Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πορεία κάτω απ' τη βροχή-Βιντεο -Εχει καταλάβει ο λαός τις ευθύνες του;



Γιωργος Σαρρης
Οι πορείες της Τρίτης 7/2/2012 κάτω από δυνατή βροχή. Το ΠΑΜΕ ανέβηκε την Πανεπιστημίου και οι ΄ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ τη Σταδίου. Ο κόσμος ήταν πολύς ειδικα στην πλευρά του ΠΑΜΕ παρά τη βροχή, που λες κι ήταν παραγγελία  άρχισε σιγά-σιγά στις 11πμ και δε σταμάτησε παρά αργα μετα το μεσημέρι. Τα στοιχεία από την απεργία όμως δεν ήταν αυτά που έπρεπε.
Υπήρχαν π.χ σχολεία που δεν άνοιξαν καθόλου αλλά και άλλα όπου δεν απεργούσε κανείς ή απεργούσαν οι 5 από τους 35. Οι δικαιολογίες ήταν βεβαια πάντα εκεί, αλλά αυτα δεν ισχύουν  σε καταστάσεις πολέμου όπως αυτή που ζούμε.
Οι περισσότεροι είναι φανερό πως ενώ ξέρουν βέβαια τι συμβαίνει, δεν έχουν καταλάβει τις δικές τους ευθύνες. Νομίζουν οτι όλα θα λυθούν από μόνα τους ή οτι κάποιοι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν ή και να θυσιαστουν για αυτούς. Αναθεσεις όμως  αγώνων σε  σε αγωνιστες δεν υπάρχουν. Ειμαστε στην αρχή της πιο σκληρής και μάλλον και της πιο μακρόχρονης κρίσης κι αν δεν παλέψουμε, αν δεν συγκρουστούμε μετωπικά ας μην περιμενουμε να μας λυπηθούν.
Η ωρα έχει φτάσει. Τι θα κάνουμε;

Μια τέλεια δήλωση 
Η Αλ. Παπαρήγα είπε σήμερα απλά και σωστά:
"Τώρα πια η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού Ή θα τους σαρώσει ως το τέλος ή θα σπαταλάει άσκοπα και άδικα τα δάκρυα και την αγανάκτησή του στους παλιούς και νέους ψευτοσωτήρες".

Νομίζω οτι και το χάιδεμα αυτιών μη ακουόντων πρεπει να τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.