Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφιακό σχολείο: τα κάνει (τα βιβλία) "αόρατα"!thumb
Από το Μαρικάκι
Πράγματι ζούμε μεγάλες ανατροπές ως κοινωνία: η αυτού μεγαλειότης Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγνώμη για την έλλειψη βιβλίων στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Πιο είδηση και από την είδηση ότι εν έτει 2011, στην αρχή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα που ο άνθρωπος θα βρισκόταν στο απόγειο της εξέλιξής του και όχι στο χείλος μιας παγκόσμιας καταστροφής, τα ελληνικά σχολεία δεν θα διαθέτουν τυπωμένα βιβλία στο άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Βέβαια η Διαμαντοπούλου επέρριψε αλλού την ευθύνη(αλίμονο). Εξάλλου υπάρχουν και τα DVD. Και μην ακούσω ότι στην εποχή του Γιωργάκη Παπανδρέου απαξάπαντα τα ελληνικά νοικοκυριά δεν έχουν τουλάχιστον από έναν υπολογιστή, επιτραπέζιο ή λάπτοπ , για να παίζει το εργαλείο, το εκπαιδευτικό DVD του υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μα...θησης.

Τι τον σύστησε άλλωστε τον «Διόφαντο» η υπουργός,  το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Ι.Τ.Υ.Ε.», που  μεταξύ των ιδρυτικών του στόχων φιγουράρει και «η απορρόφηση όλης της δραστηριότητας του Οργανισμού Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ο οποίος καταργείται»... Δεν διακήρυξε, επιπλέον, το νέο ψηφιακό σχολείο; Ε, νάτο.
Βέβαια οι φωτοτυπίες που θα συμπληρώσουν το έργο των DVD αποτελούν μια συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα του παρελθόντος που το υπουργείο και η κυβέρνηση προσπαθούν να αφήσουν πίσω οριστικά, αλλά τι να κάνουμε , τα έχει αυτά μετανεωτερικότητα. Και η κρίση. Κάποιος πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο: οι γονείς, τα σχολεία, οι Δήμοι, αλλά μάλλον όχι το υπουργείο.http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.