Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μεθοδεύσεις στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού



 Ενα κακοστημένο θρίλερ του παραλόγου παρακολουθούμε αυτές τις ώρες. Μετά την συνάντηση που είχε ο Παπαδήμιος με τους εκπροσώπους των τοκογλύφων-δανειστών του ελληνικού κράτους, αυτή την στιγμή υπάρχει σύσκεψη του διορισμένου πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Ολες οι επαφές αυτές ένα και μόνο στόχο έχουν: Το πώς θα μοιραστεί η λεία από την χρεοκοπία του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. (Δεν είναι σωστός ο όρος "δημόσια" περιουσία. Κρατική είναι και την εκμεταλλεύεται το κράτος σαν συλλογικός καπιταλιστής).

 Πέρα απ’ τις επικοινωνιακές κορώνες που ακούμε απ’ τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων περί «σωτηρίας της χώρας», «αποφυγή της χρεοκοπίας» κλπ, το δεδομένο είναι ότι όλοι τους είναι συνένοχοι στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και οι ανακοινώσεις που αναμένονται να γίνουν –στο όνομα της υπογραφής της «δανειακής σύμβασης»- θα αφορούν την κατάργηση του κατώτερου μισθού, το ψαλίδισμα 13ου και 14ου μισθού, το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, απολύσεις στο δημόσιο κλπ.
Το πολιτικό σύστημα μεθοδευμένα –με ενιαίο σχέδιο και επιτελική καθοδήγηση, που θα λέγαν οι παλιοί κομμουνιστές- έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του για δραματική μείωση της εργατικής δύναμης, και το μόνο που το αφορά άμεσα είναι να καναλιζάρουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση.Αυτή την σκοπιμότητα εξυπηρετεί το μπαράζ εκβιασμών και τρομοκρατικών διλημμάτων που ακούμε από όλους τους στυλοβάτες του καθεστώτος. Από τον Βενιζέλο μέχρι τα αργυρώνητα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

Αυτά που ακούμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ για «κρίσιμες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις» των κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους της τρόικας είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Σε γενικές γραμμές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και αυτό που τους απασχολεί είναι πώς θα σερβίρουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα ώστε να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να δεχθεί σαν μονόδρομο τις κυβερνητικές επιλογές.

Το δράμα είναι ότι ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να παρακολουθεί μοιρολατρικά τους σχεδιασμούς που κάνουν άλλοι γ’ αυτόν και ενάντια σ’ αυτόν, χωρίς να παρεμβαίνει δυναμικά για να ανατρέψει το σκηνικό που του επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.