Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κρατικοί καπιταλιστικοί μύθοι




Μερικές φορές, υπάρχουν κάποιοι μύθοι, που καλλιεργούνται σκόπιμα ή όχι για μερικά κράτη. Έτσι θεωρούν την Αμερική ένα κράτος πλούσιο, που «τα δολάρια είναι πεταμένα! στους δρόμους», πολιτισμένο κράτος κλπ.
Πρώτα απ’ όλα, στη «Μέκκα του καπιταλισμού», όπως ακριβώς σε όλες τις χώρες που εφαρμόζεται το σύστημα της εκμετάλλευσης, υπάρχουν λίγοι πλούσιοι και πολλοί φτωχοί. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, είναι εντελώς εξαθλιωμένοι. Υπάρχει απίστευτη δυστυχία στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, των ανεπτυγμένων κρατών. Φτωχοί άστεγοι, περιφέρονται σε συνθήκες πολύ χειρότερες από τις δικές μας. Το να είσαι άστεγος και άφραγκος στις ΗΠΑ, σημαίνει πρόωρο θάνατο, τις περισσότερες φορές. Για να μην αναφερθώ στην απανθρωπιά του συστήματος υγείας, που εξασφαλίζει ιατρούς και περίθαλψη, μόνο στους έχοντες. Ένα κράτος, που χιλιάδες πολίτες του ζουν από τα σκουπίδια των άλλων, πεθαίνουν από  κρύο, θεωρείται πλούσιο; Η εγκληματικότητα είναι απίστευτη. Η νοοτροπία που θέλει μόνο πετυχημένους ανθρώπους, έχει επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή. Γίνονται τα πάντα για το χρήμα. Η ψυχολογική υγεία περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αποτέλεσμα: Οι περισσότεροι μανιακοί δολοφόνοι είναι στις χώρες αυτές. Η οικογένεια θεωρείται ως καταναλωτική μονάδα και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. Οι γονείς απομακρύνονται από τα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν άγχος, νευρώσεις κλπ. Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση. Τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Επομένως η ηθική, ακόμα και αυτή η αστική ηθική, αφανίζεται.   
Ο δεύτερος μύθος είναι η «πολιτισμένη» δύση. Ο Πλάτωνας λέει σε κάποιο διάλογο. «Μην πάρεις ποτέ δούλο από τη Βρετανία. Είναι παντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε. Ούτε μαθαίνουν». Ακριβώς, με αυτό το ρατσιστικό τρόπο, σύγχρονοι αποικιοκράτες κοιτούν υπεροπτικά, τους πολίτες των άλλων κρατών.
Κράτη με σπουδαίο πολιτισμό και πανάρχαια ιστορία, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Αίγυπτος, η χώρα μας κλπ, αντιμετωπίζονται από τους ιμπεριαλιστές ως κατώτερα. Χωρίς τα επιτεύγματα όμως, όλων αυτών των σπουδαίων λαών, δε θα υπήρχε ποτέ ο λεγόμενος «δυτικός» πολιτισμός. Υπάρχει μια πνευματική φτώχεια στα καπιταλιστικά κράτη. Απεικονίζεται στην προσπάθεια κυρίως του Χόλυγουντ να κάνουν δική τους την Ελληνική Μυθολογία. Οι ίδιοι απορροφημένοι, στο κυνήγι του πλούτου δεν μπορούν, να χαρούν ή να σκεφτούν. Έτσι, δανείζονται τη φαντασία άλλων, για να την πουλήσουν! Αντιμετωπίζουν δε τους λαούς με Ιστορία, ως εχθρούς.
