Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εξελίξεις



Σ’ ένα καπιταλιστικό περιβάλλον που ευνοεί τα μονοπώλια και τη διαφθορά, το πολιτικό σκηνικό φαίνεται να αλλάζει δραματικά. Ο λαός, παρόλη την προπαγάνδα και την καταστολή, φαίνεται να ξυπνά από το λήθαργο και αλλάζει στάση απέναντι στα αστικά κόμματα. Όλο και λιγότερα είναι τα γαλαζοπράσινα γίδια που αναμασάνε το κουτόχορτο των τσοπάνηδων.
Στο μπατσόκ ταιριάζει η παροιμία «όσα δε φτάνει η αλεπού». Η συμμετοχή στο καρναβάλι των εσωκομματικών εκλογών ήταν το 1/4 από τις προηγούμενες φορές. Νίλα του Δράμαλη δηλαδή. Οι βουλευτές προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τα μνημόνια, που οι ίδιοι ψήφισαν. Ψάχνουν στέγη αλλού, ελπίζοντας σε μια νέα ευκαιρία.
Στην νέα δημοπρασία τα στελέχη της εγκαταλείπουν σωρηδόν τον έτερο συμμαθητή του αμερικάνικου κολεγίου. Το σύστημα προσπαθεί να φτιάξει νέα κόμματα δούρειους ίππους, για να σταματήσει τη ραγδαία άνοδο της Αριστεράς.
Η ακροδεξιά, δεκανίκι του συστήματος, κλυδωνίζεται. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός των καναλιών δεν τους βοηθά πια. Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται, ότι οι μετανάστες είναι θύματα της ίδιας ακριβώς πολιτικής, που κόβει τη σύνταξη και τα φάρμακα στον ηλικιωμένο, που απολύει τον εργαζόμενο, που αναγκάζει το νέο να ξενιτευτεί.
Στον αντίποδα η Αριστερά. Το ΚΚΕ χθες έκανε συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Κρίνοντας από τον πολύ κόσμο που συμμετείχε και τον έντονο παλμό, καταλαβαίνουμε γιατί οι πλουτοκράτες πανικόβλητοι προσπαθούν να νοθεύσουν και να εκβιάσουν το εκλογικό σώμα.
Ο Συνασπισμός επίσης μαχητικός, στηρίζει πρωτοβουλίες πολιτών και κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι εκδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, έκαναν τους δοσίλογους να χάσουν την ψυχραιμία τους.
Στο δρόμο και στους χώρους δουλειάς η αντίσταση θεριεύει. Οι Αναρχικοί με τις δικές τους κινητοποιήσεις, εμποδίζουν την ρατσιστική βία από άμυαλους φασίστες. Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά δίνει και αυτή αγωνιστικό παρόν.
Τα Αριστερά κόμματα ποτέ δεν έκρυψαν από το λαό την αλήθεια. Πάντα ήταν, είναι και θα είναι με το μέρος των εργαζομένων. Η συνέπεια λόγων και έργων εκτιμάται από την πλειοψηφία του λαού, που μπούχτισε από τα ψέματα των αστών Μαυρογιαλούρων.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, έχουμε την ψήφιση επί της αρχής και επί των άρθρων με 213 «ΝΑΙ» και 79 «ΟΧΙ», από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση. Το ΚΚΕ ανάγκασε σε ονομαστική ψηφοφορία, ξεμπροστιάζοντας τους μαγκούφηδες και τις μιλένες που ψήφισαν ΝΑΙ παρότι διαγραμμένοι. Όπως και στη ΝΔ έπεσαν οι μάσκες από όψιμους αντιμνημονιακούς γκιουλέκες, που επίσης φίλησαν εκείνο που έφτυναν. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν οι δηλώσεις του αδιάβαστου Χρυσοχοίδη. Ο λαγός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, ετοιμάζοντας επιχειρήσεις «σκούπα». Μετανάστες σχεδιάζονται να μεταφερθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Λαέ, μη έχεις αμφιβολία, ότι αυτό που κάνει τώρα στον αλλοδαπό, θα το κάνει αύριο, αν του δώσεις την ευκαιρία, σε σένα.
