Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι ο ρόλος του Δ. Καζάκη;και Η απαντηση του Δ.Καζακη






Παπαγεωργίου Βασίλης
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Μετά τον Καρατζαφέρη μας προέκυψε και ο αντιμνημονιακός Δ. Καζάκης που ζητά την επέμβαση του στρατού για να σώσει τον τόπο και να προστατέψει το Σύνταγμα. Ακριβώς μια μέρα μετά από την κοινή και συντονισμένη δράση ΜΑΤ - κουκουλοφόρων κατά των μεγαλειωδών λαϊκών συγκεντρώσεων και των άλλων προβοκατόρικων μηχανισμών που πυρπολούσαν το κέντρο της Αθήνας και συνέβαλαν στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού την ώρα που η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ ψήφιζαν το Mνημόνιο 2, ο Δ. Καζάκης σε συνέντευξή του κάλεσε το στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια διοίκηση, να παρέμβουν «γιατί η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στους ξένους». Και σαν μην έφτανε αυτό, καλεί και το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα σε συντονισμό και κοινή δράση ώστε αυτό να γίνει με πρωτοβουλία της «αριστεράς»!

Μ' αυτά που λέει ο Δ. Καζάκης ξεπερνά κατά πολύ την πολιτική εξαπάτηση. Καλεί το στρατό και την αστυνομία και από δίπλα και το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστούν το αστικό Σύνταγμα και εξουσία από τα αστικά κόμματα που το εφαρμόζουν. Μόνο ένας υπέρμετρα αφελής, διαταραγμένος ή δόλιος θα μπορούσε να σκεφτεί και να προτείνει κάτι τέτοιο. Και δεν πιστεύουμε ότι ο Δ. Καζάκης είναι αφελής.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι εχθροί του εργατικού - λαϊκού κινήματος και οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί, δεν εκδηλώνονται και δεν προωθούνται μόνο από τους ακραιφνείς ακροδεξιούς. Υλοποιούνται και απ' τα αστικά κόμματα, συντηρητικά, σοσιαλδημοκρατικά, λάτρεις του κοινοβουλευτισμού, αλλά έχουν μεγάλη συμβολή και οι Δούρειοι Ιπποι, οι επιχειρήσεις της προβιάς. Αριστερή - αντιμνημονιακή ρητορεία και συνθήματα και από κάτω παγίδευση του λαού σε ενδοαστικές αντιθέσεις, υπεράσπιση του σάπιου κοινωνικού συστήματος, συκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος που έχει στόχο την ανατροπή, συμβολή σε αντιδραστικούς σχεδιασμούς.
Ας γνωρίζουν καλά οι μηχανισμοί του συστήματος ότι το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, δεν πέφτει σε παγίδες, βλέπει μακριά και δε χάνει εύκολα το στόχο. Εχουν γνώση οι φύλακες και οι εργαζόμενοι έχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ποιος είναι πραγματικά μαζί τους, με το δίκιο τους και ποιοι είναι εχθροί τους και ποιοι προσποιούνται τους φίλους, υπηρετώντας τους εχθρούς.


Η απαντηση του Δ.Καζακη http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/02/blog-post_16.html

και καποια σχολια απο το blog του Δ.Καζακη.Τα συμπερασματα δικα σας.


"Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα" που στο "Ράδιο 9" είχα πει ότι "είναι ίδια με την ηγεσία του Τυρίμου, που έστησε ο Μανιαδάκης, με την ασφαλίτικη Προσωρινή Διοίκηση" (τάδε έφη Καζάκης)

Το όργανο του Κόμματος, ο Ριζοσπάστης με "ανώνυμο" κείμενο δηλώνοντας ότι παίρνει την ευθύνη συλλογικά γράφει:
"δεν πιστεύουμε ότι ο Δ. Καζάκης είναι αφελής" "οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί" "Υλοποιούνται" 
"έχουν μεγάλη συμβολή και οι Δούρειοι Ιπποι, οι επιχειρήσεις της προβιάς."
"Εχουν γνώση οι φύλακες" (Το Κόμμα)

Ο Ριζοσπάστης απαντά σε όλους εκείνους που αναφώνησαν: "Ρε Αλέκα, τι λέει τούτος;" κραδαίνοντας τις Σκοπιμότητες που έγραψε ο Καζάκης.