Γιατί αυτή η αντιμετώπιση; Λόγω ένοχου κέρδους. Τα ορυκτά των χωρών, τους φυσικούς πόρους, τις ομορφιές, δεν τα διαχειρίζονται οι λαοί τους. Δεν διαχειρίζονται πχ οι Άραβες, όλα τα πετρέλαια που έχουν. Τα βγάζουν, αλλά στην αγορά φτάνουν μέσω των πολυεθνικών, που ελέγχονται από συγκεκριμένα συμφέροντα παγκοσμίως. Είναι ακριβώς όπως οι δικοί μας αγρότες, που δίνουν φθηνά προϊόντα σε μεγάλες εταιρίες (μεσάζοντες) και φτάνουν σε εμάς πανάκριβα. Όπως ο κάθε Μπουτάρης πχ κόβει κλήσεις σε πατατοπαραγωγούς, έτσι και κράτη επιστάτες, όπως η Τουρκία, ετοιμάζονται να τιμωρήσουν άλλα κράτη, για να φυλάξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η εκμετάλλευση των φυσικών πηγών εδώ και αιώνες, οδήγησε τους λαούς σε εξαθλίωση.Μάλιστα όσο πιο πλούσια είναι μια περιοχή, τόσο το ενδιαφέρον, οι συγκρούσεις, η απομύζηση των πόρων είναι μεγαλύτερη. Επομένως, γενικά, υπάρχει περισσότερη φτώχεια σε χώρες με μεγάλο φυσικό πλούτο! Οι πλούσιοι αδικούν τους φτωχούς, τόσο στη χώρα τους, όσο και στο εξωτερικό.
Εκείνο που μπορούμε να προσέξουμε, είναι μια «ποιοτική» διαφορά στους πολιτικούς των ισχυρών κρατών με τους πολιτικούς των προτεκτοράτων. Είναι και στις δύο περιπτώσεις ανήθικοι. Όμως, στις «προηγμένες» χώρες, τηρούν τα προσχήματα. Πράγματι, στις ΗΠΑ πχ ο Κλίντον δικάστηκε, όταν είπε ψέματα. Φυσικά, θα έπρεπε να δικαστεί για τις εισβολές, τον πόλεμο κλπ, αλλά αυτά θεωρούνται νόμιμα για τους καπιταλιστές. Επίσης, στη Μ. Βρετανία βουλευτές για μικροποσά παραιτήθηκαν και τιμωρήθηκαν. Γιατί σε χώρες «μπανανιά» υπάρχει διαφθορά; Μήπως φταίνε οι πολιτικοί και όχι το σύστημα; Ρωτάει ο τρίτος μύθος.  Όχι. Ακριβώς, λόγω του καπιταλιστικού συστήματος, υπάρχει αυτή η διαφορά.
Στην αρχαία Ρώμη, οι Ρωμαίοι πολίτες είχαν δικαιώματα που δεν είχαν άλλοι λαοί. Ο λόγος πολύ απλός. Αν ήταν εξοργισμένοι οι Ρωμαίοι, οι Αυτοκράτορες δολοφονούνταν (Καλιγούλας, Νέρωνας κλπ). Επιπλέον στελέχωναν τις λεγεώνες, που επέβαλαν την Pax Romana.
Χρειάζονται λοιπόν άλλου είδους ηγέτες, για να μην επαναστατήσουν οι λαοί στη Γαλλία ή τη Γερμανία. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στον Γάλλο πράξεις, που χαρακτηρίζονται προδοτικές, λόγω ακριβώς της ισχύος των κρατών. Δε θα πουν ποτέ οι Αμερικάνοι στο λαό, ότι τους εκβίασαν κάποιοι. Ποιοί; Οι εξωγήινοι; Εκεί κρατούν τον κόσμο σε ύπνωση, δίνοντας ψίχουλα από αυτά που κλέβουν και με τη δημιουργία εθνικισμού. Ένας εχθρός είναι πάντα απαραίτητος. Μετά τους Ρώσους, αν οι Αμερικάνοι δεν έβρισκαν τον Λάντεν (δικό τους δημιούργημα), θα έπρεπε να βρουν ένα άλλο εχθρό. Πως αλλιώς να πείσουν τους εργαζόμενους, για το φαγοπότι δισεκατομμυρίων, των golden boys & girls; Θα έπρεπε να πουν στους καουμπόηδες, γιατί στερούνται περίθαλψης, δωρεάν παιδείας κλπ. Έτσι, αν το Ιράν δεν έχει πυρηνικά, στην ανάγκη, θα του δώσουν ένα πύραυλο. Υπερβάλλεις, θα πείτε. Καθόλου. Άλλωστε θα πουν ότι έχει, θα σκοτώσουν γυναικόπαιδα, θα τα βιάσουν, και μετά θα πουν sorry. Για να κάνουν νέες αγορές, δημιουργούν ανάγκες. Και μεγάλες ανάγκες δημιουργούνται μετά από μεγάλες καταστροφές.