Μην πιστεύεις φασίστες. Θυμάσαι τι έλεγαν για το άσυλο; ‘Ότι δήθεν, θα μειώνονταν η εγκληματικότητα και τρίχες κατσαρές. Οι εγκληματίες είναι εκείνοι που κάνουν εργαζόμενους άστεγους και μετανάστες, δεν είναι οι φτωχοί χωρίς σπίτι και οι ξενιτεμένοι. Εγκληματίες είναι τα καθάρματα, που κούρεψαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, που πλήρωνες χρόνια με τις κρατήσεις, δεν είναι οι μικροπωλητές. Είναι οι βιαστές της ελευθερίας και οι καταστροφείς του κράτους πρόνοιας. Ανήθικοι είναι οι εκμεταλλευτές, όχι τα θύματα της διαφθοράς.
Είπε και κάτι άλλο το λαγουδάκι της Αμερικής. Ότι «για τις εκλογές δεν χρειάζεται να βιαστούμε». Δεν είναι κακό για τον αγράμματο «να παραμείνει λίγο ακόμα στην κυβέρνηση ο Λουκάς Παπαδήμος». Προσέξτε! Οι εκλογές δεν κλείδωσαν. Δεν έκλεισε η Βουλή, ούτε ορίστηκε σαφής ημερομηνία εκλογών. Μη βρεθείτε προ εκπλήξεως μετά τις 25 του Μάρτη....
Μετά την «επιτυχία» της χρεωκοπίας τρεις τράπεζες (Αχαϊκή, Λήμνου, Λαμίας) μπήκαν σε καθεστώς αναγκαστικής εκκαθάρισης. Αυτό δείχνει ότι οι τραπεζίτες δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Το πρόβλημα ήταν παλαιό και γνωστό. Παρόλα αυτά κανένας έλεγχος από το κράτος για το πώς διαχειρίζονται οι τράπεζες τα λεφτά των καταθετών. Στο τέλος θα μείνει μόνο μια τράπεζα κολοσσός που θα ελέγχει τα επιτόκια και τους όρους των δανείων. Υπάρχει φυσικά έλλειψη ρευστότητας και με αυτή την πολιτική θα επιδεινωθεί. Ακόμα και μεγάλες τράπεζες έχουν πρόβλημα, αφού οι μεγάλοι καταθέτες έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό, ενώ οι μικροί καταναλώνουν τις αποταμιεύσεις προηγουμένων ετών για να ζήσουν. Επίσης το μέλλον των εργαζόμενων στις τράπεζες αυτές είναι δυσοίωνο. 
Νέες θέσεις ημετέρων τάζουν τώρα σε δήμους οι βουλευτές. Χρειάζεται επαγρύπνηση! Η απελπισία των ανέργων είναι μεγάλη. Το σχέδιο των δοσίλογων καλά μελετημένο. Από τη μια θα πάρουν κάμποσους σκλάβους, να τους κάνουν τις αγγαρείες, θα τους πληρώνουν ελάχιστα, ενώ θα αφήνουν «παραθυράκια» για κάτι πιο μόνιμο. Μην μασάτε άνεργοι. Μετά τις εκλογές σκοπεύουν όχι μόνο να απολύσουν όσους πάρουν τώρα, αλλά και 150.000 υπαλλήλους. Το υπέγραψαν και το ψήφισαν. Φυσικά κάτι τέτοιο θα παραλύσει το δημόσιο, θα καταστρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ (λόγω επιδόματος ανεργίας), αλλά θα δημιουργήσει και τεράστιο πρόβλημα στις Τράπεζες αφού δεν θα υπάρχουν λεφτά για την αποπληρωμή των δανείων. Νέοι άνεργοι, νέοι άστεγοι.
Η έξοδος από αυτή την κόλαση είναι Αριστερά. Όσο πιο γρήγορα αλλάξουμε πολιτική τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες. Όσο καθυστερούμε τόσο η κατάσταση χειροτερεύει. Το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο ήδη συζητείται στις Βρυξέλλες...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.