Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Σώζουν την χώρα" εξαθλιώνουν τους κατοίκους της (Βίντεο)



"Εκτός ελέγχου το ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο θα φτάσει στο 189% του ΑΕΠ το 2012, αλλά κατά το ΔΝΤ η ελληνική κρίση χρέους είναι «διαχειρίσιμη». Στο επί μέρους κεφάλαιο για την Ελλάδα, στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για το ελληνικό χρέος, στο 189% του ΑΕΠ για το 2012, έναντι 172% που προέβλεπε τον Ιούνιο.

Ελευθεροτυπία 
____________________

Εκοψαν μισθούς και συντάξεις, ξεπούλησαν και ξεπουλάν κάθε κρατική περιουσία, οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες στον καιάδα της ανεργίας και όλα αυτά στο όνομα της «μείωσης του δημόσιου χρέους».

Τώρα ετοιμάζουν –θα τα γνωστοποιήσουν μάλλον σήμερα- καινούργια φοροκαταιγίδα, καινούργια λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων και όλα αυτά πάλι (τα ακούσαμε σήμερα από τον Ευαγγ. Βενιζέλο στην βουλή) για «μείωση του εξωτερικού δανεισμού» και στην προσπάθεια «σωτηρίας της χώρας».

Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι και δείχνουν που μας οδηγεί η μνημονική πολιτική της συγκυβέρνησης ΓΑΠ-τρόϊκας. Όταν μας έριξαν στα νύχια της τρόικας με το μνημόνιο το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν στο 125% του ΑΕΠ. Όταν πήραν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου έφτασε στο 140% ενώ τώρα οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ προβλέπουν ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει στο 189% το 2012. 

Και τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα . Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σύριζα, Α. Τσίπρας Η κυβέρνηση «εθελοδουλίας» και το «ιδιότυπο καθεστώς συνταγματικού και κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος ετοιμάζουν εσωτερική στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων τον Οκτώβρη».

Ακούστε στο βίντεό μας ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τον οικονομολόγο αναλυτή Δ. Καζάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.