Το σημερινό κείμενο έχει τέσσερις φορές την λέξη ΕΠΑΜ έναντι καμίας του προηγούμενου "καλέσματος". Τι Σκοπιμότητα έχει;

Κάθε καλοπροαίρετος που θέλει να αφυπνίσει και να ξε-φοβίσει τον κόσμο θα επιθυμούσα να θυμηθεί πότε πέρασε από οποιαδήποτε συνέλευση πυρήνα ή τομέα του ΕΠΑΜ η Πολιτική Απόφαση να συ-στρατευτείτε με Αριστερές δυνάμεις ώστε να: "καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις."(είπαμε, τα άλλα μέλη της προσωρινής Π.Ε. εκφράζουν προσωπικές απόψεις όταν μιλάνε για Στρατό)
Για την ανάληψη καθηκόντων Εκτελεστικής εξουσίας από τους Δικαστές δεν θα ρωτήσω, βλέπουμε όλοι, ότι ο Τραπεζίτης θέλει να φύγει και οι Ξένοι αναρωτιούνται γιατί δεν επιβάλλονται οι Νόμοι και δεν πληρώνονται τα χαράτσια. Οσονούπω έρχονται.

Για να τα ζυγιάσουμε λίγο, αδέλφια, ΟΛΟΙ εκεί στο ΕΠΑΜ αποφασίσατε για αυτήν την πρωτοβουλία; ή έστω, ενημερωθήκατε πριν γίνει;


ΥΓ. "Τα Παιδιά του Καραμπελιά" φέρνουν και ξαναφέρνουν από την συνάντηση της Σπίθας "Τότε, ήταν ο εμπνευστής του πιο αντιδημοκρατικού οργανωτικού μοντέλου (οι οργανώσεις βάσης απαγορεύονται να συζητούν σημαντικά πολιτικά ζητήματα)". Κάποιοι δεν πρέπει να ζητήσουν απαντήσεις στον καθρέφτη τους;


Ας αρχίσουμε από το πιπεράτο.
"Καλό" πραξικόπημα ονομάζεται η επανάσταση. (κάτι σε γεράκο παττακό, μου θυμίζει που έλεγε για τον δρόμο που έφτιαξε στην μάνα του.)

Αρχές Δεκεμβρίου του 2011 με επώνυμο και τίτλους εμφανίζεται κείμενο όπου μία του φράση είναι: "...το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό."
"Αλλά, η ελληνική ιστορία δεν γράφτηκε μόνον με ξενοκίνητες χούντες και αντιλαικά πραξικοπήματα.έχει να δείξει και 1843 και 1909. Αν ανατρέξουμε δε στην ήπειρο μας ας θυμηθούμε και την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 στην Πορτογαλλία που σφράγισε ανεξίτηλα το προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα όλης της Ευρώπης."
(Το πλήρες κείμενο υπάρχει σε πολλά ΕΠΑΜ, όπως το ΕΠΑΜ Μεσογείων.)

Λίγες μέρες μετά με επώνυμο και τίτλο εμφανίζεται στο επίσημο site κείμενο με τίτλο "Επανάσταση και πραξικόπημα".
"Για να μην κουράσω λοιπόν περισσότερο με περαιτέρω ανάπτυξη επιχειρημάτων θέλω πάντα να έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου τον Στρατηγό Μακρυγιάννη, τους Συνταγματάρχες Δημήτριο Καλλέργη και Σπυρομήλιο, τον Λοχαγό Κοσμά Δουμπιώτη, τον Συνταγματάρχη Νικόλαο Ζέρβα και όλο το λαό και τους πολιτικούς που ξεσηκώθηκαν μαζί τους, σε αντίθεση με τον Συνταγματάρχη Παπαδόπουλο, τους Ταξίαρχους Παττακό – Ιωαννίδη κ.λ.π. που έκαναν Πραξικόπημα"
(βρίσκεται στην ενότητα Πολιτικός Διάλογος του ΕΠΑΜ Ελλάς) 

Οι δύο επώνυμες απόψεις έχουν ως συγγραφείς δύο από τα μέλη της προσωρινής (ο θεός να την κάνει) Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ. 
Εμφανίζονται στην ενότητα "Επικοινωνία" του κεντρικού site ΕΠΑΜ Ελλάς.

Στον πρόλογο εμφανίζεται ως περίληψη της συνέντευξης: "Τέταρτο: να καλέσουν τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να μην επέμβουν στην πολιτική διαμάχη."
Εντός του κειμένου της συνεντεύξεως η φράση: "Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις."

