Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ»: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ!



ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!
Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑΣ!
Επικίνδυνα πειράματα με δημιουργία συγκροτημένων και εκπαιδευμένων ομάδων ιδιωτικής αστυνόμευσης, όπως η ονομαζόμενη ''Ελληνική Πολιτοφυλακή'' διεξάγονται στη χώρα μας με ιδιαίτερα επικινδυνες -πολιτικά και κοινωνικά- συνέπειες.

Με ακροδεξιά ρητορική και με όχημα την έντονη κοινωνική ανασφάλεια συγκροτούνται ομάδες με στρατιωτική εκπαίδευση για την υποβοήθηση της  πάταξης της εγκληματικότητας, όπως ισχυρίζονται- και για να προστατεύσουν πολίτες και περιουσίες στο ενδεχόμενο μιας πάνδημης λαϊκής εξέγερσης.
Ανοίγει και με αυτό τον τρόπο ο ανεξέλεγκτος φαύλος κύκλος της αυτοδικίας απέναντι στα πάσης φύσεως εγκλήματα αλλά κυρίως του εκφασισμού της κοινωνίας με στόχαστρο τελικά τους μετανάστες,  τους αριστερούς αλλά και όσους θελήσουν να σηκώσουν κεφάλι σε πείσμα των πολιτικών της υποταγής και της ταπείνωσης. **Παραθέτουμε σχετικά αναλυτικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εφημερίδες και ιστοσελίδες

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Αποκαλυπτική η ομολογία στελέχους της λεγόμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» αλλά και τα όσα γράφουν στην ιστοσελίδα τους
Η ιστοσελίδα της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», με τους στόχους της παραστρατιωτικής οργάνωσης
Επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του «Ριζοσπάστη» και των καταγγελιών του ΚΚΕ για την κατασταλτική και προβοκατόρικη δράση των κάθε λογής παραστρατιωτικών οργανώσεων συνιστούν οι χτεσινές ομολογίες ενός από τους φερόμενους ως επικεφαλής των αποκαλούμενων οργανώσεων «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», παραστρατιωτικές οργανώσεις ασκούνται για «άμυνα σε αστικές περιοχές», με την ανοχή και - σε πολλές περιπτώσεις - με την κάλυψη του επίσημου κράτους, με σαφή στόχο την προετοιμασία τους για συμμετοχή σε επιχειρήσεις καταστολής του λαού.
Μιλώντας χτες σε ρ/σ («Βήμα Fm») ο Γ. Ανεστόπουλος, φερόμενος ως μέλος της «Επιτελικής Διοίκησης της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες αυτές ασκούνται στη χρήση ειδικών όπλων, με σκοπό να επιτεθούν κατά διαδηλωτών για την «αποκατάσταση της τάξης».
Είπε μεταξύ άλλων: «Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί (ασκούμαστε) τα τάγματα πολιτοφυλακής αποτελούμενα, κυρίως, από απόστρατους, για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η δημόσια τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας (...) Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποια είναι αυτή η κρίσιμη ώρα, περιμένουμε κάποιο χάος. Ενα αντικειμενικό χάος. Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Οταν έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα, να είστε σίγουροι ότι κάθε Ελληνας σ' αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Ολα βρίσκονται την ώρα του πολέμου».
Οσο για την εκπαίδευση αυτή, «δεν γίνεται ούτε με πραγματικά όπλα, ούτε με σφεντόνες. Είναι μια ευρέως γνωστή μεθοδολογία με τα όπλα airsoft. Αυτή τη στιγμή παντού σ' όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με αυτό τον τρόπο. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες».
Οπως ο ίδιος ομολόγησε, επιβεβαιώνοντας τη σχέση αυτών των ομάδων με τα κρατικά όργανα καταστολής, «είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα Σώματα Ασφαλείας». Αποκάλυψε μάλιστα ότι πολλοί από αυτούς, «χιλιάδες άτομα, κάθε χρόνο, φεύγουν στη Βουλγαρία, στην Ουγγαρία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου επιτρέπεται επί πληρωμή η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε όπλο θέλει ο καθένας κι εκπαιδεύονται μια χαρά».