Χωρίς το ρατσισμό και τον ιμπεριαλισμό, ο καπιταλισμός δεν προχωρά. Και χωρίς τη διαφθορά στα προτεκτοράτα. Αν η Siemens λάδωνε Γερμανούς υπουργούς, τώρα οι υπουργοί αυτοί, θα ήταν οι σεξουαλικές σκλάβες κάποιων βαρυποινιτών στις φυλακές. Όχι ότι δεν λαδώνονται. Είπαμε όμως. Μην τους πιάσουν. Όμως, πως θα πείσουν ένα ξένο λαό να δώσει τη γη του; Αν κάνουν συνέχεια πολέμους θα χάσουν, άνδρες, υλικό, κυρίως όμως υποστήριξη στις χώρες τους. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Οι λαοί θα θελήσουν ειρήνη. Όπως στη Ρωσία το 1917.
Γι αυτό προτιμούν τις μαριονέτες. Η αντίσταση μικρότερη, το κέρδος μεγαλύτερο. Για να βάλεις όμως κάποιον σε θέση τέτοια, πρέπει να συνδυάζει προσόντα παπά και δήμιου. Να φαίνεται δηλαδή καλός, και να είναι τέρας. Να τα λέει όμορφα, να κοροϊδεύει το λαό, να καθησυχάζει, να αποπροσανατολίζει, ενώ ταυτόχρονα, να είναι σκληρός, απάνθρωπος, ελεεινός κλέφτης. Να πουλάει την ίδια του τη μάνα, αν η τιμή είναι καλή. Τέτοια ανθρωποειδή με αυτά τα «προσόντα», βάζουν με τη σειρά τους ανίκανους υπουργούς κλπ, για να μην τους ρίξουν. Για να κάνουν μαζί την απάτη. Επειδή ξέρουν ποιος τους διόρισε, αδιαφορούν για το λαό και τον προκαλούν. Να γιατί φέρονται με τέτοιο τρόπο. Διαλέγουν επομένως τους χειρότερους, γιατί αυτοί ακριβώς είναι ασυνείδητοι. Οι τίμιοι φεύγουν απ τη μέση. Αρρωσταίνουν ξαφνικά, ή παθαίνουν ατυχήματα.      
Ο καπιταλισμός είναι η άλλη λέξη για τη «βρομοδουλειά». Δεν έχει σημασία, αν καταπιέζονται άτομα, οικογένειες, τάξεις ή χώρες. Η θεοποίηση του κέρδους είναι ίδια.
Στο επόμενο μέρος θα δούμε πως ο ναζισμός είναι ο καπιταλισμός των κρατών και γιατί οι Γερμανοί δεν επιτέθηκαν στη Ρωσία μόνο για ιδεολογικούς λόγους.
 
Ναζισμός. Η πιο αντιδραστική μορφή παρανοϊκής δικτατορίας. Όταν ο καπιταλισμός φτάνει σε οριακό σημείο, όπως ακριβώς συμβαίνει με επικίνδυνα μικρόβια που δημιουργούν «σπόρια», δεν πεθαίνει, αλλά προσπαθεί να μετεξελιχτεί. Όταν οι εργαζόμενοι ξυπνάν, οι πλουτοκράτες καλούν τους φασίστες και τους ναζί. Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τους ναζί.
Μύθος πρώτος. Ότι εξαφανίστηκαν μετά το ΒΠΠ. Όχι ακριβώς. Μετά το ΒΠΠ, η γενιά εκείνη, ήξερε από πρώτο χέρι τι θα πει ναζισμός. Καταλαβαίνετε, άλλο να τα διαβάζεις και άλλο να τα ζεις. Η τρομοκρατία των ναζί, ήταν χαραγμένη στη μνήμη των θυμάτων. Αυτοί που βίωσαν τη φρίκη της κατοχής, της πείνας, των βασανιστηρίων, των εκτελέσεων, όπου εύρισκαν φασίστα, δεν θα τον άφηναν. Έτσι κρύφτηκαν. Όχι, δεν εννοώ ότι κρύφτηκαν μόνο οι δολοφόνοι, οι κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Πολλοί απ αυτούς άλλωστε πιάστηκαν και εκτελέστηκαν. Κρύφτηκε η ιδεολογία του ναζισμού.
