Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το μαρτύριο της σταγόνας



thumb
Της Μιχαλούς
«Αν δεν σπάσουμε τον φαύλο κύκλο δεν θα βγάλουμε το κεφάλι έξω από το νερό. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε σε μία περιδίνηση» είπε δραματικό ύφος ο Βενιζέλος για να καλύψει το γεγονός ότι οι τροικανοί του βάλανε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.
Με πομπώδεις δηλώσεις παίζει με τα νεύρα  και τις ζωές χιλιάδων δημοσιών υπάλληλών. Το κυβερνητικό αλαλούμ γύρω από το θέμα των απολύσεων δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι χθες όλοι πίστευαν ότι οι μετατάξεις όσων εργάζονταν στους φορείς που θα συγχωνευτούν θα περνούσαν από το ΑΣΕΠ, χθες, η κυβέρνηση ξαφνικά  δια στόματος αντιπροέδρου επισήμανε ότι η  εργασιακή εφεδρεία ορίζεται σε 12 μήνες και με ύψος αποδοχών στο 60%, ενώ, όποιος δεν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες επανεκπαίδευσης και κατάρτισης, τότε θα ισχύσει ό,τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Το κρύο ντουζ δεν έχει τέλος. Τα μέτρα πάντως που  προς το παρόν συμφωνηθηκαν (!) περιλαμβάνουν :
1. Η Εργασιακή εφεδρεία να επεκτείνεται σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα πλην μονίμων .Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις σε όλο το φάσμα της γενικής κυβέρνησης.
2. Δεν υπάρχει πλέον η λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Δηλαδή υπάλληλος με ίδια προσόντα ίδια χρόνια θα παίρνει ίδιο ποσό ανεξαρτήτως υπουργείου – Θα δίνονται μόνα επιδόματα παραγωγικότητας σε στελέχη π.χ. διευθυντές. Συνεπώς ενσωματώνονται όλα τα επιδόματα και θα προκύψει ενιαίος μισθός για όλο το δημόσιο.
3. Ανοίγουν από την αρχή όλα τα επαγγέλματα (συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί κλπ με σύμφωνη γνώμη Λοβέρδου)http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.