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
Ο εχθρός αυτών και άλλων παρόμοιων ομάδων είναι ο λαός και το κίνημά του, με στόχο τη θωράκιση του αστικού συστήματος, σε ρόλο συμπληρωματικό των κατασταλτικών δομών του κράτους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το ομολογούν οι ίδιοι, στην ιστοσελίδα της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», όπου, μεταξύ άλλων, με εμφυλιοπολεμική φρασεολογία, σημειώνεται: «(Η "Πατριωτική Πολιτοφυλακή") έχει έναν και μόνον Αντικειμενικό Σκοπό, να είναι ΕΤΟΙΜΗ την ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ, Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή. Η λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται, μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή, η χρεωκοπία αναπόφευκτη, η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θ' ακολουθήσει αναπόφευκτα... Αίμα και Χάος, αυτό βρίσκεται μπροστά μας.
Χάος που όμως "κάποιοι ανθέλληνες" θα σπεύσουν να "εκμεταλλευθούν". Και δη ΕΝΟΠΛΑ. Θα σπεύσουν να πλήξουν θανάσιμα την Εθνική Ασφάλεια πλήττοντας καίρια και συντριπτικά ανθρώπινους στόχους και κρίσιμες υποδομές. Πολίτης και Πολιτεία θα έπρεπε να τρέμουν και μόνον στην σκέψη του τι θα προκαλούσε, π.χ., μια εκτεταμένη δολιοφθορά στο ηλεκτρικό δίκτυο ή στα πόσιμα νερά της Αττικής. Και όχι μόνον. Συνδυαζόμενοι αυτοί οι "οργανωμένοι ένοπλοι στρατοί" (π.χ. Ουτσεκάδες, Μουτζαχεντίν, και λοιποί "εγχώριοι" μαυροκόκκινοι υποστηρικτές τους) πεμπτοφαλαγγιτών με ένα ιδιαζόντως εκτεταμένο οργανωμένο έγκλημα θα καταφέρουν στις (ούτως ή άλλως ανεπαρκείς, ψαλιδισμένες και απονευρωμένες) Δυνάμεις Ασφαλείας ένοπλα συντριπτικά πλήγματα που εκ των πραγμάτων δεν θα δύνανται αυτές να αντιμετωπίσουν.
Αυτό θα δώσει σε κάποιους την "αφορμή" να "τραβήξουν το Στρατό από τα σύνορα" προκειμένου να "αντιμετωπίσει" την "εσωτερική κατάσταση". Κάποιοι "γείτονες" θα χαιρόντουσαν πολύ με κάτι τέτοιο. Αυτό δεν πρέπει ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ να επιτραπεί να συμβεί. Και μόνον ένας τρόπος υπάρχει. Η παρουσία τότε μιας Οργανωμένης, Συντεταγμένης Ισχυρής Πατριωτικής Πολιτοφυλακής με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης Στρατιωτικής Μονάδας άμεσης ανταπόκρισης θα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Εκεί ΚΑΙ ΜΟΝΟ αποσκοπούμε. Ως τότε, η Μονάδα οργανώνεται, εκπαιδεύεται και "δομείται στρατιωτικά"». 
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στην ίδια ιστοσελίδα φιλοξενείται ανακοίνωση με την οποία η παραστρατιωτική ομάδα δηλώνει την παρουσία της στο Σύνταγμα την 25η Μάρτη, «για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης απέναντι σε όποιον ανεγκέφαλο επιχειρήσει να την σταματήσει». Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η σχεδιαζόμενη προβοκάτσια σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος έχει πολλά πλοκάμια και είναι σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης, αφού το σύνολο της δράσης τέτοιων και άλλων δυνάμεων, που καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη συγκεκριμένη μέρα, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.
Αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει προβοκατόρικα τη δράση αυτών των ομάδων, είναι η απάντηση που έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με τη συνέντευξη του επικεφαλής της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Ο Π. Καψής υποστήριξε ότι αυτά «επιβεβαιώνουν ακριβώς την ανάγκη όσων επισημαίνουμε ως κυβέρνηση» μπροστά στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη, για να πει ακολούθως πως αναφέρεται σε «ακραίες ομάδες, από πλευράς ιδεολογίας και πολιτικής πρακτικής» που «μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη δημοκρατία».
