Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς σύνταγμα...



Το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του, όχι τους πιστωτές τους.

Ενίοτε μάλιστα πρέπει να τους προστατεύει από τους πιστωτές τους. Πόσω μάλλον όταν αυτοί είναι τοκογλύφοι και πολεμοκάπηλοι.


Πόσω μάλλον όταν δεν πρόκειται για χρέη που δημιούργησε ο λαός, αλλά εκείνες οι πολιτικές (και οικονομικές) δυνάμεις που διαχειρίσθηκαν τις τύχες του.

Ομως, αυτοί που κουρέλιασαν το Σύνταγμα με το Μνημόνιο 1, αυτοί που δέχθηκαν την άρση της Ασυλίας της χώρας απέναντι στους πιστωτές της, αυτοί που

ξανακουρέλιασαν το Σύνταγμα, δίνοντας σε έναν Δοτό πρωθυπουργό (αλλοιωμένη) την Εντολή που τους είχε δώσει ο λαός - έστω με ψέματα ξεγελασμένος,

σήμερα κάνουν τα πραξικοπήματά τους νόμους του κράτους.

Με κατεπείγουσα μάλιστα διαδικασία στο εξής αντί για Σύνταγμα θα διαθέτουμε το... Αγγλικό Δίκαιο!

Το οποίον προστατεύει πρωτίστως τους πιστωτές και αντιλαμβάνεται τους υπόχρεους ως δουλοπάροικους.

Στο εξής αντί για Σύνταγμα θα έχουμε έναν «Κλειστό Λογαριασμό», όπου θα κατατίθεται όλος μας ο εθνικός πλούτος,

πάνω στον οποίον ουδείς Ελληνας θα ’χει πρόσβαση, ούτε καν τσιράκι, τσατσόνι, ανδρείκελο της Τρόικας.

Δεν είμαι Συνταγματολόγος, αλλά ως πολίτης γνωρίζω εκείνα τα στοιχειώδη που χρειάζονται για να αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια της Εσχάτης Προδοσίας.

Ομως έως εκεί! Δεν είμαι μύστης όλων εκείνων των εξειδικευμένων νομικών γνώσεων κι όλων εκείνων των λεπτών αποχρώσεων που διευκρινίζουν αν κάποιος μπορεί να απαλλαγεί απ’ την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας, λόγω Εσχάτης Μαλακίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.