Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

H αρκούδα, ο γύφτος και οι γειτονιές





Καλοκαιρινό αφιέρωμα για τους Έλληνες και Λεύτερους Πολίτες και το γερμανό υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
 


FREE photo hosting by Fih.grΒάιος Φασούλας
 
«Οι αφέντες νόμοι δένουν με δεσίματα λογής
και τ' ανθρώπου τα φτερούγια και τα πόδια της φυγής». K. Παλαμάς
Τα κομματικά παζαρέματα μεταξύ ελλήνων και γερμανών πρωθυπουργών, υπουργών και λοιπόν ευρωεκτρωμάτων, ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία και καλοκαιρινή θερμοκρασία. Έτσι κι εμείς επιλέξαμε το ξεκίνημα στο τρέχων σχόλιο μας να είναι η μεταφορά μιας εικόνας του χτες στο σήμερα αφήνοντας την πορεία τού αύριο στους Πολίτες. Σε όλους τους Πολίτες! Μια εικόνα που δείχνει ένα «γύφτο» και μια αρκούδα. Με ένα ντέρτι στο χέρι, ο «γύφτος», με χαλκάδες στο πανωχείλη ή στη μύτη το άμοιρο ζώο και δεμένο σε μια χοντρή αλυσίδα, περιφέρονταν από πόλη σε πόλη, από γειτονιά σε γειτονιά και ακόμα και σε κεφαλοχώρια έφτανε σκορπώντας τη… διασκέδαση. Προκειμένου να επιβιώσει και ο αρκουδιάρης και η αρκούδα, χτυπώντας το ντέρτι του έμαθε την αρκούδα να κάνει σούζες και να χορεύει αλλά και να μουγκρίζει από τον πόνο καθώς ο «γύφτος» την τραβούσε άγρια από την αλυσίδα που την πλήγωνε.
Αυτά τα βλέπαμε και τα ζούσαμε στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Ο μεν «γύφτος» δεν τρέχει πλέον για την επιβίωση της δικής του και της αρκούδας, η δε αρκούδα με τα βογγητά της δείχνει τον βίαιο και βέβαιο θάνατό της.
Στο δεύτερο δεκαήμερο, 26 του Ιούλη του 2011, ακούσαμε ανούσιες μπούρδες… (υπάρχουν αυτά στο… ιδεολογικό λεξιλόγιο του Πασόκ, το οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός έχει εμπλουτίσει με «φρέσκιες» ευρωατλαντικές συνταγές), μαζί κι αυτό το κομματικό «μότο» του κ. Γ. Παπανδρέου. «Είναι η ώρα, με μεγαλύτερη δύναμη πια και αξιοποιώντας κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας μας, να προωθήσουμε μεγάλες αλλαγές που ανατρέπουν τα κακώς κείμενα, πολλών δεκαετιών πολλές φορές και βάζουν το θεμέλιο για μια χώρα καλύτερη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική…» και στο νου μας έφτασε ο αείμνηστος Καραγκιόζης και οι ασύλληπτες παραστάσεις του που άφησαν εποχή.
«Ε ρε γλέντια!» φτάνουν οι ιαχές του και συγκρούονται με τα ανθελληνικά μέτρα που επέβαλε στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον οδηγήσει στην οικονο-μική αφαίμαξη-μια νέα «σύγχρονη» κατοχή. Μια κατοχή, χειρότερη και από κείνη τη γερμανική φασιστική κατοχή του Β.Π.Π. Και είναι χειρότερη γιατί ο «εχθρός» της ελληνικής κοινωνίας βρίσκετε μέσα στο χώρο της, ορατή και ολοζώντανη καλυμμένη με ένα ζουρλομανδύα (γνωστό ως «Ε.Ε», τρόικα, ΔΝΤ κλπ) ο οποίος κουρέλιασε και τον «πράσινο ήλιο», που από την... δημιουργία του μέχρι σήμερα μόνο «πράσινος» δεν ήταν. Εξού και το άθλιο κατάντημά μας, να και η επιβεβαίωση του ίδιου του πρωθυπουργού…, «Είναι η ώρα, με μεγαλύτερη δύναμη πια και αξιοποιώντας κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας μας, να προωθήσουμε μεγάλες αλλαγές…».