Η ερώτηση που θα ήθελα να σου κάνω είναι η εξής: Εσύ ή εγώ θα φωνάξουμε στην Αλέκα ότι είναι τρομερά επικίνδυνο να δεχτεί για συνομιλία οποιονδήποτε γυρολόγο;
Ο καρατζαφύρερ κουμουνιστοφάγος φαντάζεσαι την χαρά που θα κάνει αν γίνουν τέτοιου είδους συναντήσεις; ("οι κουμουνιστές ετοιμάζουν πραξικόπημα και εκτροπή")
Ιδέα μου είναι; Ή ο Ανδρέας ήταν μπλεγμένος με το στράτευμα και οι συνταγματάρχες έτρεξαν να μας σώσουν από το "κόκκινο" πραξικόπημα;
Ρε, τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν λέει Δημήτρης και του απαντούν Ανδρέας...

Η καλύτερη μέθοδος αν είσαι ηγέτης πολιτικού φορέα είναι να λες πάντα σε άλλους πολιτικούς φορείς τι να κάνουν. Εξακριβωμένο! Και συμφέρον αφού δεν στοιχίζει τίποτα εκτός από κινδύνους για τους άλλους...
Οι δέκα χιλιάδες(αυτοεκτίμηση) που τρέχουν ξοπίσω σου χάνουν την βούληση να σε ρωτήσουν: ΕΣΥ με ΕΜΑΣ τι κάνεις;
(άσχετα αν οι Πυρσοδρομίες θα ήταν ΕΤΟΙΜΗ απάντηση)

ΥΓ. Η ιστορία είναι παλιά (από Δεκέμβρη) και αποτέλεσε έναν από τους πολλούς λόγους της ρήξης με την αριστερή τάση του ΕΠΑΜ. Η θέση του ΕΠΑΜ για τον φέρελπη εύελπη της Σχολής Ευελπίδων έχει ενδιαφέρον. Εξηγείται ως ένα σημείο από την ηγετική θέση ορισμένων που λόγω πρώην εργασιακού τους αντικειμένου είχαν υποσχεθεί την μαζική προσχώρηση Αποστράτων στο ΕΠΑΜ.
Για να μην παρεξηγηθούν ορισμένες έννοιες. 
Πρώτος και καλύτερος γυρολόγος από όλους είμαι εγώ.
Γυρνάω όπου βρω και έχω άποψη για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι.
Ας πούμε το ΕΠΑΜ, τώρα που απόκτησε την μάζα των δέκα χιλιάδων οπαδών θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανώσει μία Απεργία Πείνας 50 – 60 μελών του στο Σύνταγμα. Με την συνεχή παρουσία των υπολοίπων και τις ανάγκες του εγχειρήματος θα γινόταν χρήση των εγκαταστάσεων του Μετρό στο Σύνταγμα και έτσι θα παρέμενε ΑΝΟΙΧΤΟ στην επόμενη μεγάλη διαδήλωση. Πολιτικός στόχος θα ήταν η Παραίτηση της Δωσίλογης Κυβέρνησης και μπούρου – μπούρου.
Έχω όμως το σθένος να αναφέρω ότι αυτή μου η πρόταση είναι μία ανέξοδη άποψη ενός απλού γυρολόγου.
Γιατί θα έπρεπε να ανήκω σε αυτήν την συλλογικότητα και μέσα σε μία τοπική συνέλευση να την εκφράσω και να πείσω τους συναγωνιστές μου για την δράση. Έπειτα ο πυρήνας θα την έστελνε στα κεντρικά. Τα κεντρικά με τα εγνωσμένης αξίας και πείρας μέλη του, που θα λάμβαναν υπόψη τις γενικότερες στρατηγικές και πολιτικές χαράξεις του ΕΠΑΜ, θα αποφάσιζαν αν θα έστελναν την πρόταση στα άλλα ΕΠΑΜ και τελικά αν εξυπηρετούσε το ΕΠΑΜ ως σύνολο.
Κάθε συλλογικότητα έχει τις διαδικασίες της, για να λαμβάνει αποφάσεις
Άλλωστε το ΕΠΑΜ με τις δημοκρατικές του διαδικασίες – άμεσες και οριζόντιας διάρθρωσης – έχει αποφασίσει ότι η δράση του επικεντρώνεται σε απογευματινές πορείες με δάδες και πυρσούς για να ενημερώσει τους ανέργους ότι έχουν χάσει την δουλειά τους και τους συνταξιούχους ότι έχασαν την μισή τους σύνταξη.



Δειτε εδω: Λαμπαδηδρομιες:Τοτε και τωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.