Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Οι εργάτες της Χαλυβουργίας πρέπει να νικήσουν στον ταξικό αγώνα που δίνουνΣτην 22η μέρα απεργίας βρίσκονται σήμερα οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας που δίνουν ένα δυναμικό ταξικό αγώνα για να μην μετατραπεί ο χώρος που δουλεύουν σε ένα κάτεργο, για να μην βιώσουν ένα εργασιακό μεσαίωνα.

Εχθες το μεσημέρι, μαζί με τις οικογένειες τους πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια στην βουλή διεκδικώντας την εφαρμογή συλλογικής σύμβασης, απαιτώντας να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι τους, και καταδικάζοντας παράλληλα την εργοδοτική τρομοκρατία που έχει στόχο να κάμψει τον αγώνα τους. Οι εργάτες και παρ’ όλο του ο καπιταλιστής Μάνεσης προς το παρόν παρουσιάζεται αδιάλλακτος –στο να ανακαλέσει τις απολύσεις- δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον ταξικό αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη οπλισμένοι και με την ταξική αλληλεγγύη που δυναμώνει καθημερινά.

Οι εργάτες της Χαλυβουργίας πρέπει να νικήσουν στον ταξικό αγώνα που δίνουν απέναντι στην εργοδοσία και στο μαύρο κυβερνητικό μέτωπο. Και εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το καταφέρουν φέρνωντας στην μνήμη μας την επιγραμματική δήλωση που έκανε στον διαδικτυακό ρ/σ μας αλληλέγγυος εργαζόμενος για τους 400 χαλυβουργούς που απεργούν: «Έχουνε μάθει να δουλεύουνε με το ατσάλι, έχουνε δεθεί με το ατσάλι, γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς να τους λυγίσει. Ό, τι και να κάνουνε δεν μπορούνε να τους λυγίσουνε με τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.