Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

φαρισαϊσμός και δοσιλογισμός….



Γραφει ο Παπα - Ηλίας Υφαντής

O παπα-Γιάννης, όπως το ξανά ’χουμε πει, συνηθίζει να επικαιροποιεί τα κηρύγματά του.
Στο κήρυγμα της περασμένης Κυριακής (5-2-12) του Τελώνη και του Φαρισαίου, είπε, μεταξύ άλλων:
Ας έρθουμε τώρα να ιδούμε πού και πώς συναντάμε τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής στη σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα.
Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, που ταλανίζουν τα «γουρούνια» της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα εμάς τους τελώνες Έλληνες, τους διεφθαρμένους και τεμπέληδες, δεν είναι ολόιδιοι με το φαρισαίο της παραβολής;
Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Γερμαναράδες, που μας εξευτελίζουν, υπήρξαν ο κακουργότερος, μεταξύ των ευρωπαίων, λαός, στον εικοστό αιώνα: Με τους δυο παγκοσμίους πολέμους, με τους οποίους κατέστρεψαν την Ευρώπη, θυσιάζοντας εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.

Οι νεώτεροι δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της γερμανικής κακουργίας. Αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τη θηριωδία τους, απορούμε πώς οι λαοί του Νότου και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ανεχόμαστε το απύθμενο θράσος τους.
Πώς ανεχόμαστε τους φονιάδες αυτούς των λαών να μας δίνουν μαθήματα δεοντολογίας; Και να θέλουν να πετύχουν δια μέσου του δολοφονικού μαμωνά ο, τι τότε με τα πολεμικά μέσα δεν κατάφεραν!…
Κάποιοι λένε ότι πίσω από τους Γερμανούς είναι οι “φονιάδες των λαών”, οι Αμερικάνοι. Κι ακόμη παραπίσω ο σιωνιστικός μαμωνάς. Στο όνομα του οποίου διαπράττονται σε βάρος της ανθρωπότητας τα μεγαλύτερα κακουργήματα.
Αφού, πέραν των πολέμων, εξαιτίας της ληστρικής τοκογλυφίας και της οικονομικής αφαίμαξης, εκ μέρους τους, εκατομμύρια ανθρώπων δεινοπαθούν και πεθαίνουν.
Και δεδομένου ότι, όπως λέγεται, απ’ τον σιωνιστικό μαμωνά εξαρτάται το 90% των ΜΜΕ, γίνεται κατανοητό, πώς έχει ενορχηστρωθεί η παγκόσμια κατακραυγή και η ψυχολογική τρομοκρατία εναντίον των «διεφθαρμένων» Ελλήνων.
Και έχουν. λέει, και δικαστήρια οι λήσταρχοι και δολοφόνοι αυτοί των λαών. Τα οποία βλέπουν τα εγκλήματα πολέμου του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, του Σαντάμ Χουσεΐν, του Καντάφι, κλπ.
Αλλά δεν ξέρουν τίποτε για τα απείρως μεγαλύτερα και με κατασκευασμένες αφορμές εγκλήματα πολέμου των Μπους(πατέρα και γιου), του Κλίντον, του Μπλαιρ. Και τόσων άλλων διαπρεπών εκπροσώπων του καλού υπόκοσμου του τσογλαΝΑΤΟ.
Και, μάλλον, βρίσκουν ότι δικαίως εξόντωσαν οι έντιμοι Γερμαναράδες τους Έλληνες στο Δίστομο και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Που όχι μόνο ποικιλοτρόπως μας λήστεψαν, αλλά και άλλοτε προσχηματικά και άλλοτε απροσχημάτιστα χιλιάδες λαού δολοφόνησαν.
Και να, που τώρα μας κουνάνε και επιτιμητικά το δάχτυλο. Και μας καλούν να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Ενώ για τις αντίστοιχες δικές τους υποχρεώσεις δεν θέλουν να θυμηθούν, απολύτως, τίποτε. Οι αμετανόητοι κακούργοι!
Αλλά κοντά στους φαρισαίους υπάρχουν και οι τελώνες.
Οι τελώνες, της εποχής του Χριστού, είχαν ως έργο τους να μαζεύουν τους φόρους για λογαριασμό των κατακτητών Ρωμαίων. Και, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να εκβιάζουν το λαό και να του παίρνουν όσα ήθελαν. Με αποτέλεσμα να πλουτίζουν αυτοί και ο λαός να δεινοπαθεί.
Ο, τι, δηλαδή, κάνουν και οι δικές μας δοσίλογες κυβερνήσεις και τα δοσίλογα κόμματα σήμερα. Που ληστεύουν το λαό, για να δίνουν στους επικυρίαρχους τοκογλύφους όσα εκείνοι «αποφασίζουν και διατάσσουν»!
Και βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τον τελώνη της παραβολής. Που, μετανοιωμένος, χτυπούσε τα στήθη του και παρακαλούσε το Θεό να τον συγχωρήσει.
Κι αν κάποιοι παρουσιάζονται μετανοημένοι, απλά και μόνο υποκρίνονται αναίσχυντα, καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια να εξαπατήσουν για μια κόμη φορά το λαό. Έτσι ώστε να τους ξαναψηφίσει! Για να συνεχίσουν να τον κατακλέβουν και να τον καταληστεύουν στο διηνεκές.
Και είναι απορίας άξιο, που οι σφυγμομετρήσεις δίνουν άνισα ποσοστά στα εξίσου υπεύθυνα για την προδοσία σε βάρος της πατρίδας κόμματα. Τη στιγμή, που όλοι τους θα έπρεπε να έχουν κοινό παράγοντα το μηδέν. Ακόμη και κάτω του μηδενός.
Αλλά τα ήθη των μεταλλαγμένων ανθρωποειδών μεταλλάχτηκαν κι αυτά μαζί τους.
Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα παραδοσιακό γνωμικό έλεγε πως «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς».
Κι όμως στις μέρες μας, το 30% και περισσότερο των ψηφοφόρων αγαπούν, όχι μόνο την προδοσία, αλλά και τους προδότες.
Που σημαίνει ότι όχι μόνο ο φαρισαϊσμός άλλα και ο δοσιλογισμός έχει καταντήσει να είναι κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής μας…
παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.