Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ελλας Ελλήνων Αστυνομικών – ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ…
Το απόγευμα της Πέμπτης, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε μια σπάνια κίνηση παραδειγματισμού και δημόσιας διαπόμπευσης, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα 5 κατηγορουμένων, πρινακόμα κριθούν προφυλακιστέοι.
Επιπλέον, δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών από συγκρούσεις – ζητώντας από πολίτες να καταδώσουν όποιον τυχόν αναγνωρίζουν – τις οποίες αλίευσε από το διαδίκτυο. Μεταξύ των φωτογραφιών υπήρχαν και κάποιες από γαλλικό πρακτορείο, το οποίο όμως διαμαρτυρήθηκε, απείλησε με καταγγελία και, ως εκ τούτου, αποσύρθηκαν.

Η αστυνομία διατηρεί, ωστόσο, στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες από Έλληνες φωτορεπόρτερ, παρά την δημόσια καταγγελία από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, διευκρινίζει ότι [...] ουδέποτε και κανένα μέλος της δεν παρέδωσε υλικό σε κανένα τρίτο, ούτε βεβαίως στην ΕΛ.ΑΣ., που προέβη στην κίνηση αυτή «ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις», όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Οι φωτογραφίες, όπως προκύπτει άλλωστε από τα εμφανή υδατογραφήματα. έχουν αντληθεί από το διαδίκτυο και ιστοσελίδες πρακτορείων, χωρίς ασφαλώς την άδεια των φωτογράφων ή των πρακτορείων.
Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση, πολλώ δε μάλλον που στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο.
Τις φωτογραφίες με τα πρόσωπα των 5 κατηγορουμένων μετέδωσε τηλεοπτικά ο σταθμός Alpha, στο κεντρικό του δελτίο, ενώ τις ανάρτησε και η ιστοσελίδα NewsIt, αναπαράγοντας το δελτίο τύπου της αστυνομίας, κρύβοντας, ωστόσο, κατόπιν τα πρόσωπα, εξαιτίας κατακραυγής από το κοινό.
Οι 4 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν προφυλακιστέοι αργότερα το απόγευμα.
Αμέσως μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών, Anonymous ξεκίνησαν μπαράζ επιθέσεων κατά του ιστοτόπου της αστυνομίας, ο οποίος και παρέμεινε εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πηγή : Omniatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.