Αναπαρήγαγε, δηλαδή, τα επικίνδυνα αστικά ιδεολογήματα περί «άκρων», στα οποία, διασταλτικά και ανάλογα με τη συγκυρία, τα επιτελεία τους εντάσσουν και τους ταξικούς εργατικούς αγώνες, για να τους συκοφαντήσουν και να τους καταστείλουν σαν επικίνδυνους για τη δικτατορία των μονοπωλίων που υπηρετούν. Ενδεικτικό εξάλλου της κάλυψης που παρέχει η κυβέρνηση στους παραστρατιωτικούς είναι και το γεγονός ότι ο Π. Καψής απέφυγε χτες να απαντήσει για το κατά πόσον είναι «νόμιμη» η λειτουργία τέτοιων συλλόγων.
Δημοσιεύθηκε στον "Ριζοσπάστη" την Τετάρτη 14 Μαρτίου


ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ'' ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ;
Ανοιχτή πρόσκληση ακόμη και στις αριστερές δυνάμεις απευθύνει η οργάνωση Αθηνά Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων , η οποία αρχίζει να συγκεντρώνει στους κόλπους της πολίτες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας «με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο».
Χαρακτηριστικό του σχεδίου της αυτοαποκαλούμενης Ελληνικής Πολιτοφυλακής είναι το ακόλουθο απόσπασμα από την ιδρυτική της διακήρυξη:
 «Μέρα-Νύχτα θα υπάρχουν πολιτοφύλακες που θα περιπολούν προκειμένου να αποτραπούν οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι βιασμοί, οι κλοπές αυτοκίνητων και η διακίνηση ναρκωτικών. Οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των Πολιτοφυλάκων ώστε να τους καλέσουν αμέσως να επέμβουν όταν βρεθούν σε κίνδυνο ακόμη και αν δεν περιπολούν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή στην περιοχή (φυσικά αφού έχουν ήδη καλέσει την Αστυνομία). Οι Έλληνες Πολιτοφύλακες δεν έχουν ωράριο αφού προστατεύουν την ίδια τους την πατρίδα σπεύδοντας στο χώρο του εγκλήματος για υποστήριξη των συμπολιτών τους. Η παρουσία της Ελληνικής Πολιτοφυλακής έξω από τα σχολεία θα αποτελέσει δύναμη αποτροπής για τους πάσης φύσεως εξωσχολικούς εγκληματίες που απειλούν τη νεολαία της Ελλάδας.»
 Σύμφωνα με το ΕΚΕΟ, «η Αστυνομία δεν μπορεί (είτε λόγω ελλιπούς στελέχωσης, είτε λόγω άλλων αδυναμιών) να εμποδίσει πλήρως την εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο μέρος των Αστυνομικών ασχολείται με γραφειοκρατικές αγγαρείες, αρκετοί φρουρούν πολιτικούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο Δήμαρχο που (θεωρεί ότι) κινδυνεύει και οι υπόλοιποι είναι στα γήπεδα και στις διαδηλώσεις να κυνηγούς ταραξίες, εμπρηστές και διαρρήκτες που επιμολύνουν τις δίκαιες διαδηλώσεις των πολιτών».
Γίνεται λόγος για «μη κερδοσκοπικής φύσεως οργανισμό (ως παράρτημα του EKEO ) που σκοπό έχει να υπερασπίζεται αφιλοκερδώς την ασφάλεια όλων των Πολιτών εντός της επικράτειας της Ελλάδας, ένα καθήκον που έχει κάθε πολίτης μόνο που τώρα μπορεί να γίνει με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο».
Οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος τονίζουν ότι οι συγκεκριμένες αυτόκλητες ομάδες ασφαλείας θα είναι «φυσικά ΑΟΠΛΕΣ!» και θα αποτρέπουν τη διάπραξη κακουργημάτων και αυτόφωρων πλημμελημάτων, συλλαμβάνοντας εκείνους που διαπράττουν αυτόφωρα αδικήματα «σύμφωνα με το άρθρο 275 του ΚΠΔ προκειμένου να τους προσαγάγουν άμεσα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα η στον εισαγγελέα – όταν δεν είναι δυνατό αυτό από την Ελληνική Αστυνομία».
«ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ»
«Ανάλογες πρακτικές βρίσκονται στον αέρα. Δεν υπάρχει συνταγματικό, θεσμικό ή πολιτικο-κοινωνικό πλαίσιο για τη συγκρότηση τέτοιων ομάδων πολιτών. Τόσο η απόπειρα η οποία σημειώθηκε στο παρελθόν στο δήμο του Βύρωνα (θα περιπολούσαν τη νύχτα για να παρακολουθούν την εγκληματικότητα), όσο και η σημερινή προσπάθεια για τη δημιουργία αντίστοιχων μορφωμάτων είναι εντελώς παράνομες», δηλώνει ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης ο οποίος δεν εκπλήσσεται από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Κατά τη γνώμη του, ήταν αναμενόμενο και μάλιστα άργησε να συμβεί, δεδομένου ότι η πολιτεία δεν οργανώνεται στο επίπεδο διαχείρισης της εγκληματικότητας και δεν προωθεί μία «νέα συμφωνία με τον πολίτη και την αστυνομία».
«Πέρα από τυχόν πολιτικά και εκλογικά οφέλη τα οποία αναμένουν να αποκομίσουν μέσα από αυτές τις διαδικασίες ορισμένες πλευρές, είναι φυσικό ότι θα επιχειρούσαν αποκτήσουν εξουσία και να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους εκείνοι οι οποίοι για παράδειγμα συνοδεύουν τον παππού -που φοβάται- στην τράπεζα για να πάρει τα λεφτά ή κάνουν βόλτες γύρω από την πλατεία για να διώξουν αυτούς τους οποίους φοβάται ο παππούς», προσθέτει.
Ο Γ. Πανούσης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας από το κράτος, σε συνεργασία με τα κοινωνικά κινήματα, «ομάδων φιλίας, ομάδων δρόμου και αντίστοιχων δρώμενων στα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης, που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στον πολίτη, που θα δημιουργούσαν την αίσθηση -αυτού που λέμε- μιας κοινωνίας με διαρκές βλέμμα, μιας κοινωνίας που πονάει τον πολίτη και τον φροντίζει μέχρι ενός σημείου, φυσικά χωρίς όπλα κλπ».
ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΙΔΕΑ
Η «Ελληνική Πολιτοφυλακή» εξηγεί ότι δανείζεται πολλά στοιχεία «από την ευρέως διαδομένη οργάνωση Neighborhood Watch» σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Αυστραλία και Γερμανία: «Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες πολιτών που περιπολούν και ελέγχουν την εγκληματικότητα στην περιοχή τους με τη βοήθεια της Αστυνομίας. Το σημερινό σύστημα των ΗΠΑ ξεκίνησε το 1960 μετά το βιασμό και το φόνο της Kitty Genovese στο Κουίνς της Νέας Υόρκης όπου δεκάδες άτομα έβλεπαν το βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας και κανένας δεν έκανε τίποτα να σταματήσει ή να συλλάβει το βιαστή δολοφόνο».
Επ' αυτού, ο κ. Πανούσης σχολιάζει ότι σε άλλες χώρες, λόγω των μεγάλων αποστάσεων και της κατοχύρωσης της οπλοφορίας, «αυτά μπορούν να συμβαίνουν, ανεξάρτητα από το αν θα πρέπει να συμβαίνουν» και επανέρχεται στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο: «Στην Ελλάδα είναι τελείως παράνομες ανάλογες πρωτοβουλίες. Όσοι επιχειρούν κάτι ανάλογο δεν μπορούν να συλλαμβάνουν, να κυνηγούν κ.ο.κ. Ο νόμος δεν προβλέπει ανάλογες αρμοδιότητες».
ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του εγχειρήματος, «όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους εντός της Ελληνικής Πολιτοφυλακής με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης για τους νεώτερους».
