Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοί που αρπάξανε το φαϊ απ' το τραπέζι ... «Αυτοί που αρπάξανε το φαϊ απ' το τραπέζι, κηρύσσουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ʽρθουν.»

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Την είδηση την διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και μας λέει ότι ο εκπρόσωπος των δανειστών-τοκογλύφων του κράτους Πολ Τόμσενπου βρίσκεται αυτές τις μέρες στην χώρα μας αμείβεται με 242.000 έως 309.000 δολάρια το χρόνο, όσα παίρνουν μαζί 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι που αμείβονται με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά αντιστοίχως. Το ίδιο δημοσίευμα μας αναφέρει και τις άλλες παροχές που έχει πέρα απ’ τον μισθό του ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Πιασάρικη» η είδηση  αλλά αυτός φαίνεται ότι κάνει καλά την δουλειά του και τα αφεντικά του το ανταποδίδουν. Το ζήτημα όμως είναι εμείς τι κάνουμε; Γιατί τον αφήνουμε μαζί με τα συνεταιράκια του της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου να μας οδηγούν στην εξαθλίωση, γυρνώντας το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω;  

«Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας Κι αφήνει άλλους ν’ αγωνιστούν για τη υπόθεσή του Πρέπει προετοιμασμένος να ‘ ναι : γιατί Όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί Θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα Αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει: γιατί Θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού Όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.»

 Μπέρτολτ Μπρεχτ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.