Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕΒ-ΙΟΒΕ: Ρουφιάνοι της τρόικας



 Δεν αιφνιδίαζε κανέναν η διαπίστωση-καταγγελία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστου Σπίρτζη ότι υπάρχουνέλληνες «κουκουλοφόροι» οι οποίοι σεμυστικές συναντήσεις που έχουν με την τρόικα και τους «λογιστές» της, την κατευθύνουν στις απαιτήσεις της με στόχο την ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία έχουν όνομα. Είναι τα συμφέροντα του ΣΕΒ και τουΙΟΒΕ.
Συγκεκριμένα όταν στον πρόεδρο του ΤΕΕ τέθηκε το ερώτημα εάν γίνονται διαπραγματεύσεις κάτω απ’ το τραπέζι με την τρόικα από δημόσιους φορείς και αν αυτοί συνέβαλαν ώστε να περάσουν δεσμεύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα απάντησε ευθαρσώς «και βέβαια ναι». Και μάλιστα έγινε εντελώς συγκεκριμένος αφούκατάγγειλε ανοιχτά τον ρόλο του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ αλλά και των δήθεν, όπως τις χαρακτηρίζει, Ανεξάρτητων Αρχών, όπως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που επίσης έπαιξε περίεργο παιχνίδι για την υιοθέτηση, μέσω τρόικας, συγκεκριμένων μέτρων τα οποία με το άλλοθι της ανταγωνιστικότητας οδήγησαν στο να μειωθεί η εργατική δύναμη σε τριτοκοσμικά επίπεδα. 

Όχι φυσικά ότι το πολιτικό προσωπικό των αστών έχει καμιά αντίρρηση έχει καμιά αντίρρηση να εξαθλιωθούν τα λαϊκά στρώματα για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών. Αλλά η τοποθέτηση του προέδρου του ΤΕΕ έλυσε και την απορία το πώς μπορεί οι εκπρόσωποι της «τρόικας» να γνωρίζουν τόσες πολλές λεπτομέρειες για τις «στρεβλώσεις», όπως ισχυρίζονται, της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.