«ΒΛΕΠΟΥΝ» ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι εμπνευστές της «Ελληνικής Πολιτοφυλακής» μιλούν επίσης για ένα «σάλπισμα στους χιλιάδες ανέργους που μπορούν να βρουν εργασία μέσω της ενίσχυσης των ίδιων των φυσικών και νομικών προσώπων που θα προστατεύονται από την Ελληνική Πολιτοφυλακή». Χρησιμοποιούν δε την εξής υπόθεση εργασίας: «Ας υποθέσουμε ότι είστε ιδιοκτήτης καταστήματος σε περιοχή μεγάλης εγκληματικότητας που ανησυχείτε για την ασφάλεια της επιχείρησης σας και θέλετε να νιώθουν οι πελάτες ασφαλείς. Θα είχατε ενδοιασμούς να καταθέσετε προαιρετικά μια συνδρομή στο ταμείο των πολιτοφυλάκων της περιοχής σας οι οποίοι θα περιπολούν (αφιλοκερδώς) κατά ομάδες μέρα νύχτα στους δρόμους γύρω από την επιχείρηση σας η ακόμη θα βρίσκονται εντός αυτής ως εθελοντές φρουροί και φύλακες;»
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
«Όσοι λοιπόν προσπαθούν να δυσφημίσουν την προσπάθεια ας μάθουν ότι η Ελληνική Πολιτοφυλακή θεωρεί ότι οι Αριστεροί (όπως και οι Δεξιοί) έχουν καλές πολιτικές απόψεις σε αρκετά θέματα και ότι οι Κομμουνιστές (όπως και οι Δεξιοί) είναι παλληκάρια που αν ενταχθούν στην κοινωφελή οργάνωση θα βοηθήσουν στην αποτροπή των επιθέσεων κατά των μεταναστών από ακραίες και βίαιες ομάδες», σημειώνει το ΕΚΕΟ, το οποίο ελπίζει σε μία «κατάλληλη συμβολή και σύντηξη μεταξύ των Αριστερών και των Δεξιών οργανώσεων εντός της Ελληνικής Πολιτοφυλακής».
«Κομμουνιστές, Αριστεροί, Δεξιοί είναι όλοι υποκείμενοι στην εγκληματικότητα των συνοικιών και πρέπει να αντιληφθούν ότι την ώρα του τρόμου θα είναι μόνοι (και ίσως μόνα είναι και τα παιδιά τους), αναφέρεται, προτού κατατεθεί η ακόλουθη πρόταση: «Για να λήξει λοιπόν το θέμα των Ακροδεξιών και των Φασιστών και των Χουντικών θέλουμε τις Αριστερές Οργανώσεις (όπως και τις Δεξιές) να μας προτείνουν Ομαδάρχες της περιοχής τους ώστε να αρχίσουν και εκεί τα σεμινάρια και η εκπαίδευση για τον περιορισμό της εγκληματικότητας».
Δημοσιεύθηκε στο www.tvxs.gr την Τετάρτη 14 Μαρτίου




ΤΑ «ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Αυτόκλητοι πολιτοφύλακες στρατολογούν και εκπαιδεύουν πολίτες με σκοπό να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας.
Τον νόμο στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.
Με καθαρή ακροδεξιά ρητορική τα μέλη των ομάδων αυτών επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να αναδείξουν τον δικό τους ρόλο ως «συμπαραστάτη» στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Ο εθνικιστικός λόγος κυριαρχεί, καθώς επισείεται ο κίνδυνος εξ Ανατολών, ενώ οι ομάδες αυτές παραπέμπουν σαφώς σε «τάγματα εφόδου».
Μια πλειάδα συνδεδεμένων ιστότοπων αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η δημιουργία «πατριωτικής πολιτοφυλακής», με έναν όπως λένε αντικειμενικό στόχο, «να είναι έτοιμοι την κρίσιμη ώρα».
Η ομάδα αυτή έχει οργανώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό «εκπαιδευτικές» ασκήσεις στα... βουνά ώστε οι «εθελοντές» να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την... ένοπλη εξέγερση και να παρέμβουν στο χάος που θα δημιουργηθεί. Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης «εθελοντών» γίνονται μέσα από social media, καθώς όχι μόνο δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, αλλά επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ
Διαφορετικό τρόπο και δρόμο επιλέγει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (!) καθώς προχωρεί στη συγκρότηση της ελληνικής πολιτοφυλακής, στα πρότυπα της αμερικανικής πολιτοφυλακής στρατολογώντας ακόμη και... μαθητές.
Με την αιτιολογία της αύξησης της εγκληματικότητας το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων ίδρυσε την ελληνική πολιτοφυλακή επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.
Στην ελληνική πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και όπως υπογραμμίζεται: «...θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους».
Οι ομάδες αυτές θα διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις, ενώ θα φανούν «ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών».
Σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν... καθώς «η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών». Πάντως, τονίζεται ότι η πολιτοφυλακή δεν θα εμπλακεί στην καταστολή των διαδηλώσεων.