Προστατεύτηκαν, όχι μόνο ναζί αξιωματούχοι και επιστήμονες αλλά και ναζιστικές ιδέες. Απόψεις που πέρασαν με το πέρασμα του χρόνου στις νέες γενιές και έγιναν, ο καρκίνος  του πολιτισμού. Θέλετε παράδειγμα; Ακούστε και κρίνετε. Πολλοί θεωρούν «προοδευτική» την άποψη που επιτρέπει την ευθανασία έτσι; Όμως αυτή ακριβώς η μέθοδος εφαρμόστηκε από τους ναζί, για εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων όπως τσιγγάνοι, ΑΜΕΑ, ομοφυλόφιλοι, λαοί, «κατώτερες» ράτσες κατ’ αυτούς.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Αν κάποιος άνθρωπος θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο, για να αποφύγει τον πόνο, σέβομαι την ελευθερία γνώμης. Δεν το αποδέχομαι, αλλά δεν θα τον κατηγορήσω. Θα προσπαθήσω να τον αποτρέψω, δε θα το κάνω ποτέ σε κανέναν, αλλά κατανοώ, ότι ο πόνος πραγματικά τρελαίνει.
Είμαι υποχρεωμένος όμως να πω, πως και οι ναζί έλεγαν, ότι οι ανάπηροι υπέφεραν και ότι τάχα τους γλύτωναν από τη δυστυχία τους. Εντάξει, υπάρχει διαφορά, γιατί δε ρώταγαν τους ίδιους, έπαιρναν οι φασίστες την «πρωτοβουλία».
Το ίδιο και  με την έκτρωση. Είχαν μάλιστα βγάλει νόμους υποχρεωτικής έκτρωσης σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως και ευνουχισμού. Όλα αυτά για να διατηρηθεί η καθαρότητα!
Ο ναζισμός δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κρατικός καπιταλισμός. Πιο σωστά ένα καπιταλισμός μεταξύ των λαών. Η λέξη που είναι η ουσία του λέγεται ιεραρχία. Για τα ασπόνδυλα, είναι ιερή.Υπάρχει ο υπεράνθρωπος, ο ηγέτης. Κάτω απ αυτόν όλοι. Υπάρχει η τάξη των πλουτοκρατών. Αυτή θα κυριαρχεί. Υπάρχει ο κράτος σου, ο θεός σου. Αυτό το κράτος απαιτεί θυσία όλα τα άλλα κράτη.
Οι ναζί δεν θέλουν ελευθερία. Η ιεραρχία σημαίνει ανισότητα. Σημαίνει βία και επιβολή. Ο μύθος λέει ότι στη φύση υπάρχει αυτό. Αλήθεια; Για να δούμε. Λένε ότι, όπως υπάρχουν είδη που κυριαρχούν, έτσι υπάρχουν και λαοί. Κατ' αρχήν αναφέρονται σε διαφορετικά είδη. Λιοντάρια με αντιλόπες. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους. Ότι κάνει ένας άνθρωπος, μπορούν να το κάνουν όλοι. Έπειτα στη φύση, που τη φέρνουν ως παράδειγμα, υπάρχουν πάρα πολλά είδη, που δεν συμπεριφέρονται ανταγωνιστικά, αλλά διακρίνονται από ισότητα. Μάλιστα, ακόμα και διαφορετικά είδη συνεργάζονται ισότιμα λχ έντομα και άνθη. Ακόμα το κάθε είδος είναι μοναδικό. Δεν μπορείς να βάλεις χαρακτηριστικά άλλων ειδών σε αυτό. Πχ στα λιοντάρια, που υπάρχει κυρίαρχο αρσενικό, (ιεραρχία) κυνηγούν τα θηλυκά. Αυτά κάνουν τη δουλειά. Θα εφαρμοστεί και αυτό;
Άλλος μύθος, είναι ο ζωτικός χώρος. Ότι οι λαοί  χρειάζονται χώρο να ζήσουν. Ψέμα. Αν ίσχυε, η συρρικνωμένη εδαφικά Γερμανία μετά το ΒΠΠ, θα ήταν σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση από πριν. Όμως αναπτύχθηκε. Εκείνο που χρειάζεται, είναι σωστή πολιτική δίκαιης κατανομής του πλούτου. Ο ναζισμός συσσωρεύει βίαια τα πλούτη των άλλων λαών σε ένα κράτος.
