Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Iδρύθηκε το Ε.Πα.Μ


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο σύμφωνα με το προσχέδιο της ιδρυτικής του διακυρηξης συγκροτείται για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής. Ο αγώνας είναι απελευθερωτικός, εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός.







Η πανελλαδική συνδιάσκεψη ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Αργυρούπολης .



(ΦΩΤΟ: έξω από το Δημαρχείο Αργυρούπολης)



Φιλοδοξία του Ε.Πα.Μ είναι να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές.Τα κεντρικά αιτήματά του συνοψίζονται σε πέντε αρχές:

- Ανατροπή του οικοδομήματος των συμφωνιών δεσμεύσεων παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου.

- Να τιμωρηθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα δηλαδή κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα που συμμετείχαν στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και δημόσιας περιουσίας ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο.

- Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το Διεθνές Δίκαιο που επιτρέπει σε ένα κυρίαρχο κράτος να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα παράνομα, τοκογλυφικά και καταχρηστικά χρέη που οδηγούν τον λαό και την χώρα στη χρεοκοπία.

- Αναθεώρηση των σχέσεών μας με την Ε.Ε. με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που να εκφράζει την δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού.

- Τη δημιουργία μιας νέας εξουσίας με το λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, ώστε να επιτευχθεί η κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό μπορεί να συντελεστεί μέσα από μια συνολική πολιτειακή αλλαγή στην επαναθεμελίωση του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του μέσα από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, διευρυμένης αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού με μοναδικό αντικείμενο τη σύνταξη και ψήφιση νέου δημοκρατικού συντάγματος.

Το Ε.Πα.Μ δεσμεύεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, σε κάθε αυθεντικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στο σημερινό καθεστώς, και είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή, που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς, χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή υποκλίσεις σε αυτόκλητες αυθεντίες, αυτοδιορισμένους ηγέτες, παράγοντες και αφανείς ή εμφανείς κομματικούς μηχανισμούς.



























κουβεντουλα ,πηγαδακια και ανταλαγη αποψεων κατα την εισοδο στο αμφιθεατρο του δημου...:

 Η γραματεια ακουραστη απο το πρωι εκανε τις εγγραφες και εδινε καθε διευκρίνηση για οτι εχει να κανει με την συνδιασκεψη...

 πολυ δουλεια η γραμματεια...
 Ένα από τα πολλά πηγαδάκια μαζί με τον Δημήτρη Καζακη ...

 Τα μέλη γεμίζουν την αίθουσα..
 Μαζι μας και ο Στέφανος Ληναίος...
 Χαιρετισμός από τον κυριο Ληναιο..
 Ο Δημήτρης Καζακης στην ανάγνωση της ιδρυτικής διακήρυξης ..
Χαιρετισμος και απο τον Πατερ Ηλια...

5 σχόλια:

  1. Διψάμε για ενημέρωση! Επιτέλους φίλοι προβάλλετε τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης! Ψάχνουμε απο χτες μια σταγόνα ενημέρωσης και επί της ουσίας δεν μπορούμε να βρούμε σχεδόν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου θα στα πω πολύ περιληπτικά
    Ξεκινήσαμε όπως παραπάνω αναφέρεται γύρω στις 1100 με τον χαιρετισμό του προεδρείου της διάσκεψης ομιλητής ο Παντελής Ραδίσης.Ακολούθησε χαρετισμός από τον Στέφανο Ληναίο ακολούθησε ο παπά Ηλίας απ το Μενίδι με ένα πραγματικό αγωνιστικό χαιρετισμο.Μετα τον λόγο πήρε ο Δημ.Καζάκης ανάγνωσε το προσχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης του Ε.ΠΑ.Μ
    Ακολούθησαν ομιλίες συνέδρων επι του προσχεδίου ιδρυτικής διακήρυξης -αρκετοί οι ομιλητές- για κάποιες αλλαγές σε σειρές παραγράφων και κάποιες προτάσεις βελτίωσης κειμένου(το τελικό θα καθαρογραφεί και θα αναρτηθεί στην δικιά μας ιστοσελίδα δηλ. του Ε.ΠΑ.Μ λίαν συντόμως).Εδώ θα πω ότι σαυτές τις παραπάνω ομιλίες ζωήρεψαν τα πράματα ακούστηκαν διάφορα άναψαν και τα αίματα,τίποτα το ιδιαίτερο,αυτά συμβαίνουν και καλώς συμβαίνουν είναι μέρος δημοκρατικών διαδικασιών.Προχωρήσαμε στην ψήφιση του προσχεδίου με τις προτεινόμενες αλλαγές και η ολομέλεια επίσης αποφάσησε την πραγματοποίηση συνεδρίου το φθινόπωρο και συνεπώς οι δύο δεκαμελείς επιτροπές που εξελέγησαν στο τέλος της διάσκεψης εχουν προσωρινό χαρακτηρα.
    Στη συνέχεια είχαμε την συζήτηση για οργάνωση και δράση 25-30 ομιλητές,με διάφορες προτάσεις και τέλος
    έγινε η εκλογή οργάνων. 10μελής οργανωτική επιτροπή
    με πολλές και διάφορες αρμοδιότητες από την ευρεση κατάλληλου χώρου για να στεγαστούμε μέχρι να φέρουμε σεπαφή μέλη απο το ίδιο μέρος για την δημιουργία πυρήνα,οικονομικά συνδρομές ,συντονισμός κατυκα..Ολα τα μέλη είναι από την Αθήνα. Στην άλλη 10μελή επιτροπή στην οποία μετέχει και ο Καζάκης έχει επιφορτησθεί με δημόσιες σχέσεις δημιουργια web tv σύνταξη καθημερινού πολιτικού δελτίου την έκδοση κάποιας εφημερίδας στο άμεσο μέλλον μπροσούρες αφίσες και όλα τα συναφή.Τα μέλη είναι από Αθήνα και απο την περιφέρεια.Τελειώσαμε λίγο πριν τις 8 το βράδυ
    Τέλος αγαπητέ φίλε να πω ότι ήταν άθλος καταμεσίς του Ιούλη και μέρα Σάβατο με 40 βαθμούς να μαζευτούμε 500 και άτομα.Πρώτο και κυρίαρχο τώρα να γίνουμε πολλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @johngarfall: Ευχαριστώ φίλε, εξαιρετική παρουσίαση. Ελπίζω να εξελέγης στην Επιτροπή δημόσιων σχέσεων (καλοπροαίρετο χιούμορ, ελπίζω δεν παρεξηγείς).
    Το site μάλλον έχει καθυστερήσει πολύ. Επίσης, ίσως να γίνεται από άποψη αλλά παρατηρώ πως εκτός του ΔΚ και πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως ο Ληναίος τώρα ή ο παπα Ηλίας, δεν αναφέρονται ονόματα προσώπων που συμμετέχουν ενεργά στο Μέτωπο. Αυτό όμως μεσοπρόθεσμα είναι αδυναμία και προτείνω να ανακοινώνονται τα ονόματα.
    Σε κάθε περίπτωση, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! Μια φλογίτσα ελπίδας γεννήθηκε χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετίζω κι εγώ με τη σειρά μου την ίδρυση του μετώπου, το οποίο αποτελεί σήμερα την μοναδική πηγή ελπίδας έναντι του ζοφερού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν τα αλλότρια συμφέροντα. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας και να συνδράμουμε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της χώρας από την ιδιότυπη κατοχή. Αν και τα οικονομικά μου, αλλά και η εργασιακή σκλαβιά την οποία βιώνω δεν μου επέτρεψαν να παρεβρίσκομαι, έχω ενημερωθεί εκτενώς από συναγωνιστές που ήταν εκεί και ολόκληρη η καρδιά μου είναι μαζί σας φίλοι μου. Νυν υπέρ πάντων αγών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Harry Deja.Ναι είμαι το 12ο μέλος της διοικούσας επιτροπής-επικουρικά εξελέγησαν 3 άτομα μεταξύ αυτών και εγώ γιατί για την 10μελη διοικούσα-συντονιστική επιτροπή η δουλειά είναι πολλή και επίπονη,καταλαβαίνεις τι τρέξιμο θέλει και τι χρόνο ελπίζω να τα καταφέρουμε.
    Τώρα για τάλλα που ρωτάς.Καθηγητές Πανεπιστημιακοί δημοσιογράφοι κλπ καθένας που ανέβαινε στο βήμα έλεγε τόνομα του-δεν θυμάμαι ονόματα-πάντως μου έκανε εντύπωση ότι οι παρευρισκόμενοι ηταν οι περισσότεροι
    Πανεπιστημιακού επίπεδου-πολλοι γιατροί πολλοί δικηγόροι πολ.μηχανικοί,μεταλειολόγοι δάσκαλοι καθηγητέςκαι εδώ να πω ότι έλειπαν τα νέασ παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.