Η επιχείρηση στρατολόγησης απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 16 ετών, καθώς θα τους προσφέρει online εκπαίδευση. Οι μαθητές στο προαύλιο θα καταγράφουν τις επιθετικές συμπεριφορές και θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία. Με αυτόν τον τρόπο «θα εκτονωθεί η νεανική τους ορμή χωρίς να στιγματίζονται και να υποτάσσονται σε σκοτεινές ομάδες».
Καθώς η ελληνική πολιτοφυλακή «δεν κρύβεται σε γιάφκες, δεν φοράει κουκούλες, ούτε κουβαλάει ρόπαλα και δόρατα, αλλά θα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, και θα έχει δημόσια αναγνώριση και αποδοχή».
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ
Ιδιαίτερη πρόσκληση γίνεται προς τους εφέδρους καταδρομείς λόγω της σκληρής εκπαίδευσής τους, καθώς τους καλούν να γίνουν οι ομαδάρχες της ελληνικής πολιτοφυλακής οι οποίοι θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους Ελληνες πολιτοφύλακες.
Πρότυπο για την ίδρυση της πολιτοφυλακής ακολουθεί ως υπόδειγμα τους έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, όπως τονίζεται, «σκοπό έχει να εντάξει τις τοπικές λέσχες εφέδρων σε ένα κοινωφελές σχήμα εθνικής ασφαλείας», ώστε από την «εφεδρεία» να περάσουν στην ενεργό δράση.
Σημειώνεται μάλιστα ότι οι λέσχες εφέδρων είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές από την ελληνική κοινωνία ως «δυνάμεις ασφαλείας» και για αυτό απαιτείται ένας κοινωφελής οργανισμός, όπως το ελληνικό κέντρου ελέγχου όπλων που θα δώσει την απαιτούμενη διάσταση.
Οι ομάδες αυτές θα περιπολούν στους δρόμους και κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους «φέρουν μαζί με τις συνηθισμένες στολές παραλλαγής τους τα διακριτικά της ελληνικής πολιτοφυλακής». Οι ομάδες αυτές ορίζουν και έναν διαχειριστή καθώς θα έχουν βιβλιάρια με κουπόνια συνδρομών. Οι συνδρομές που συλλέγονται κατατίθενται σε ποσοστό 70% σε λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης για δαπάνες όπως εξοπλισμός και ασκήσεις και το υπόλοιπο ποσό θα κατατίθενται στον κεντρικό λογαριασμό για τα λειτουργικά έξοδα.
ΤΟ ΔΕΛΕΑΡ
ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ... ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ
Το ελληνικό κέντρο όπλων προχωράει μάλιστα ακόμα παραπέρα. Ως δέλεαρ παρέχεται στο μέλλον «έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν υποδείξει τον ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια ίδρυσης της ελληνικής πολιτοφυλακής».
Οι πόροι του ελληνικού κέντρου όπλων «Η Αθηνά» στηρίζεται ακόμη από δωρεές και κληρονομιές εισφορές, χορηγίες και επιχορηγήσεις του Δημοσίου και των δήμων και παντός άλλου φυσικού η νομικού προσώπου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ημεδαπού η αλλοδαπού.
Τονίζεται μάλιστα πως όλα τα ποσά που δωρίζονται στην «Αθηνά» εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, αφού η «Αθηνά» ως ερευνητικός - τεχνολογικός φορέας αποτελεί ερευνητικό κέντρο (ημεδαπό μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ) που επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς και απονέμει υποτροφίες (κωδικοί 059-060 της φορολογικής δήλωσης).
ΤΟ ΚΑΛΣΜΑ
«ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΑΔΕΣ»
Ενα ακόμη σώμα που παραπέμπει σε παραστρατιωτική οργάνωση έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία «πατριωτική πολιτοφυλακή». Σκοπός είναι να έχουν οργανωθεί οι «πατριώτες» -έτσι αυτοαποκαλούνται- σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη» για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας.
Τα κείμενα έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της «πατριωτικής πολιτοφυλακής». Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που επικαλείται, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και στο χάος που θα δημιουργηθεί κάποιοι «ανθέλληνες» θα το εκμεταλλευθούν «ένοπλα» και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα «με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μονάδας άμεσης ανταπόκρισης».
