Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Οι εργάτες έχουν χρέος να σπάσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας.



«Η βία και ο παραλογισμός εξαπλώνονται με ραγδαία ταχύτητα στη χώρα (...) από ανθρώπους οι οποίοι (...) βλέπουν σήμερα στα εκκαθαριστικά τους τον μισθό τους να έχει μειωθεί δραματικά και να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Προφανώς και είναι δικαιολογημένη η οργή τους, αλλά απαράδεκτος και εξωφρενικός ο τρόπος που την εκφράζουν. Η κατρακύλα στην αχαλίνωτη βία, τις καταλήψεις, το χάος πρέπει να σταματήσει πριν να είναι αργά»

«Καθημερινή»
_________

«Απαράδεκτος», λοιπόν, και «εξωφρενικός» ο τρόπος με τον οποίον οι εργάτες προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν πριν φτάσουν στον απόλυτο βαθμό εξαθλίωσης που τους οδηγεί η καπιταλιστική επέλαση, κατά την φυλλάδα του Αλαφούζου.

Τα τσιράκια του εφοπλιστή –εκδότη ανακάλυψαν ότι «η βία και ο παραλογισμός εξαπλώνονται με ραγδαία ταχύτητα στη χώρα» ότι οδηγούμαστε «στην αχαλίνωτη βία» όταν εκδηλώθηκαν κάποιες λαϊκές αντιστάσεις που ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια λαϊκής αυτοάμυνας –και όχι στην ένταση και δυναμικότητα που απαιτούν οι στιγμές- γιατί μια ζωή υπερασπίζονται με κάθε τρόπο το μονοπώλιο της κρατικής-καπιταλιστικής βίας.

Είδατε τα ΜΜΕ που ελέγχει το συγκρότημα Αλαφούζου, να έχουν την παραμικρή ένσταση στη διαρκής βία που εξαπολύει κάθε η κυβέρνηση Μπενύτο - Γιωργάκη, στον ελληνικό λαό, με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και ψέματα; Αυτή η βία είναι αποδεκτή από τους κολαούζους του συστήματος. Αυτή η βία που μπορεί να μεταφραστεί με την απειλή της απόλυσης, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την φτώχια και τον τρόμο της επιβίωσης δεν ποινικοποιείται από κανένα δικαστήριο. Είναι συστατικό του «σύγχρονου κράτους» σύμφωνα με τον Μανδραβέλη, τον Παπαδημητρίου, τον Παπαχελά και τα άλλα καλόπαιδα του συγκροτήματος του Φαλήρου.

Ε, ναι. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Οι εργάτες έχουν χρέος να σπάσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Κι αυτό δεν γίνεται με χαρτοπόλεμο καταγγελιών με πορείες-παρελάσεις με άσφαιρες διαδηλώσεις. 
Εχουμε πόλεμο. ‘Η εμείς ή αυτοί. Ή θα μας ισοπεδώσουν ή θα τους ανατρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.