Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Θράσος και υποκρισία
Από τον "Ριζοσπάστη"

Υποκρισία και θράσος χωρίς όρια από τους αστούς. Εδώ και δυο μέρες, αστικά ΜΜΕ, βουλευτές των αστικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί εξανίστανται γιατί «ανακάλυψε» ο εισαγγελέας ένα βουλευτή που το 2011 έβγαλε «νόμιμα» ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ελβετία. Εχουν βγει κυριολεκτικά στα κεραμίδια επειδή ο μεν εισαγγελέας δεν αποκαλύπτει το όνομά του γιατί αν το κάνει διαπράττει λέει «παρανομία», ο δε βουλευτής, παρά τα παρακάλια των υπολοίπων, δεν αυτοαποκαλύπτεται.

 Η απόκρυψη του ονόματος, λένε, «δυσφημεί» το πολιτικό τους σύστημα, είναι όλοι εκτεθειμένοι. Αλλά το πολιτικό τους σύστημα είναι σάπιο και εχθρικό για το λαό. Στους καπιταλιστές δεν είναι εκτεθειμένοι. Ολοι μαζί, καπιταλιστές, ηγεσίες αστικών κομμάτων, βουλευτές τους κ.λπ., είναι του ιδίου φυράματος ανήκοντας στην αστική τάξη. Κλέβουν «νόμιμα» τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και με τα μέτρα του νέου μνημονίου η κλοπή πολλαπλασιάζεται.

Κοροϊδεύουν αισχρά το λαό όταν μιλούν για «ανήθικη» ενέργεια την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις του λαού, γιατί οι ίδιοι διαπράττουν αυτό το έγκλημα. Ετσι προσπαθούν να κρύψουν αυτή την τεράστια, δισεκατομμυρίων ευρώ, κλοπή και την εξαγωγή τους είτε στις τράπεζες της Ελβετίας, είτε επενδύοντας σε άλλες χώρες για να κερδοφορήσουν από την υπερεκμετάλλευση των λαών τους. Η εικόνα τους ξεπερνά τα όρια του γελοίου, όταν κάποιοι αστοί βουλευτές λένε ότι δεν είναι αυτοί και ιδιαίτερα όταν επιχειρηματολογούν για τον ανήθικο όμοιό τους που έβγαλε το εκατομμύριο στην Ελβετία τώρα, που η Ελλάδα χρειάζεται χρήμα για επενδύσεις, ανάπτυξη. Ολοι προάγουν τον πλουτισμό, την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, τη μεταφορά κερδών των μονοπωλίων στο εξωτερικό. Αυτά υπηρετούν με την πολιτική τους οι υποκριτές. Ο λαός με την ψήφο και την πάλη του να τους σαρώσει.

 Και η σχετική τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη χτες στην βουλή:

 «Ολη αυτή η ιστορία συνοδεύεται και με μία απίστευτη υποκρισία. Ρωτάμε τον υπουργό και όλους τους κυρίους που έχουν βγει στα κανάλια: Τα υπόλοιπα 599.999.000.000 ευρώ, όπως λένε, που είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει; Τα 600 δισ. ευρώ που λέγεται ότι είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια και από πού τα έβγαλε; Από τον κλεμμένο ιδρώτα και το αίμα κυριολεκτικά του ελληνικού λαού. Τα 500 δισ. περίπου που γυρνάνε στις οφ σορ ποιος τα έχει; Γιατί δεν τα λένε και αυτά;

Μάλιστα, η υποκρισία είναι μεγάλη γιατί όταν το ΚΚΕ, χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξουν συνθήκες διαφάνειας, ούτε και θα αλλάξει το σύστημα με επιμέρους διαφάνεια, προτείνει να υπάρχει ουσιαστικό "πόθεν έσχες", που θα είναι "πού τα βρήκες", όταν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, όταν λέει να ανοίξουν οι οφ σορ εταιρείες, τότε όλοι που κόπτονται και φωνάζουν για το ένα εκατομμύριο του βουλευτή λένε "όχι, δεν γίνεται να πάρουμε τέτοια μέτρα γιατί αντιβαίνουν στη λειτουργία του ίδιου του συστήματος". Γι' αυτό λέμε ότι υπάρχει μια τεράστια υποκρισία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.