Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αποχωρούν και λεηλατούν (2 Βίντεο)



Δυο πρωτοσέλιδα σημερινών εφημερίδων περιγράφουν με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τι βιώνουμε σήμερα και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών για το άμεσο μέλλον.
«Αποχωρούν και λεηλατούν» γράφει η «Αυγή» και προσθέτει: «Σε εκτελεστή συμβολαίου έχει μετατραπεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς προσπαθεί να επιβάλει τις υπεράνω πάσης λογικής αξιώσεις της τρόικας, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, τη διάλυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, και την απροθυμία της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, με το ΠΑΣΟΚ».

Ότι είναι αδίστακτη αυτή η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου-τρόικας και ετοιμάζεται να διαπράξει άλλο ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου το ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε από τον Δημήτρη Τσοβόλα.




Επειδή όμως το αστικό σύστημα φοβάται ότι η λαϊκή κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του και τώρα εκδηλώνεται (δυστυχώς), μέχρι τώρα, μόνο με ήπιες αντιδράσεις, μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες γ’ αυτό διαστάσεις ετοιμάζεται να αιματοδοτηθεί.
Στο παρελθόν πάντα αυτό το έκανε προσφεύγοντας στις εκλογές. Σήμερα όμως ούτε αυτό το «εργαλείο» είναι ικανό να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, να τον κάνει να πιστέψει σε νέους «σωτήρες» και να δώσει ανάσα στο πολιτικό κατεστημένο.

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άμεσοι σχεδιασμοί του αστικού πολιτικού προσωπικού και των πατρόνων του. Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό σύστημα σάπισε και η μπόχα του έχει πλημυρίσει όλα τα λαϊκά στρώματα. Είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει –και ελείψει ταξικού μαζικού μαχητικού κινήματος- να βρει τρόπο να προσπαθήσει να «σουλουπώσει» την εικόνα του. Στα πολιτικά παρασκήνια ήδη άρχισαν οι μεθοδεύσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ποιες είναι αυτές δεν μπορεί να ξέρουμε. Αν ισχύει το ρεπορτάζ που έχει το σημερινό «Ποντίκι», «Τοκογλύφοι και κουκουλοφόροι ονειρεύονται κυβέρνηση αχρήστων. Ψήνουν "μεγάλο συνασπισμό"».

Δυστυχώς όταν η αστική τάξη διεξάγει μόνη της ταξικό πόλεμο, όπως συμβαίνει σήμερα, έχει τα περιθώρια και τους μηχανισμούς να καναλιζάρει τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις που δεν είναι μαζικές, να προχωράει αλώβητη στους σχεδιασμούς της αφού ακόμα και σε κινητοποιήσεις αυτοαποκαλούμενων ταξικών δυνάμεων, ο δυναμισμός τους φτάνει μέχρι εκεί που τους επιτρέπει η αστική νομιμότητα.

Κλείνοντας την ανάρτησή μας να παραθέσουμε ένα βιντεάκι με κάποια λεγόμενα του Δ. Καζάκη σήμερα στην τηλεόραση του Αντένα.


4 σχόλια:

  1. Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν. "Θουκυδίδης" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεφύγει κανείς προδότης.
    Αν το σκάσουνε τωρα θα ξαναεμφανιστούνε σε 15 - 20 χρόνια και τα ΜΜΕ θα τους παρουσιάζουνε στα παιδιά μας σαν εθνοσωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καζακης ΕΙΝΑΙ προδοτης του Ελληνικου εθνους. Τι κανει εδω στην ιστοσελιδα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι δυνατόν στη συνείδηση του σημερινού μέσου Έλληνα να ταυτίζεται το ΕΑΜ με το ΚΚΕ.

    Δεν είναι δυνατόν ένας μεγάλος, λαμπρός και σκληρός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας να "χρωματίζεται" ιδεολογικά.
    Το γεγονός ότι ο χαρισματικός ηγέτης του Άρης Βελουχιώτης υπήρξε —διαγραμμένο— στέλεχος του ΚΚΕ, δεν σημαίνει τίποτε.

    Αν δηλαδή ήταν ακτιβιστής οικολόγος, τι θα ήταν το ΕΑΜ;
    Ένοπλη προσπάθεια της Greenpeace;

    Άρα, για να αποδίδεται ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας σε ένα ΚΚΕ —με ένα ιδιαίτερα βρόμικο, σταλινικό και αιματηρό εμφυλιοπολεμικό παρελθόν—, κάτι ύποπτο συνέβη.

    -----------------------
    FNOUS-ΕΑΜ β'- Γιατί ΕΑΜ ?

    LINK

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.