Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα ...


Σαν να μην πέρασε ούτε μια ημέρα !
1962-2012 (50 χρόνια).
Δίκες και τότε, δίκες και σήμερα.
Για ..προσβολή των προσώπων τους !

Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες και σχημάτισε δικογραφία κατ’ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).

Ο κ. Παπούλιας έγινε το επίκεντρο έντονων διαμαρτυριών από το πλήθος των παρισταμένων, που φώναζε συνθήματα κατά της δοτής συγκυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ - ΕΕ - Τραπεζιτών), που έχουν εξαπολύσει άγριο κοινωνικό πόλεμο εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.

Ο λαός μας δεν θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια «ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα» αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη της Χαλκίδας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί, τη στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να δέχεται να τον περιφέρουν ανά την Ελλάδα, με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι... η διαμαρτυρία των πολιτών.
(απόσπασμα ανάρτησης του "Δεν Πληρώνω").

Και 'γώ που ξεφυλλίζω τις γραφές, ανακάλυψα πως τις δεκαετίες του '60 και του '70 τέτοιες δίκες ήταν στην καθημερινή ειδησεογραφία του τύπου της εποχής εκείνης. Ίσως ο νύν άρχων του προτεκτοράτου να μην το γνώριζε, ξεχασμένος ών στα βουνά και τα λαγκάδια της αντικατοχικής του εποποϊίας.

Γυμνός τώρα πια ο βασιληάς ανεμίζει το μαστίγιό του. Απογυμνωμένος από τη λαϊκή βουλή, εκλεκτός της βουλής των υποτακτικών, κατά πως οι ανάγκες ορίζουν και η χρεία επιτάσσει. Ανάχρειο για θεσμικούς κατακτητές και θεσμικό γενόσημο για υποτελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.