Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Για την παρέλαση της 25ης Μάρτη



 Του Γ. Γ

Τι δείχνει ότι για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση ένα τσούρμο υπουργών υπό την προεδρία μάλιστα του διορισμένου πρωθυπουργού τραπεζίτη, Παπαδήμιου, συνεδρίασε αν θα γίνουν ή όχι οι παρελάσεις της 25 Μάρτη; (Δεν είχαν περιθώρια να τις ακυρώσουν επικαλούμενοι το «οικονομικό κόστος» όπως διαβάσαμε ότι ήταν η πρόταση δυο υπουργών που συμμετείχαν στην διυπουργική σύσκεψη).

Κατά την άποψη μας το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι φοβισμένο, πανικόβλητο θα λέγαμε καλύτερα, μπροστά στο ενδεχόμενο, με αφορμή της παρελάσεις, να εκραγεί η λαϊκή οργή που έχει συσσωρευτεί. Και φυσικά σ’ αυτή την περίπτωση αποδέκτες αυτής της λαϊκής αγανάκτησης και οργής θα είναι τα πρόσωπα των «επισήμων» που θα παραστούν στις παρελάσεις. 

Ναι, θα είναι αυθόρμητες, ανεξέλεγκτες, απρόβλεπτες στην ένταση τους, αυτές οι αντιδράσεις. «Χωρίς επιτελικό σχέδιο και ενιαία καθοδήγηση», όπως θα ήθελαν κάποιοι. Ναι, πιθανόν «τα στρατιωτικά και παραστρατιωτικά όργανα παρεμβαίνουν και κάνουν προβοκάτσιες και ετοιμάζονται για τις 25 του Μάρτη στην Αθήνα», όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει καμιά λαϊκή κινητοποίηση στην οποία δεν έχουν παρουσία κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί; Το θέμα είναι το λαϊκό κίνημα να απομόνωσει και να δώσει δυναμική απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

 Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της. Στενάζει από την άγρια φορολογία της κυβέρνησης, η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε λαϊκό νοικοκυριό, το σφαγίασμα μισθών και συντάξεων έχει οδηγήσει πλατιές μάζες στην εξαθλίωση.  Η παρέλαση της 25ης Μάρτη είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να εκδηλώσει την «λατρεία» του απέναντι στο πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών, και γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική.  Αν το ΚΚΕ , έχει τις πληροφορίες του ότι κάποιοι μηχανισμοί ετοιμάζουν προβοκάτσιες ας κατεβάσει μαζικά τους οπαδούς του την μέρα της παρέλασης στους δρόμους με δυο στοχεύσεις. Κάθε απόπειρα προβοκάτσιας να πέσει στο κενό, και η λαϊκή συμμετοχή να μετατραπεί σε μια τεράστια αντικυβερνητική διαδήλωση.     

Με την εκτίμηση του, το ΚΚΕ, ότι επίκειται προβοκάτσιες στην παρέλαση της 25ης Μάρτη τι άλλο κατορθώνει παρά να αποτρέπει τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρόν του εκφράζοντας παράλληλα δυναμικά την αντίθεση του στην καταστροφική για τον λαό και τον τόπο κυβέρνηση Παπαδήμιου;

Η πλάκα είναι ότι ακριβώς τον ίδιο στόχο έχουν και τα όσα μας είπε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτός δεν μίλησε για προβοκάτσιες αλλά όπως συνηθίζει τελευταία τα έβαλε με την αριστερά αποδίδοντας προσπάθεια  «βεβήλωσης  των εθνικών επετείων ". 
«Λίγα χρόνια πριν μάζευαν υπογραφές να σταματήσουν τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Δεν έπεισαν κανένα τότε. Τώρα προσπαθούν να τις σταματήσουν εντελώς! Και δια της βίας…», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όλα τα σφυριά δηλαδή χτυπούν στο ίδιο αμόνι. Να μην αποτελέσουν οι παρελάσεις στις 25ης Μάρτη αφορμή για μαζική παρουσία του λαϊκού παράγοντα ο οποίος θα διατρανώσει την απόφαση του να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής που τον οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Και καλά. Την στάση της Ν.Δ την καταλαβαίνουμε. Το ΚΚΕ όμως τόσο πολύ επιφυλακτικό είναι σε οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τις «οργανωμένες και περιφρουρημένες» πορείες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.