Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ – Συνέντευξη


Το Σάββατο 18/2 έλαβε χώρα στην Πάτρα εκδήλωση της  ”Πρωτοβουλίας κατά του € και της ΕΕ”. Αν και έχω αναρτήσει κι άλλα κείμενα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκα σε εκδήλωσή της και μπορώ να πω ότι η ποιότητα της συζήτησης ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου.
Η πρωτοβουλία είναι αυτό ακριβώς που λέει: Μια θεματική που στόχο έχει να μιλήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα κατά της Ευρωζώνης (Ευρώ) και της ΕΕ, να δείξει πως ο “ευρωμονόδρομος” είναι απλά μια μυθολογία και να καταστήσει σαφές στον κόσμο πως η ταύτιση των συμφερόντων της αστικής τάξης με αυτά του λαού αποτελεί κοροϊδία εις βάρος του δεύτερου.
Αξίζει πραγματικά να διαβαστούν κάποια κείμενα της Πρωτοβουλίας, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή η ταυτότητά της και οι στόχοι της. Παραθέτω τους συνδέσμους για τρία κείμενα που ξεχώρισα εγώ και θεωρώ πως έχουν όλο το “ζουμί” για τη δράση και την επιχειρηματολογία της ( εδώ , εδώ και εδώ )
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, δύο μέλη της πρωτοβουλίας μου έκαναν την τιμή να μου δώσουν μια “μίνι-συνέντευξη”, απαντώντας σε ορισμένα βασικά αλλά και κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με την Πρωτοβουλία, την Αριστερά, τη συγκυρία.

Η συνέντευξη του Π.Μαυροειδή


Η συνέντευξη του Χρήστου Τουλιάτου

Από το φυλλάδιο που μοιράζει η Πρωτοβουλία (Κλικ στο permalink για να δείτε την εικόνα σε μεγάλο μέγεθος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.