Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ KΛΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΥΓΕΙA!
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραχωρήσει 556 κρεβάτια του ΕΣΥ σε πολίτες που έχουνιδιωτική ασφάλιση, με στόχο την ενίσχυσητων εσόδων. Σύμφωνα με τα Νέα, η διάθεση των κλινών θα γίνει μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ των διοικητών τωνΥγειονομικών Περιφερειών και τωνιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αναπληρωτή Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι συμφωνίες του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να έχουν επισφραγιστείέως τα τέλη Σεπτεμβρίου.


Οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα νοσηλεύονται σε μονόκλινα κρεβάτια αποφέροντας κέρδος 300 ευρώ, το οποίο είναι η διαφορά της Γ' από την Α' θέση. Εν τω μεταξύ, το κέρδος για τις ιδιωτικές εταιρείες θα είναι τεράστιο αφού το τίμημα που θα καταβάλλουν στο ΕΣΥ θα είναι μικρότερο από αυτό που καταβάλλουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Όσοι γνωρίζουν τα οικονομικά του χώρου της υγείας κάνουν λόγο για τεράστιο δώρο της κυβέρνησης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ καταγγέλλουν ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ασφαλισμένους στα δημόσια ταμεία. Μάλιστα τονίζουν νοσοκομειακοί γιατροί ότι αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή στην οποία προσφέρονται οι κλίνες, το δημόσιο θα βγει εμφανώς ζημιωμένο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ενδιαφερθεί για το Τζάνειο,δεδομένου ότι μέσω ΕΣΠΑ έχει εγκριθεί η ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων για την εγκατάσταση καρδιολογικού τμήματος, αιμοδυναμικής μονάδας και εργαστηρίων κόπωσης και υπέρηχων. ΣτηΘεσσαλονίκη ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η περίπτωση του ΑΧΕΠΑ, που σύμφωνα με το υπουργείο μπορεί να διαθέσει 16 κρεβάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.