Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Όταν το πολιτικό αστικό σκηνικό τρίζει ...



  Η ιστορία που ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτέμβρη όταν η καθηγήτρια Ζ. Γεωργαντά κατάγγειλε ότι το έλλειμμα του 2009, που ανακοινώθηκε το φθινόπωρο του 2010, «είχε τεχνηέντως διογκωθεί με σκοπό να δικαιολογηθούν πρόσθετα σκληρά μέτρα» είναι σε γενικές γραμμές γνωστή. Οι καταθέσεις τόσο της Γεωργαντά πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΑΤ όσο και του Ν. Λογοθετίδη, μέλους της ίδιας αρχής, βάζουν στον κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, όσο και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως επίσης και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που είχε αναλάβει την υπόθεση προχώρησε σε παραπομπή της συγκεκριμένης δικογραφίας στη Βουλή.
 Εντάξει. Ξέρουμε, απ’ το παρελθόν, πόσο γελοίες είναι οι εξεταστικές επιτροπές που σχηματίζονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Πέρα απ’ τα επιπλέον λεφτά που τσεπώνουν οι βουλευτές που συμμετέχουν σ’ αυτές δεν έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα. Αλωστε όπως είπε και ο τρισμέγιστος Λοβέρδος αν κάποιος τολμήσει να αγγίξει τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό…
Όμως φαίνεται ότι ο ΓΑΠ δεν είναι τόσο σίγουρος. Όπως διαβάζουμε σε κυριακάτικη εφημερίδα πιέζει Σαμαρά και Παπανδρέου στην άμεση συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής απ’ αυτή την βουλή στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει την απόλυτη πλειοψηφία για να είναι απολύτος σίγουρος ότι θα υπάρξει έκδοση απαλλακτικού πορίσματος για τους ενόχους παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων, που χρησιμοποιήθηκαν κι’ αυτά για να βρεθούμε στην Μνημονική εποχή που έφερε δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στον ελληνικό λαό.

Όταν το πολιτικό αστικό σκηνικό τρίζει ακόμα και οι στυλοβάτες του δεν μπορεί να είναι σίγουροι ότι μπορεί να ελέγξουν το «θεσμικό» κατασκεύασμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.