Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ένα (πολύ) απλό παράδειγμα.


Ένα (πολύ) απλό παράδειγμα.
Πριν 14 μήνες είχαμε φτάσει σαν οικογένεια να χρωστάμε σε καταναλωτικό δάνειο και πιστωτική κάρτα της Alpha Bank 13.550 ευρώ, αλλά και ταυτόχρονα να μη μπορούμε πλέον να πληρώσουμε άλλη δόση,όντας οικογενειακά χρεοκοπημένοι (ανεργία,κακές επιλογές,κακός προγραμματισμός).

Αφού οι καθυστερούμενες δόσεις έφτασαν τις 5 κι αφού έγινε μία ανταλλαγή εξωδίκων με την τράπεζα, μας κάλεσαν να συμβιβαστούμε. Η πρόταση ήταν, ''κούρεμα'' 100% στο χρέος μας με αποπληρωμή δανείου και κάρτας από νέο δάνειο της τράπεζας και επιμήκυνση αποπληρωμής του νέου χρέους με αύξηση επιτοκίου και ένα χρόνο χάρη,μέχρι να αρχίσουμε πάλι να πληρώνουμε.

Φυσικά και δεχτήκαμε γιατί και χρεοκοπημένος και τσαμπουκάς μαζί, δε γίνεται. Έτσι εδώ και 14 μήνες έχουμε ''ξεχρεώσει'' τα δάνειά μας προς την τράπεζα, κανένας δε μας παίρνει τηλέφωνο και κανένας δε μας στέλνει απειλητικά εξώδικα. Όμως πλησιάζει πάλι η ώρα.

Σε δύο μήνες από τώρα πρέπει πάλι να αρχίσουμε να πληρώνουμε το νέο δάνειο που προέκυψε από το υποχρεωτικό ''κούρεμα'' μας, Και μάλιστα πρέπει να δίνουμε μία δόση που σε απόλυτους αριθμούς,είναι μεγαλύτερη από αυτές που δίναμε για δάνειο και κάρτα μαζί πριν ένα χρόνο (δίναμε τρόπος του λέγειν...).

Εν τω μεταξύ η γυναίκα μου εξακολουθεί να είναι άνεργη, εγώ έχω ακόμα θολή επαγγελματική πορεία που μοιάζει με ανεργία και νέα χρέη έχουν συσσωρευτεί στο ταμείο της οικογένειας (και δε μιλώ για το δάνειο). Αυτό σημαίνει ότι θα έρθει η ώρα να πληρώσουμε την πρώτη δόση του δανείου και μάλλον δε θα μπορούμε!!!

Αφού δε φροντίσαμε σαν οικογένεια να κάνουμε κάτι για να βάλουμε σε μία τάξη τα οικονομικά μας και δεν περικόψαμε έξοδα και δαπάνες που θα μπορούσαν να περικοπούν. Δε φροντίσαμε να πάμε μπροστά το σπιτικό μας, αλλά επαναπαυτήκαμε στην ιδέα ότι είχαμε βγάλει ένα μεγάλο βάρος από πάνω μας,το οποίο όμως σύντομα θα επανέλθει σα χιονοστιβάδα.!!!

Σας θυμίζει μήπως κάτι, αυτό το (πολύ) απλό (αληθινό) παράδειγμα;

Υ.Γ. Επειδή είναι γνωστό ότι μας κυβερνάνε λαμόγια κι απατεώνες μην ακούτε αυτά που λένε ότι θα ψηφιστούν νόμοι για ''κούρεμα'' στα χρέη των νοικοκυριών.Αυτά είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα και στάχτη στα αγριεμένα και ταλαιπωρημένα μάτια του λαού.Όλες σχεδόν οι τράπεζες εδώ κι ένα χρόνο έχουν προχωρήσει σε ''κουρέματα'' δανείων των νοικοκυριών,όπως και στην περίπτωσή μας.Όποιος πέρσι τέτοια εποχή πήγαινε στην τράπεζα ''κουρευόταν'' κυριολεκτικά γουλί. Με όρους φυσικά επαχθείς και τοκογλυφικούς, αλλά ''κουρευόταν''.

Γιάννης Έξαρχος

Πηγή:  RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.