Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ



Αν πριν μερικά χρόνια έλεγες πως η Ευρώπη είναι γεμάτη με νεόπτωχους, θα σε κοιτούσαν καλά-καλά. Η Ευρώπη καλοπερνούσε, μέσα στην ψευδαίσθηση του υλικού παραδείσου, αν και πάντα υπήρχαν άστεγοι και φτωχοί. Η Ισπανική εφημερίδα El Paise γράφει, ότι η κάστα των νεόπτωχων ανερχόταν ως το 2009 στην Ευρώπη, σε 115 εκατομμύρια.
Δηλαδή σχεδόν δύο μεγάλα κράτη. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι πλέον οι “περιθωριακοί” που κάποιοι νόμιζαν, αλλά άνθρωποι που έχασαν δουλειές, σπίτια και περιουσίες, χωρίς να έχουν από κάτω τους το ασφαλές δίχτυ του κράτους πρόνοιας. Άνθρωποι θύματα του νεοφιλελεύθερου δολοφονικού και απάνθρωπου καθεστώτος που διαλύει τις ζωές μας. Και το βαφτίζουν γενικά και αόριστα “κρίση”, σαν  να είναι μετεωρίτης από το διάστημα ή ουρανοκατέβατη επιδημία. Αποκρύπτοντας τους πραγματικούς ενόχους και τις πρακτικές.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι εξουσίες διαλύουν την μεσαία τάξη. Δηλαδή το ανάχωμα κάθε κοινωνικής σύμβασης και ειρήνης. Το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών και των εργαζομένων ουσιαστικά. Χαμηλόμισθοι, μακροχρόνια άνεργοι και άνθρωποι που λαμβάνουν σύνταξη των 500 ευρώ, μπορούν εύκολα να βρεθούν στον δρόμο, ειδικά όταν αυξάνεται το κόστος ζωής. 
Η Ε.Ε. από την άλλη, ενημερώνει ότι το 2009, το 23% του πληθυσμού της Ευρώπης ήταν κοινωνικά αποκλεισμένο. Σήμερα, 150 εκατομμύρια -σχεδόν- Ευρωπαίοι κινδυνεύουν να έχουν την ίδια μοίρα. Όταν χάνεις την δουλειά σου, έχεις χρέη από δάνεια και το αδηφάγο καθεστώς σου κλέβει όλες τις αποταμιεύσεις, είναι αδύνατον να ανταποκριθείς. Μάλιστα η Eurostat αναφέρει πως σε χώρες σαν την Βουλγαρία και την Ρουμανία, τα ποσοστά φτώχειας αγγίζουν το 50% του πληθυσμού!
Άσχετα με τι σχέδια είχε η Ε.Ε. για μείωση της φτώχειας, μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι, αφού το σαρκοβόρο οικονομικό\πολιτικό μοντέλο που ακολουθείται μόνο σε αύξηση της δυστυχίας μπορεί να οδηγήσει. Όπου εφαρμόστηκε το πιο βάναυσο πρόγραμμα του ΔΝΤ, υπήρχε μόνο πόνος και καμένη γη. Η εικόνα ανθρώπων να τρέχουν χθες στην Αθήνα να προμηθευτούν μεταχειρισμένα ρούχα και κουβέρτες, αν δεν κάνει κάτι μέσα σου να ζωντανέψει, να οργιστεί, τότε σύντομα όλοι θα επιβεβαιώσουμε τα δυσοίωνα στατιστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.