τ' απορρέοντα), εξήγησα ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεών τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιαςακραίας ρητορικής για έξοδο από την ΕΥΡΩΠΗ και το ΕΥΡΩ, όπως την αντιλαμβάνονται η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ Αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες «κατοχικού τύπου» αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μια ιδιότυπη «ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ».

ΛΑΟΣ: «Το ΠΑΜΕ διώχνει και τον συνεδριακό τουρισμό»
«Οι άφρονες του ΠΑΜΕ να συνειδητοποιήσουν ότι με τις ακρότητές τους - εκτός από κρουαζιερόπλοια - διώχνουν και τον συνεδριακό τουρισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ με αφορμή την ακύρωση συνεδρίων.

«Το θέμα είναι μέχρι πού μπορούμε να ανεχτούμε την επίθεσή τους κατά της Ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.
Υπάρχουν εξάλλου πολλοί που έχουν μεγαλώσει με την ακροδεξιά αυτή προπαγάνδα - ο μύθος των "κομμουνιστών που θα μας πάρουν τα σπίτια" είναι πολύ διαδεδομένος ακόμα και σήμερα, κάτι που αποδεικνύει το πόσο πετυχημένη ήταν η προπαγάνδα των φασιστών.

Μόνο που πλέον ο καπιταλισμός είναι τόσο ωμός, που η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι...ο καπιταλισμός είναι αυτός που "θα μας πάρει τα σπίτια", για να μην πω ότι "θα μας πάρει και τα σώβρακα". Όχι ο κομμουνισμός.

Και γι' αυτό φοβούνται στην άρχουσα τάξη - γιατί πλέον δεν είναι και τόσο εύκολο να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Και γι' αυτό έφεραν στην κυβέρνηση και τους ακροδεξιούς. Πλέον, πραγματικά κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας: Από τη χούντα των συνταγματαρχών στο "σοσιαλισμό" του ΠΑΣΟΚ, και από τον "σοσιαλισμό" του ΠΑΣΟΚ (που δυσφήμησε το σοσιαλισμό όσο δεν πάει) πίσω σε μια νέα χούντα.

Πρέπει να ανατραπούν - και θα τους ανατρέψουμε. Αλλιώς, ούτε οι πολιτικές διώξεις είναι τόσο μακρυά, για τη φτώχεια δεν το συζητάμε (είναι ήδη εδώ - υλική και πνευματική), ενώ στην Αίγυπτο αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ο στρατός σκοτώνει κόσμο ακόμα και ποδοπατώντας τον με τα τανκς, και μετά..."ζητάει συγνώμη".

Ως τότε, ας δούμε και μια πολύ συμβολική φωτογραφία, με τον Άδωνη στο υπουργείο, με φόντο τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου, που κατά τα άλλα "δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά":


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.