Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δεν βαρέθηκες Γιωργάκη;



Του Γιώργου Κογκαλίδη 
31/10/2011
Όταν παίζαμε μικροί, σε… προσχολική ηλικίαφοβόμασταν διάφορα πράγματα, όπως το σκοτάδιδυνατούς κρότουςσκιές, καθένας και κάτι διαφορετικό. Κάποιοι μεγάλωσαν κι έπαψαν να φοβούνται, ή έστω διαφοροποιήθηκαν οι φόβοι τους. Άλλοι φαίνεται πως έμειναν… παιδιά.

Ο πρωθυπουργός, που βγήκε με σημαία το "λεφτά υπάρχουν", έχει βασίσει την πολιτική του στον "φόβο".

"Ψηφίστε τους συνδυασμούς μας στις δημοτικές εκλογές, για να μην πάμε σε βουλευτικές εκλογές" ήταν η κυρίαρχη απειλή και κάπως έτσι βγήκαν δήμαρχοι σαν τον κ. Καμίνη, να απειλούν τους εργαζομένους με απόλυση, αν τολμήσουν να εκφράσουν διαμαρτυρία. 

Μας έφερε το ΔΝΤ και υπέγραψε το μνημόνιο απειλώντας (ακόμα και βουλευτές του) ότι διαφορετικά θα πτωχεύσουμε. Ο φόβος της επιστροφής στη δραχμήείναι κυρίαρχη και προσφιλής μέθοδος.

Όταν ο κόσμος βγήκε στους δρόμους έβαλε τα ΜΑΤ να τον τρομοκρατήσουν.Τόνοι χημικώνξύλο και των… γονέων, αλλά μάταιος ο κόπος. Επιστρατεύτηκανπαρακρατικοίκουκουλοφόροι, κάηκαν άνθρωποι στη MARFIN, χτυπήθηκαν διαδηλωτές. Έπρεπε να επιβληθεί κρατική καταστολήτρόμος.

Εσωκομματικά όποιος δεν ακολουθεί τη γραμμή διαγράφεται. ΠΑΣΟΚοτρόμος, αλλά δεν με αφορά.

Τώρα ήρθε η ώρα να παίξει το χαρτί του δημοψηφίσματος, θέλοντας να τρομάξει ξανά τον κόσμο, με τον μπαμπούλα της επιστροφής στη δραχμή. Κι ενδιάμεσα, φαντάζομαι, θα έχω ξεχάσει μερικές από τις δράσεις του, σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν βαρέθηκες Γιωργάκη να μας κάνεις "μπου"; Αφού δεν τρομάζουμε, αφού στο τέλος της ημέρας εσύ και οι υπουργοί σου τρέχετε τρομαγμένοι. Εμείς πηγαίνουμε στις πορείες κι ας γνωρίζουμε ότι μας περιμένουν τα ΜΑΤ. Εσείς πάτε σινεμά
;

Μην αρχίσετε πάλι να βγάζετε αφρούς για το άνανδρο του γιαουρτώματος και της επίθεσης (από πίσω) του Συνασπιστή που προέκυψε ΠΑΣΟΚοςΠροσωπικά είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας, αλλά αν βάλω στη ζυγαριά από τη μια τογιαούρτι (και δη με χαμηλά λιπαρά) και από την άλλη τα γκλομπς και τα χημικά, τότε ειλικρινά θα πάω να αγοράσω 153 γιαούρτια.

Ακόμα και το παλικαράκι που τους μούντζωσε επιχείρησαν -με διασπορά της είδησης- να τρομοκρατήσουν, απειλώντας με αποβολή απ' όλα τα σχολεία. Γιατίφοβούνται πως θα μας γίνει συνήθεια η μούντζα, το γιαούρτι, ο χλευασμός.

Δεν είμαι -το ξαναγράφω- υπέρ ακραίων μορφών αντίδρασης, είμαι φανατικά κατά της βίας και υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν είδα ποτέ την κυβέρνηση τουΓιωργάκη να συζητά μαζί μας. Μόνο να επιχειρεί να μας τρομάξει.

Α, ξέχασα. Τώρα έβαλε και στο παιχνίδι το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Κοπιάστε. Βγάλτε και τις λίστες (και στον αθλητισμό) αυτών που δουλεύουν σεκρατικά μέσα. Να δούμε ποιος λέει και ποιος γράφει "τί" και "γιατί".

Μετά από τόσα χρόνια... σχέσης, θα έπρεπε να γνωρίζει ο Γιώργος και η παρέα του, ότι τον λαό δεν μπορεί να τον τρομάξει κι ότι αυτοί που έχουν την εξουσία είναι ήδη τρομαγμένοι
.

Όσο για το δημοψήφισμα, προσωπικά θα ψηφίσω ΟΧΙ σε ό,τι κι αν προτείνει, χωρίς καν να δω τις επιλογές μου. Αν και είναι τόσο αστεία η προσφυγή σε δημοψήφισμα, όσο το να ρωτήσεις μια ευκαιριακή ερωτική σύντροφο, μετά την πέμπτη συνουσία αν θα ήθελε να κάνετε έρωτα. Αν πραγματικά σε ενδιέφερε η άποψή της, αν είχες αμφιβολίες για το κατά πόσο θέλει την επαφή μαζί σου, ας τη ρωτούσες στην αρχή

kogas@on.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.