Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Overtveldt: Τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά. Το τέλος του ευρώ.(ΒΙΝΤΕΟ)


«Όσο η κρίση βαθαίνει... τόσο θα αυξάνουν οι λόγοι για την Γερμανία να φύγει από το ευρώ»
Μιλήσαμε με τον Johan Van Overtveldt όταν ήρθε στην Αθήνα πριν μερικές μέρες να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το τέλος του ευρώ: Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο ίδιος είναι αρχισυντάκτης και γενικός διευθυντής του Trends (Τάσεις), ενός κορυφαίου εβδομαδιαίου επιχειρηματικού και οικονομικού περιοδικού του Βελγίου. 
Στη συνέντευξη του μαζί μας αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα.
Μίλησε για ένα πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, και μια παρασκηνιακή κουβέντα που γίνεται χαμηλόφωνα στους κόλπους της Budesbank για το συμφέρον της Γερμανίας να αποχωρήσει από το ευρώ αν η κρίση βαθύνει και χρειαστούν χρήματα για να διασωθούν μεγαλύτερες οικονομίες από αυτήν της Ελλάδας.
Μας είπε ότι είναι πολύ λογικό η Ελλάδα να αποχωρήσει με δική της πρωτοβουλία από την Ε.Ε. και να τυπώσει δικό της νόμισμα προκειμένου να μπορεί να το υποτιμήσει και να βγει από την ύφεση που την έχουν καταδικάσει τα μνημόνια.

Αναφέρθηκε στο πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τους Έλληνες πολιτικούς: πολύ διεφθαρμένους. Δεν συμφωνεί ότι υπάρχει η εικόνα στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες ζουν εις βάρος των Ευρωπαίων και υποστηρίζει ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν συνείδηση ότι πρόκειται για μια σοβαρή Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.


Στη συνέντευξη του στο www.koutipandoras.gr ο Βέλγος Johan Van Overtveldt κάνει μια εκτενή αναφορά στις ΗΠΑ όπου εκεί η νομισματική ένωση προέκυψε λόγω της πολιτικής ένωσης και όχι το αντίστροφο που προσπάθησαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και απέτυχαν. Μας μιλάει για την περίπτωση του χρέους της Καλιφόρνια και πως την αντιμετωπίζει το ομοσπονδιακό κράτος. Στο τέλος μιλάει για την Γαλλογερμανική σύγκρουση που υποβόσκει στην Ε.Ε. και μπορεί να σημάνει και το τέλος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.