Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Χωροφυλακίστικη νοοτροπία από "εκπαιδευτικούς"



  «Ο παιδαγωγός συνέχεια ελέγχει/ το σφυγμό μου, την ανάσα μου/ ερωτική η ψυχή μου αντιστέκεται/ πονάνε οι πληγές/ Γιατί πάνω τους φυτρώνουν λουλούδια...»

(Θάνος Ασίκης)
_________

Η καταγγελία μας έρχεται από ένα κατειλημμένο Λύκειο του Περιστερίου. Ορισμένοι καθηγητές έφτασαν να απειλούν και να τρομοκρατούν μαθητές για να σταματήσουν την κατάληψη. Ενας μάλιστα απ’ αυτούς δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά σε βάρος της μητέρας μιας μαθήτριας δείχνοντας όχι απλώς το ανύπαρκτο ήθος του και την εξουσιαστική του λογική (αν φέρεται έτσι σε μητέρες φανταστείτε τι τραβούν τα παιδιά στα οποία υποτίθεται παραδίδει γνώση) αλλά με χωροφυλακίστικη νοοτροπία  της δεκαετίας του ’50 απείλησε ανοιχτά ότι θα «σκεφτεί αν θα δώσει στον εισαγγελέα τα ονόματα των μαθητών που πρωτοστατούν στην κατάληψη».

Σ’ αυτόν τον «κύριο» και σε άλλους 2-3 συναδέλφους του που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και τις εκδηλώνουν με κάθε τρόπο στα παιδιά που κάνουν καταλήψεις και στους γονείς που τους συμπαραστέκονται, πέρα απ’ το ότι διάλεξαν λάθος επάγγελμα –θα έπρεπε να γίνουν μπάτσοι- να τους πούμε ότι η βία που ασκούν δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ανούσιο χαρτοπόλεμο καταγγελιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.