Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ! ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΡΕΜΕΙ ΛΑΪΚΟ ''ΟΧΙ''!

"iskra"
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΦΗΜΕΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ! - ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΑΠ ΖΗΤΑ Η Ε. ΚΑΪΛΗ!
ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ"!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η λαομίσητη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου καθώς έχει μείνει επισήμως με μόνο 152 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση τηςΜιλένας Αποστολάκη, σήμερα (1.11) το μεσημέρι!
Τη στιγμή (16:00) μάλιστα που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχουν έντονες φήμες γιαανεξαρτητοποίηση και της Τ. Αντωνίου. Παράλληλα, η Βάσω Παπανδρέου ζητά κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" ενώ η Ε. Καϊλή ζητά παράιτηση την παραίτηση του ΓΑΠ και κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας" με άλλο πρωθυπουργό!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών, παρέμβαση των Ά. ΔιαμαντοπούλουΑ. Λοβέρδου και Γ. Ραγκούση ενώ το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως και το Υπουργικό Συμβούλιο!
Οι συγκεκριμένες καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου γιαενδεχόμενο δημοψήφισμα, σχετικά με τη δανειακή σύμβαση, και αντικατοπτρίζουν τον πανικό των κυρίαρχων κύκλων σε Ελλάδα και ΕΕ, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε στην ευρωζώνη και την ΕΕ,το διαφαινόμενο περήφανο "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα! 

Στο πλαίσιο αυτό, το κατεστημένο προσπαθώντας να αποφύγει όχι μόνο το δημοψήφισμα, αλλά ενδεχομένως ακόμα και τις εκλογές, προωθώντας μια κυβέρνηση "ενότητας" των προθύμων τουμνημονίου!
Ας δούμε όμως τις εξελίξεις αναλυτικότερα...

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ! 
Από τη μεριά της, η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια προκειμένου να σχηματιστεί "κυβέρνηση σωτηρίας" με σκοπό τη διάσωση της αποικιοκρατικής απόφασης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.
ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
Αντίστοιχες, μάλιστα, φήμες ανεξαρτητοποίησης, αφορούσαν την Ε. Καϊλή και τον Κ. Καρτάλη.
Τελικά, η Ε. Καϊλή απηύθυνε επιστολή προς το Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητάει την παραίτησή του με σκοπό την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πράξει βάσει του δημοσίου και όχι του προσωπικού συμφέροντος.
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ!
Από τη μεριά του,ο Κώστας Καρτάλης, ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν είναι (σσ προς το παρόν) σε λογική ανεξαρτητοποίησης, καθώς και ότι δεν έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με τη θέση της κ. Βάσως Παπανδρέου (βλ. παρακάτω). Οσο για τη στάση που θα τηρήσει, ο βουλευτής Μαγνησίαςπαρέπεμψε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
ΕΞΙ "ΣΗΜΙΤΙΚΑ" ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΑΠ!
Παράλληλα, έξι "σημιτικά" μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζητούν με κοινή επιστολή τους την παραίτηση του Πρωθυπουργού και φυσικά πτώση της κυβέρνησης. Στην επιστολή τους οι"6"ισχυρίζονται πως "η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα" και "η παρούσα κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις".
ΛΑΟΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ!
Σε ανάλογο μήκος κύματος με τη Β. Παπανδρέου κινείται μάλιστα και ο ΛΑΟΣ, καθώς ο Γ. Καρατζαφέρης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "Το μόνο δημοκρατικό καταφύγιό μας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε αυτόν προσφεύγουμε με δημόσια έκκλησή μας να μεθοδεύσει, την ύστατη αυτή στιγμή, το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.Άλλως, ας ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα, όχι αύριο, την σύμφωνη γνώμη τους γιαπροκήρυξη εκλογών εντός του Νοεμβρίου.", δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συναντήσει τονΑ. Σαμαρά.
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"!
Τέλος, και η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών «με συμφωνία όλων των κομμάτων, με κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.