Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

The Mitsos and Thanasis synhonefsation



thumb
Την επίτευξη συμφωνίας για τη συγχώ­νευση του βαλαντίου του Μήτσου και του Θανάση ανακοίνωσαν εχθές επισή­μως, αμέσως μετά την καθιερωμένη απογευ­ματινή συνάντησή τους στους κάδους σκου­πιδιών της συμβολής των οδών Μπίχλα και Λεχρίτη, οι δύο συμβαλλόμενοι πολίτες. Ο… κωλοσσός που θα προκύψει από τη συνένω­ση των δύο μικροεισοδημάτων (ένα επίδομα ανεργίας και μία σύνταξη της τάξεως των 540 ευρώ) αναμένεται να λειτουργήσει ως κατα­λύτης, ήτοι να σκυλοβρομίσει στην αναπτυσ­σόμενη γειτονιά τους στο κέντρο της Αθήνας, καθότι βασίζεται σε δυο εγνωσμένου βεληνε­κούς βρομίλους.
Η διανδρία πάντως δεσμεύτηκε προκαταβο­λικά να διατηρήσει το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του Μήτσου που είναι νέος άνεργος, αλλά σε όλα τα πιστοποιητικά, τα δικαιολογητικά και τα πα­ραστατικά να κοτσάρει από τούδε και εφεξής τη φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την τζίφρα του Θανάση που είναι γηραλέος συντα­ξιούχος. Η συγχώνευση αναμένεται να εγκρι­θεί στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των οι­κογενειών Πάτση (Μήτσου) και Χωστόπουλου (Θανάση) τα ερχόμενα Χριστούγεννα και η ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης ανα­μένεται να πραγματοποιηθεί μετά την Πρωτο­χρονιά του 2012, εφόσον βέβαια πειστεί και το τελευταίο μέλος των Δ.Σ. των δυο σογιών ότι δεν πρόκειται περί ομοφυλοφιλικού, αλλά περί οικονομικού συνασπισμού.

Πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία της διμερούς συνεργασίας είναι η επιλογή του «πατάρ» ως επίσημης έδρας των δραστηριοτή­των της εταιρείας. Όπως δήλωσε συγκεκριμέ­να ο Μήτσος Πάτσης: «Διαθέτουμε κι ένα πατάρ (οντά) σι μια απουθήκ’στη Λάρσα του ουποίου πατάρ δεν είνι διόλου παπάρ κι δύναται να μας συστεγάσ’ κι να μας απαλλάξ’ απ’ του ενοίκιου που πληρώναμι κατά μόνας…». Την αισιοδοξία του περί του παταριού τη συμμερίζεται και ο έτερος Καππαδόκης ο Θανάσης, ο οποίος ανέφερε στη σχετική συνέντευξη ρύ­που που παραχωρήθηκε σε κοινούς φίλους του επιχειρηματικού ζεύγους, σε πεζοδρόμιο της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (για λόγους συμβολισμού και για το καλό το γούρι) ότι προ διε­τίας ήταν τρισπατάρατος (ήταν ιδιοκτήτης και άλλων δύο παταριών), αλλά του τα κατάσχεσε στο μεταξύ η τράπεζα.
Αμέσως μετά τη διευθέτηση των τυπικών θεμάτων της συγχώνευσης, οι δύο πλευρές θα μεταβούν ως εκ τούτου οριστικά στην επαρχία και θα προχωρήσουν από κοινού σε αύξηση του μετωπικού τους κεφαλαίου, δηλαδή θα ξουρίσουν τα κεφάλια τους προκειμένου αφε­νός να διευρύνουν το ενιαίο οικονομικό τους πρόσωπο και αφετέρου να καταπολεμηθεί η μάστιγα της ψείρας, που αποτελεί τροχοπέδη για την επιχειρηματική νηφαλιότητα των δύο επιδέξιων ντίλερ. Για τον ίδιο λόγο οι δύο άν­δρες προτίθενται να διανείμουν μέρισμα από τις κόνιδές τους και να καταβάλουν μέχρι κε­ραίας τον αναλογούντα φόρο παρασίτων στο κράτος.
Της καλύτερης των υποδοχών άλλωστε έτυ­χε το νέο σ-χύμα από επίσημης κρατικής πλευ­ράς, δεδομένου ότι ερασιτεχνικές πρωτοβου­λίες σαν αυτή του Μήτσου και του Θανάση αυ­ξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των πολιτών σε πείσμα των καθημερινών κλιμακούμενων επαγγελματικών κυβερνητικών πρωτοβουλι­ών για το ξεπάστρεμά τους. Την ίδια ώρα, πη­χυαίοι τίτλοι και διθυραμβικά σχόλια δημοσι­εύτηκαν στον διεθνή Τύπο όπως: «Οι Έλληνες επιτέλους αποσύρονται στο πατάρ...», «Δυο-δυο, στο πατάρι δυο-δυο»… «Καταργείται το Άσυλο του οντά…» , «Ντηλ ντηλ ντηλ, ντηλ το καντήλ που έφεγγε και γλένταγε ο έλλην στο τσαντίρ» κ.λπ. Εντύπωση δε έχει προκαλέσει στους απανταχού οικονομολόγους-οναλυτές, μηδέ του Δημητρίου Καζάκη εξαιρουμένου, το γεγονός ότι η συγχώνευση των πενταροδεκάρων του Μήτσου και του Θανάση θα επιφέρει με μηδενικό ρίσκο αύξηση των μηνιαίων απο­δοχών του ενός ίση με τις μηνιαίες αποδοχές του άλλου. Το δε ενιαίο κεφάλαιο του τραστ θα ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 800 και πλέον ευρώ του ακαθάριστου βασικού μι­σθού ανειδίκευτου εργάτη. Κατόπιν των διαπι­στώσεων αυτών, ο Οίκος Standard and Poor’s προβίβασε το επιχειρηματικό δίδυμο από την κατηγορία junk των συμβατικών κάδων στην  κατηγορία junk των κάδων ανακύκλωσης. O Oίκος Moody’s κατέταξε τη συνεργασία στην κατηγορία Ω-mega deals , ενώ ο Fitch είπε στο φιτς φυτίλι «πριτς» (έκλασε από χαρά) στο εν­δεχόμενο ανάληψης καθηκόντων χρηματο­πιστωτικού συμβούλου για λογιαριασμό των δυο βρομίλων.
Μοναδικός άπιστος Θωμάς, τέλος, παρέμει­νε η Φινλανδία, η οποία, παρά το γενικό ευ­φρόσυνο κλίμα επέμεινε να ζητά ως εγγύηση το επίδομα ανεργίας του Μήτσου προκειμέ­νου να διασφαλίσει την κάλυψή της στην περί­πτωση που ο Θανάσης τα κακαρώσει. Ασχέτως Φινλανδίας, πάντως, το τραστ προκάλεσε άνο­δο του ΧΑ της τάξεως του 0,235%, δεδομέ­νου ότι το πτυχίο Χημείας - Βιολογίας στο βιο­γραφικό του Μήτσου επέφερε αλλεπάλληλες αγορές και ραγδαία άνοδο στον κλάδο των αλ­χημειών. Εξ ου και το γεγονός ότι το Χ.Α. μετονομάστηκε τιμής ένεκεν σε Pha (Πε χα).
tzenh2@lycos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.