Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Για το εκδοτικό εγχείρημα του Δ. Καζάκη


 Πήραμε στα χέρια μας την νέα βδομαδιάτικη εφημερίδα που κυκλοφόρησε σήμερα «Το Χωνί». Κύρια για να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για το εκδοτικό εγχείρημα που έχει κύριο συντελεστή τον Δημήτρη Καζάκη αλλά και γιατί ενδιαφερόμαστε να διαβάζουμε το άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Εγώ δεν μιλώ για έκρηξη. Μιλώ για την αναγκαία εξέγερση» όπως διαφήμιζαν στο Ιντερνέτ ότι θα περιείχε η εφημερίδα.
Το ίδιο διαφήμιζε και το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει η διεύθυνση της εφημερίδας.

 Όταν ξεφυλλίσαμε το έντυπο η πρώτη έκπληξη μας ήταν όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κείμενο του φυλακισμένου μέλους της 17 Νοέμβρη.  
Τώρα αυτό πώς να το σχολιάσουμε; Ας το προσπεράσουμε καλύτερα …

Πήγαμε λοιπόν να διαβάσουμε το επόμενο άρθρο που διαφήμιζε με τον τίτλο Ζουγανέλης: «Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα;». Η αίσθηση που αποκτάει κάποιος διαβάζοντας το διαφημιστικό δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης απορεί με την ανοχή μας που δεν παίρνουμε τα όπλα να βγούμε στους δρόμους; Ελα μου όμως που ο τίτλος δεν έχει καμιά πραγματική σχέση με το κείμενο. Γράφει λοιπόν στην εφημερίδα ο Γ. Ζουγανέλλης: «»Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα; Γιατί συμβιβαζόμαστε; Κι όταν γράφω όπλα εννοώ πάσης φύσεως όπλα Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα της δικιάς μας, της διαφορετικής, της παγκόσμιας μοναδικής προσωπικότητας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους». Απομόνωσε δηλαδή λέξεις από το ευαγγέλιο και βγάλε τον Χριστό Αντίχριστο που λέει και μια ρήση.


Οσο για το τρίτο άρθρο που διαφημίζει το δελτίο τύπου  του Τζίμη Πανούση αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια συρραφή από ατάκες που έχει πει ο σατιρικός καλλιτέχνης στην εκπομπή του.

 Υπάρχουν και κάποιοι ιστότοποι που έχουν παρουσία με κείμενα τους στην εφημερίδα (κουρδιστό πορτοκάλι, πρέζα, Μικρός Φωκίων, anti-ntp).  Μην ρωτήσετε, εσείς που σουλατσάρετε στο διαδίκτυο  πώς γίνεται, ιστότοποι όπως οι προηγούμενοι με τις ιδιαίτερες πολιτικές απόψεις που διέπει τον καθένα να συστεγάζονται σε ένα έντυπο. Δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε.

Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι «Το Χωνί» έχει και την ιστορική σελίδα του που τούτη την φορά η πένα του εφημέριου Σαράντη Σαράντου μας μαθαίνει ποιο ήταν «Το νόημα της 25ης Μαρτίου 2012». Μια μικρή γεύση να μην σας αφήσουμε στην αμάθεια «Δύο χιλιάδες χρόνια πριν τέθηκαν οι θεανθρώπινες βάσεις του Ελληνικού πολιτισμού μας. Ο αρχάγγελος Γαβριήλ μεταφέρει το άκρως ελπιδοφόρο μήνυμα του τριαδικού θεού στην κυρία Θεοτόκο ότι άνευ ανδρός, ασπόρως,, χωρίς φυσική συζυγική συνεύρεση θαυματουργώς θα συλλάβει και θα γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου. Ο πρώην άσαρκος Λόγος, ο Ιησούς Χριστός σαρκώνεται και προσλαμβάνει πάνω Του όλη την ανθρώπινη φύση …»

Ας μην πλατιάζουμε. Σε γενικές γραμμές σχηματίσαμε την αίσθηση ότι είναι μια άνευρη εφημερίδα, χωρίς φρεσκάδα, στημένη άσχημα εικαστικά και αν εξαιρέσεις κάποια κείμενα του Δ. Καζάκη που ήταν ενδιαφέροντα δεν είχε κάτι άλλο να κεντρίσει το ενδιαφέρον σου.Ένα τέτοιο κείμενο το αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας. Τιτλοφορείται «Ξεπούλημα της Ελλάδας άνευ όρων με τη νέα δανειακή 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.