Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το αστικό σύστημα πανικόβλητο - Ολοι στους δρόμους (2 Βίντεο)



Ηταν αναμενόμενο ότι θα εγκριθεί ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Εμείς το ξαναλέμε: Αν θα περάσουν ή όχι οι σχεδιασμοί των πλουτοκρατών και του πολιτικού τους σχεδιασμό να μας μετατρέψουν δούλους και να μας οδηγήσουν στην παντελή εξαθλίωση εξαρτάτε από το πόσο μαζική και δυναμική θα είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.

Το κράτος αυτό το ξέρει καλά. Είναι πανικοβλημένο και παίρνει τα μέτρα του. Ξέρει ότι την Κυριακή μέρα που θα ψηφίζεται αυτή η επαίσχυντη συμφωνία στο κοινοβούλιο τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου θα βρίσκεται στους δρόμους. Γ’ αυτό παίρνει τα μέτρα του για να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό». Την μέρα αυτή η Αθήνα θα αστυνομοκρατείται. Μιλιούνια μπάτσων έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας κάτι που ομολογούν και οι ίδιοι γνωρίζοντας το ενδεχόμενο η λαϊκή αντιβία να στραφεί στα «σκυλιά των αφεντικών» τους, όπως λέει και το αναρχικό σύνθημα. (Δείτε το βίντεο).


Βγες έξω σύντροφε,
αντιμέτωπος με τα όπλα 
και διεκδίκησε το μεροκάματο σου. 
Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
 Οπλα αρκετά οι αστυνόμοι δεν έχουν.
Μπρος στο δρόμο έξω! 
Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δεν γίνεται,
 είναι αργά πολύ!
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Από κει και πέρα οι αστοί γνωρίζουν ότι τα τρομοκρατικά διλλήματα του διορισμένου τραπεζοτσολιά Παπαδήμιου δεν πείθουν κανέναν. Ακούστε στο παρακάτω βίντεο δυο ενδιαφέρουσες απόψεις από τον καθηγητή εργατικού δικαίου Αρη Καζάκου και του καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του πανεπιστημίου Αθήνας Γιάννη Βαρουφάκη.


Διαβάστε επίσης την δήλωση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη:

«Τώρα όσον αφορά στο επιχείρημα ότι δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αν δεν αποδεχθούμε τα προτεινόμενα μέτρα, σήμερα πρέπει να ξέρουμε ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί. Έχουμε καταφέρει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι αρκούν, με πρόσθετες θυσίες, να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου. Το PSI χρειάζεται κυρίως για να πληρώσουμε τους τόκους και τα χρεολύσια του δημόσιου χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.