Μύθος τρίτος. Οι άλλοι λαοί είναι κατώτεροι. Κανένας λαός δεν είναι κατώτερος. Όλοι οι πολιτισμοί συμβάλλουν θετικά. Επομένως όλοι χρειάζονται. Εμείς ειδικά, το ξέρουμε καλά αυτό. Οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί κλπ που μας μέμφονται , έδωσαν αγώνες για να υιοθετήσουν το δικό μας πολιτικό σύστημα, τη δημοκρατία. Δεν παράγουμε διαστημόπλοια. Δεν έχουμε βαριά βιομηχανία. Ο κάθε λαός όμως έχει καταπληκτικά μοναδικά πράγματα. Οι πχ Πέρσες τα χαλιά. Εμείς τη φέτα. Οι Ισπανοί τα πορτοκάλια. Οι Μεξικανοί την τεκίλα κλπ. Με ποιά κριτήρια λες τον άλλο κατώτερο;
Πολιτισμού; Αλλά τι πνευματικό πολιτισμό έχουν οι Αμερικάνοι; Το Χόλυγουντ; Έστω. Αλλά εκεί η τέχνη γίνεται εμπόριο. Υπάρχουν καταπληκτικά κείμενα σε πολλούς λαούς. Φιλοσοφία, χοροί, τραγούδια, ποίηση, μύθοι, αριστουργήματα απίστευτης ομορφιάς και αξίας.
Τεχνολογία; Με ποιους επιστήμονες; Από όλο τον κόσμο πάλι, μαζεύονται στα πλούσια κράτη, και εκμεταλλεύονται τις γνώσεις τους. Αλλού εφευρίσκονται πράγματα και αλλού παράγονται. Για να μη μιλήσω για το πλήθος των προηγούμενων εφευρέσεων. Το χαρτί πχ και η πυξίδα από την Κίνα, το αλφάβητο από τους Φοίνικες κλπ.
Οικονομία; Μα οι κάτοικοι των χωρών είναι φτωχοί, γιατί τους κλέβουν οι ξένες πολυεθνικές. Δεν τους αφήνετε να διαχειριστούν τους πόρους που έχουν, και επιπλέον μολύνετε το περιβάλλον τους. Κατηγορούν δηλαδή  ο κλέφτες τα θύματα τους, ότι φτώχυναν.
Μύθος τέταρτος. Οι άλλοι λαοί μας μισούν. Σαχλαμάρες. Οι άλλοι λαοί έχουν απλά διαφορετικές αντιλήψεις. Όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι, αν δεν ενοχλήσεις, δε σε ενοχλούν. Φυσικά υπάρχει το μίσος που καλλιεργείται σκόπιμα, ανάμεσα στους λαούς, για να παρεμβαίνουν οι προστάτες, ή για αποπροσανατολισμό. Όλοι όμως οι πόλεμοι αρχίζουν, επειδή κάποιος ηλίθιος θεωρεί δικό του κάτι που δεν είναι και προσπαθεί να το οικειοποιηθεί. Έτσι και οι πλούσιοι. Θεωρούν δικούς τους καρπούς του μόχθου των εργαζόμενων και τους κλέβουν. Κράτη με περισσότερα όπλα, προσπαθούν να πάρουν μια περιοχή από κάποιο άλλο κράτος για να ικανοποιηθεί η πλεονεξία. Όταν δεν θα υπάρχουν ιδεολογίες μίσους, θα λείψουν και οι συγκρούσεις. Ισχύει φυσικά και το αντίστροφο. Όταν οι λαοί ζήσουν πραγματικά χωρίς φόβο, τότε θα πεθάνει ο ναζισμός. Επίσης, αυτοί που επισκέπτονται τη χώρα μας σαν τουρίστες, είναι και αυτοί ξένοι. Αφήνουν όμως συνάλλαγμα. Θα τους διώξετε και αυτούς; Οι μόνοι ξένοι που θέλουμε όλοι να φύγουν, είναι η τροίκα. Αυτούς όμως τους προσκυνάνε οι ντόπιοι ακροδεξιοί.  
