Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Τι «αντιμνημονιακός» ηγέτης θα ήταν ο κ. Σαμαράς αν δεν έβαζε τα πράγματα στη θέση τους;
Και τα έβαλε μια χαρά. Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής προχτές, κοίταξε στα αριστερά έδρανα και τα είπε «τσεκουράτα».
Τόσο «τσεκουράτα» μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως ακριβώς «τσεκουράτα» ...διαπραγματεύτηκε με την τρόικα και «έσωσε» τους μισθούς και τις συντάξεις.
Πρόκειται γι' αυτούς τους μισθούς και αυτές τις συντάξεις που (μετά τις ολονύχτιες ...διαπραγματεύσεις του Σαμαρά) καταβυθίστηκαν στα Τάρταρα. Με τις ψήφους και του Σαμαρά!

*
Ενώ λοιπόν ο Σαμαράς αλά μπρατσέτα με τον Βενιζέλο μετέτρεπαν
με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -
τον εργαζόμενο σε σύγχρονο είλωτα των 400 ευρώ, είχε το ...ανάστημα, την ίδια εκείνη στιγμή, να κατηγορήσει την «Αριστερά» και το εργατικό κίνημα, το ΚΚΕ δηλαδή, ότι έχει την ευθύνη για την κατάντια της χώρας!
Ουδέν αληθέστερον τούτου!
Αλλωστε:
Είναι πασίγνωστο ότι εδώ και σαράντα χρόνια την έρμη την Ελλάδα δεν την κυβερνά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν την έχει κάνει μπαλάκι ο δικομματισμός. Το... ΚΚΕ την έχει κάνει.
Είναι πασίγνωστο ότι εδώ και δυο χρόνια το 70% των νόμων του πρώτου Μνημονίου και το 100% των ρυθμίσεων του δεύτερου Μνημονίου δεν τα έχει ψηφίσει η ΝΔ. Το... ΚΚΕ τα έχει ψηφίσει.
Είναι πασίγνωστο ότι οι επιχορηγήσεις, οι επιδοτήσεις, οι χαριστικές ρυθμίσεις, οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, τα δάνεια για την πλουτοκρατία, ο πακτωλός για εξοπλιστικές δαπάνες, οι συνέπειες από την ένταξη στην ΕΕ, τα ελλείμματα των Ολυμπιακών Αγώνων, όλα όσα μετατράπηκαν σε δημόσια χρέη που τα πληρώνει ο λαός δεν έγιναν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από το... ΚΚΕ έγιναν.
Είναι πασίγνωστο ότι τα κόμματα της «ελεύθερης οικονομίας των αγορών», αυτών των αγορών των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων που πίνουν ελευθέρως το αίμα του ελληνικού λαού, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το... ΚΚΕ είναι.
Είναι πασίγνωστο ότι κόμματα του τάχα «λαϊκού καπιταλισμού» και του Χρηματιστηρίου, εκεί που συντελέστηκε το «ριφιφί» το 1999, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το... ΚΚΕ είναι.
Είναι πασίγνωστο ότι τα κόμματα των τραπεζιτών, εκείνων στους οποίους ο Καραμανλής έδωσε τα πρώτα 28 δισ. ευρώ και οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς έδωσαν τα υπόλοιπα 150 δισ. ευρώ μέσα σε δυο χρόνια, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το... ΚΚΕ είναι.
Είναι πασίγνωστο ότι κόμματα του ΣΕΒ και των μονοπωλίων που θησαυρίζουν στη χώρα των αστέγων και των εκατομμυρίων ανέργων δε είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το... ΚΚΕ είναι.
Είναι πασίγνωστο ότι ο «δημόσιος» τομέας της ρουσφετοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της κομματοκρατίας, ο πάντα αποτελεσματικός όταν υπηρετεί κεφαλαιοκράτες και εξίσου «αποτελεσματικός» όταν βασανίζει εργαζόμενους, δεν είναι ο «δημόσιος» τομέας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Του... ΚΚΕ είναι.
Είναι πασίγνωστο ότι κόμματα της μίζας, της αρπαγής, της αρπαχτής, των «κουμπάρων», των Βατοπεδίων, των «Ζήμενς» και των «αναψυκτηρίων» δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το... ΚΚΕ είναι.
Είναι πασίγνωστο ότι κόμματα της ΕΟΚ και των συμμαχικών σχέσεων με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Γιούνκερ και με τον «κουράγιο Ελληνες» Ολι Ρεν δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το... ΚΚΕ είναι.
Ο κ. Σαμαράς, φυσικά, τα γνωρίζει άριστα όλα τα παραπάνω.
Αλλά, βλέπετε, ο λαός έχει αποκτήσει πια μια συσσωρευμένη εμπειρία, γεγονός που προκαλεί φόβο στους δυνάστες του. Με τη σειρά του αυτός ο φόβος προκαλεί συναγερμό στα κόμματα της πλουτοκρατίας, που σημαίνει ότι είναι αναγκασμένα να επιδοθούν σε κινήσεις χυδαίου αντιπερισπασμού του τύπου
«εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι»!
*
Με άλλα λόγια, έφτασε και για τον κ. Σαμαρά η ώρα που ως συγκυβερνήτης αυτού του τόπου και ως επίδοξος νέος χαλίφης έπρεπε (χτυπώντας το ΚΚΕ και βαφτίζοντας το μαύρο - άσπρο) να δώσει εξετάσεις επίδοξου μαέστρου της γνωστής ορχήστρας που διαθέτει τόση θρασύτητα ώστε να ενοχοποιεί το λαό για τα δικά της άθλια έργα!
Εφτασε η ώρα για τον κ. Σαμαρά να δώσει εξετάσεις ότι διαθέτει το ταλέντο να ηγηθεί του κλαμπ«φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Εφτασε η ώρα και για τον κ. Σαμαρά, υπό τις ουρανομήκεις επευφημίες και τα ανυπόκριτα συγχαρητήρια των Βενιζέλου - Καρατζαφέρη, να πει κι αυτός το δικό του
«όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Εφτασε, δηλαδή, η στιγμή του ακραίου εκείνου θράσους, όπως ακριβώς το υπαγορεύει ο αδήριτος νόμος της φύσης και της πολιτικής, που επιμένει:
«Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος».

*Δημοσιεύθηκε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.