Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Ο Γεώργιος ... Κίσιντζερ στη μάχη των ελεφάντωνthumb
Του Δημήτρη Μυ
Ισως κάποιοι τον έπεισαν ότι είναι ο... Κίσιντζερ και αναλαμβάνοντας τις τύχες της χώρας ο Γ. Παπανδρέου έκανε κάθε τι δυνατό για να βρεθεί στο επίκεντρο της διπλωματικής σύγκρουσης η οποία εξελίσσονταν σε άγριο νομισματικό πόλεμο. Του διέφυγε προφανώς, ότι εκεί που παλεύουν οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα βατράχια, ειδικά τα ψωνισμένα...
Χτες ο κ. Παπανδρέου, διατάχθηκε να παραστεί στο πεδίο της μάχης (Κάννες) των ελεφάντων του G-20 κάποιοι από τους οποίους ζητούν εξηγήσεις για την απόφασή του να θέσει στη δοκιμασία του δημοψηφίσματος τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ειδικά τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία οι εταίροι υποτίθεται ότι διασώζουν την Ελλάδα.
Οι αποφάσεις αυτές, όπως προεξοφλούν οι αγορές και εκτιμούν οι Αμερικανοί, δεν είναι αρκετές για να διασωθεί ούτε η Ελλάδα, ούτε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται από το κόστος δανεισμού της Ιταλίας το οποίο έχει ξεπεράσει αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στους μηχανισμούς διάσωσης και τα μνημόνια.


Για να σταματήσουν οι... αγορές να επιτίθενται στην ευρωζώνη οι Αμερικανοί έχουν κοστολογήσει ότι απαιτούνται περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Με μια άλλη ανάγνωση, η Ουάσιγκτον ζητά από την ΕΕ (Γερμανία) να βρει ζεστό χρήμα το οποίο μπορεί να προέλθει είτε από τα πλεονάσματά της είτε από φρέσκο τυπωμένο (πληθωριστικό) νόμισμα από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Αυτά ζητούν οι Αμερικανοί...
Το Βερολίνο από την πλευρά του επιμένει ότι μπορεί να επιβάλλει τη δημιουργία μιας Ευρώπης με γερμανική δημοσιονομική πειθαρχία και ...διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, οι οποίες προκάλεσαν κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και προβλήθηκαν ως επιτυχία.
Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να θέσει στη δοκιμασία του δημοψηφίσματος τη νέα δανειακή σύμβαση η οποία προκύπτει από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου σημαίνει πως το νέο πακέτο διάσωσης είναι πολύ βαρύ για το εναπομείναν πολιτικό του κεφάλαιο. Κάτω από αυτήν την προφανή πολιτική αδυναμία, ο Γ. Παπανδρέου (και η χώρα) μετατρέπονται σε μπαλάκι για το σκληρό παιχνίδι των ισχυρών. Ετσι, όση οργή προκάλεσε σε Γαλλογερμανούς και λοιπούς Ευρωπαίους η απόφαση για το δημοψήφισμα τόση ικανοποίηση δημιούργησε στο Λευκό Οίκο...
Που θα οδηγήσει αυτό το παιχνίδι κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, το γνωρίζουν όσα βατράχια έτυχε να επιζήσουν μετά από τη δραματική τους εμπειρία να βρεθούν στο πεδίο της μάχης των ελεφάντων...http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.