Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο μνημόνιο γυρίζει τους μισθούς και τη ζωή μας στη δεκαετία του ’40!Το νέο μνημόνιο γυρίζει τους μισθούς και τη ζωή μας στη δεκαετία του ’40!
Πλέον δουλεύουμε για 0,27 ευρώ την ώρα αφού η πραγματική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα φτάνει στο 50% καθώς συντελείται η μεγαλύτερη μείωση αποδοχών που έχει γίνει στην Ελλάδα μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο!
Στον ιδιωτικό τομέα οι αποδοχές θα εξαυλωθούν με μαχαίρι εως και 50% αφού με το νέο Μνημόνιο, όταν στο 3μηνο πια θα παύει η ισχύς των συμβάσεων εργασίαςκαι όταν δεν θα συνάπτεται επιχειρησιακή ή νέα κλαδική σύμβαση, τότε θα συρόμαστε αναγκαστικά στην υπογραφή επιχειρησιακών ή και ατομικών συμβάσεων που μας γυρνάνε στη δεκαετία του 1940.
Σύμφωνα με τον εργατολόγο Σ.Ρομπόλη με αυτόν τον τρόπο οι μειώσεις των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα θα φτάσουν εως το 50% απ΄ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.
Αυτό, επειδή θα τα παρασύρει όλα, σημαίνει πως, συνυπολογίζοντας το νέο κατώτατο μισθό με τις ώρες εργασίας, θα δουλεύουμε για 0,27 ευρώ την ώρα, λιγότερα από την Πορτογαλία που είναι στα 0,28 ευρώ την ώρα και αρκετά πιο κάτω από την Ισπανία που είναι στα 0,38 ευρώ την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.