Τώρα ποιες είναι οι «αλλαγές» δε θα τις αναφέρουμε εμείς, άλλωστε είναι γνωστές και πολύ πιπιλισμένες από τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος πρωθυπουργός (περιφερειάρχης Νοτίου Καντονιού της Βαλκανικής χερσονήσου να λέμε για να συνεννοούμαστε) συνταγματολόγος κ. Ε. Βενιζέλος… εξού και το μικρό αφιέρωμα του Κ. Παλαμά, μην είμαστε αχάριστοι, γι’ αυτόν είναι. Έτσι ακούμε, έτσι διαβάζουμε, έτσι βλέπουμε κι έτσι βιώνουμε την κατάσταση προς τα πού πάμε. Μάλιστα το «μέχρι το τέλος της θητείας μας», λέει πολλά και δείχνει πολλά μεταξύ και την ταχύτητα (έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην όχι τυχαία αλλά προγραμματισμένη ευρωατλαντική ταχύτητα του κ. Γ.Α.Π.) να τα προλάβει όλα, δίνοντας πρώτα απ’ όλα προβάδισμα στους φίλους του γερμανούς των συντηρητικών κομμάτων, όπως του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Να γιατί θυμηθήκαμε τον Καραγκιόζη και τα γλέντια του και την αρκούδα με το γύφτο, διότι περί γλεντιών πρόκειται σε βάρος μας.
Είπε λοιπόν ο γερμανός υπουργός ότι σε περίπτωση που μια χώρα ζητήσει οικονομική βοήθεια σε αντάλλαγμα θα πρέπει να παραχωρήσει τμήμα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ. (Τώρα σε ποια ΕΕ αναφέρεται θεός και ψυχή του). Υποστηρίζει δε, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η παραχώρηση είναι προτιμότερη από έναν αποκλεισμό χώρας από την ευρωζώνη.
Τον κακό του τον καιρό τον πουτσαρά (σημαίνει λεβέντης- παλληκάρι, μορφονιός κλπ) κύριο γερμανό, λέμε εμείς οι λεύτεροι Πολίτες και δεν περιμένουμε να μας μιμηθεί ο βραβευμένος από τους γερμανούς κ. Γ. Παπανδρέου και οποιοσδήποτε συνεργάτης του. Φτάνει που μας καταστρέψανε κατά κράτος με την επιβολή του χιτλερικού φασισμού και μας χρωστάνε τα μαλλιά του κεφαλιού τους, έρχονται τώρα και ζητάνε μονιμοποίηση της «σύγχρονης» κατοχής τους. Βρε αι σιχτίρ από κει κι ο κύριος Σόιμπλε και οι όμοιοί του και οι «έλληνες» που του δώσανε αυτό το δικαίωμα να γνωστοποιεί δημόσια πλέον τις διαθέσεις του. Ας διάβαζε τουλάχιστο και λίγη ιστορία και ας μάθαινε πως οι Έλληνες Πολίτες μπορεί να έχασαν κάπου τον προσανατολισμό τους από τα «πολιτικά» είδωλα, όμως δεν πρόκειται να χάσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Θα γκρεμίσουν τα είδωλα του φιλελεύθερου «σοσιαλδημοκρατικού» στεγνού καθεστώτος και του συντηρητικού της ΝΔ, -που ακόμα και τώρα εξακολουθούν να νοιάζονται για την κουτάλα- και το γκρέμισμά τους ήδη άρχισε, κύριε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε αυτό το σοκ και το δέος που ζει η ελληνική κοινωνία το δαχτυλάκι σας το βάλατε κι εσείς. Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος και την τόλμη να σας πει ένα απλό STOP κύριοι, σας το λέμε εμείς. Τραβήξτε τα δάχτυλα και τις διαθέσεις σας από την ελληνική κοινωνία και μην επιδιώκετε το στήσιμο μιας νέας αυτοκρατορίας των Γερμανών (σας πήραμε χαμπάρι κ. Σόιμπλε) και πολύ περισσότερο μην επιδιώκετε το διχασμό των δυο λαών, ελλήνων και γερμανών.
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 28 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.