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Ως τότε η μονάδα αυτή οργανώνεται και εκπαιδεύεται -δεκάδες βίντεο έχουν αναρτηθεί από την εκπαίδευση σε βουνά- όπως υποστηρίζεται «μέσα από απολύτως νόμιμα κανάλια». Η πρόσκληση είναι να φορέσουν οι εθελοντές την «φαιοπράσινη» με την υποσημείωση ότι «η εκπαίδευση των πολιτών γίνεται με ασφάλεια».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο... χάος που θα δημιουργηθεί φωτογραφίζονται οι «υποψήφιοι στόχοι». Στο χάος θα έρθει η πατριωτική πολιτοφυλακή και οι «βετεράνοι» που θα πρέπει να αναλάβουν δράση. «Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι... γραφιάδες» είναι το σλόγκαν. Και όπως επισημαίνεται, η «πατριωτική πολιτοφυλακή» θα συνεχίσει την εθνική εκστρατεία -με κάθε μέσο- «μέχρι να έχει την απαραίτητη δύναμη να επιβάλει τον σχεδιασμό».
Στις ανακοινώσεις που αναρτούν στα φιλικά social media για τις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις λένε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αλλη μια, η 6η κατά σειρά, τακτική εβδομαδιαία Ορεινή Στρατιωτική Εκπαίδευση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής έλαβε πέρας με επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή συναγωνιστών σ' αυτή... Προστέθηκε νέο υλικό και θέματα εκπαίδευσης κι αυτό που έμεινε από την ημέρα είναι ο... ακόμη υψηλότερος δείκτης ηθικού και ενθουσιασμού... επίσης, στα συν προσμετράται και ο όλο και ανώτερος βαθμός επίτευξης του «συντεταγμένου» της Μονάδας...».
Μια άλλη ανακοίνωση γράφει ότι «μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να αποφασίσουμε ως Επιτελείο της Μονάδας την επίσημη ίδρυση της 2ης Διμοιρίας... Τιμής δε ένεκεν της 2ης Πατριωτικής Ομάδας που στήριξε με πατριωτικό πάθος, πίστη και απαράμιλλο σθένος το Εθνικοπατριωτικό μας εγχείρημα η 2η Διμοιρία λαμβάνει το όνομα αυτής της Ομάδας των Συναγωνιστών (Συμπολεμιστών μας πια)....και το όνομα αυτής «Διμοιρία ΦΟΙΝΙΞ»...».
Στα ερωτήματα που θέτουν «ειδήμονες» -αυτό τον χαρακτηρισμό τους αποδίδουν- όπως «...μα καλά, τι δουλειά έχει η Πατριωτική Πολιτοφυλακή να εκπαιδεύεται σε κατάβαση πλαγιάς 20 μέτρων γεμάτη από ασταθείς πέτρες με σκοινί;». Τι δουλειά έχει η Ορεινή Πλαγιά στο «αστικό πεδίο μάχης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον μια Δύναμη Πολιτοφυλακής;» απαντούν: «...μήπως μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι μια πόλη τσακισμένη από εκτεταμένες δυναμικές εκρήξεις; Για να το φανταστείτε, φέρτε στο μυαλό σας ένα μεγάλο σεισμό... πώς νομίζετε θα μοιάζουν τα κτίρια; Με ορεινούς όγκους γεμάτους πέτρες θα μοιάζουν... Με την ορεινή πλαγιά στην οποία εκπαιδεύονται οι Πολιτοφύλακές μας θα μοιάζουν...».
ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Ιστότοπος ο οποίος όπως φαίνεται συνεργάζεται με την «πατριωτική πολιτοφυλακή» ανάρτησε σχετικό δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος» που αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.
• Με αφορμή τη συνεδρίαση της αυριανής διυπουργικής το σχόλιο είναι πως πρέπει «να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από οποιαδήποτε... απόφαση κι αν λάβει το καθεστώς! Από ποιους θα γίνει, προς τα πού και πάνω από ποιους θα παρελάσουν, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις αποφάσεις τους...».
ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ 23 ΟΡΕΙΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
Σύμφωνα με όσα έχουν αναρτήσει στον ιστότοπό τους, τα μέλη της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» έχουν διοργανώσει μέχρι σήμερα 23 ορεινές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις.
Δημοσιεύθηκε στο "Έθνος της Κυριακής" την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.