Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Τα Μνημόνια πέτυχαν!Τα Μνημόνια πέτυχαν!
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Γιούροστατ για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους της Ελλάδας όπως αυτό διαμορφώθηκε στο γ’ τρίμηνο του 2011.
Η εικόνα είναι αποκαλυπτική:
Το ελληνικό δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 159,1% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στα 347,2 δισ. ευρώ από 322,9 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2010.
*

Δηλαδή το δημόσιο χρέος, μόνο μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες εφαρμογής του Μνημονίου, αυξήθηκε κατά 20,3%!
Το επίσης αξιοσημείωτο όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
(που για τη μείωσή του, υποτίθεται, σχηματίστηκε η συγκυβέρνηση,
που για τη μείωσή του, υποτίθεται, ήρθε η τρόικα,
που για τη μείωσή του, υποτίθεται, γίνεται το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, ο εκβαρβαρισμός των εργασιακών σχέσεων κλπ.)
είναι ότι – σύμφωνα πάντα με τη Γιούροστατ -
οι ρυθμοί της αύξησής του είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη!
*
Μετά την Ελλάδα, που επί Μνημονίου και τρόικας αναδεικνύεται με το 20,3% σε «πρωταθλήτρια» όσον αφορά το ποσοστό αύξησης του δημόσιου χρέους της,
στον πίνακα την ακολουθούν
η Πορτογαλία, με ποσοστό αύξησης 18,9% και
η Ιρλανδία, με ποσοστό αύξησης του δικού της δημόσιου χρέους κατά16,5%.
*
Πρόκειται – όλως τυχαίως – και για τις τρεις χώρες που οι εγχώριες πλουτοκρατίες τους «έντυσαν» την κεφαλαιοκρατική τους βαρβαρότητα με Μνημόνια και με δανειακές συμβάσεις, που συντάχθηκαν στο όνομα της μείωσης του δημοσίου χρέους τους,
το οποίο
- και στις τρεις χώρες -
συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
*
Χρειάζεται μήπως άλλη απόδειξη για το ποια ήταν και είναι – παντού – η αποστολή των Μνημονίων
και – κόντρα στα αντιθέτως θρυλούμενα περί «αποτυχίας» – ότι τελικά τα Μνημόνια πέτυχαν, παντού, τον πραγματικό τους στόχο;
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.