Οι Γερμανοί  επιτέθηκαν στη Ρωσία όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους. Ήθελαν τον μεγάλο πλούτο της χώρας. Για να υπάρχει υπεράνθρωπος πρέπει να υπάρχουν υπάνθρωποι. Ο πλούτος δεν ήταν μόνο τα δάση, τα πετρέλαια, οι πεδιάδες, τα ορυκτά. Αυτό είναι ένας άλλος μύθος. Ότι πλούτος είναι μόνο τα πράγματα. Το σημαντικότερο είναι οι άνθρωποι. Για να λειτουργήσει ο καπιταλισμός χρειάζεται βία. Να για επιβάλεις βία θες στρατό. Όσο περισσότερα κατακτάς, τόσο περισσότερους φύλακες πρέπει να έχεις. Όλο το δυναμικό της Γερμανίας υπηρετούσε στο στρατό. Ποιοι λοιπόν θα ήταν οι εργάτες; Οι σκλάβοι των άλλων κρατών. Οι γερμανοί εργάτες παρήγαγαν στα εργοστάσια, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Εβραίοι, σλάβοι, υπόδουλοι λαοί, αναγκάζονταν να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να δουλεύουν ακατάπαυστα. Τι σας θυμίζει; Μήπως την εργασιακή κόλαση που μας επιβάλλουν σήμερα; Δημιουργούν οι ίδιοι φτώχια. Θέλουν φτηνά εργατικά χέρια. Για να έχουν κέρδη. Ναι σκότωναν. Ποιους; Εβραίους, που ήταν κατ' αυτούς ανίκανοι για εργασία. Και όσους αντιστέκονταν, επομένως δεν δούλευαν. Το ίδιο κάνουν και σήμερα.          
Υπήρχε ένας ακόμα βαθύτερος λόγος, που ακόμα και αν οι ναζί καταλάμβαναν όλο τον υπόλοιπο κόσμο, δε θα άφηναν τους κομμουνιστές. Η κομμουνιστική προσέγγιση είναι ελπίδα για τους λαούς.Όσο υπάρχει έστω και ένα κομμουνιστικό κράτος, οι λαοί παρά την προπαγάνδα, βλέπουν τη διαφορά. Θα συγκρίνουν. Η δωρεάν υγεία, η παιδεία για όλους, η εξασφάλιση στέγης, τροφής, κάνει τη διαφορά. Για σκεφτείτε αυτό. Πότε εμφανίστηκε ο πιο ακραίος καπιταλισμός παγκόσμια; Πρόσφατα. Γιατί;Αποθρασύνθηκαν χωρίς το αντίπαλο δέος. Τα επιδόματα, τα δικαιώματα, το πενθήμερο, το οκτάωρο, τα οφείλουμε στους αγώνες των εργαζόμενων με πρωταγωνιστή την Αριστερά.
Γι αυτό και δεν αφήνουν κομμουνιστικό κράτος. Γιατί φοβούνται. Λένε το μύθο για τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Κι όμως. Ποτέ η Σοβιετική Ένωση δεν έδειξε πρόθεση να ρίξει ούτε ένα πυρηνικό. Οι Αμερικάνοι νεοναζί, που κόπτονται για τον πυρηνικό κίνδυνο, έριξαν δύο. Και μάλιστα όταν ο πόλεμος είχε κριθεί. Λένε ότι κινδυνεύουν από το Ιράν. Όμως το Ισραήλ επιτέθηκε σε εργοστάσια του Ιράν σε καιρό ειρήνης! Φυσικό να μη τους συμπαθούν στη Τεχεράνη. Λένε, κινδυνεύουν από τα πυρηνικά της Β. Κορέας. Αν επιτεθείτε. Και στο κάτω, κάτω της γραφής, αν δε θέλετε ατομικά όπλα, καταργείστε και τα δικά σας. Δεν νομίζετε καουμπόηδες, ότι δεν είναι καθόλου πειστικό, να αρνείστε σε άλλους, αυτά που έχετε κάνει πρώτοι εσείς;   
Οι κομμουνιστές , φίλοι αστοί (δεν αναφέρομαι στους πλούσιους), δεν πρόκειται να σας βιάσουμε. Ούτε τις γυναίκες σας. Αυτό, το βιασμό, σας τον κάνουν μια χαρά τα αφεντικά. Οι πολιτικοί απατεώνες. Οι φασίστες. Ούτε θα πάρουμε τις γυναίκες σας. Αυτόν τον τελευταίο μύθο τον θεωρώ τόσο γελοίο. Κι όμως, ήταν μια εποχή που τον έλεγαν στα χωριά.
Όλοι αυτοί οι μύθοι καταρρίπτονται. Ο λαός βλέπει την αλήθεια. Και είναι έτοιμος να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.  
   mitsos175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.