Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βγήκαν λοιπόν σεργιάνοι οι εκπρόσωποι των πλουτοκρατών


Τέτοια συστράτευση όλων των αστικών παραγόντων, τέτοιο χυδαίο αντικομμουνισμό και αντιαριστερή ρητορία, είχαμε να δούμε από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια με εξαίρεση την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας.

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών έχει εξαπολυθεί μια ενορχηστρωμένη επίθεση από όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού χώρου –απ’ τον Καρατζαφύρερ μέχρι τον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμιο και από τον Σαμαρά μέχρι τον πρόεδρο του ΣΕΒ- στα κόμματα της αριστεράς με «επιχειρήματα» λες και είναι βγαλμένα από εγχειρίδια του Σ. Κωνσταντόπουλου και του Γ. Γεωργαλά.

 Σήμερα παρέλασαν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις από τριτοκλασάτα στελέχη της δεξιάς τύπου Ολγας Κεφαλογιάννη, μέχρι τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο για να μας μιλήσουν για τις «εγκληματικές ευθύνες της αριστεράς» για το σημερινό κατάντημα λαού και τόπου, όπως επίσης και για τους «λοιμούς και καταποντισμούς» που θα επέλθουν σε περίπτωση εκλογικής ενίσχυσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς.

Πριν προχωρήσουμε στον σχολιασμό των λεγομένων του προέδρου των Ελλήνων Βιομηχάνων, καλό είναι να δώσουμε το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές επικαλούμενοι απόψεις αστών δημοσιολόγων, ξεκινώντας από το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Κοτζιά.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν, οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν σε «Μια ατμόσφαιρα ύβρεων, βίας ψυχικής και σωματικής, συνεχούς προπαγάνδας και συσκότισης του τι λέει ποιος. Μια ατμόσφαιρα προβολής μικροπολιτικής λάσπης και άλλων τινών. Εκείνοι που κέρδισαν μέσα στην κρίση θα δώσουν σκληρό αγώνα, διαθέτοντας υπεροπλία μέσων και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά έλλειψη αναστολών. 
Η μέθοδος για την «επάνοδο» των αγανακτισμένων της μεσαίας τάξης συμπυκνώνεται στο σύνθημα "Τρομοκρατήστε τους αστούς"... Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα περί επερχόμενης πτώχευσης, περί επανόδου στη δραχμή, περί της βεβαίας καταστροφής που θα επέλθει, εάν δεν ψηφιστούν τα "συστημικά" κόμματα και δεν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι υποχρεώσεις και οι συμβάσεις προς τους δανειστές μας, θα αποτελέσουν το πολιτικό - κυβερνητικό «πρόγραμμα» των «συστημικών» - μνημονιακών συμφερόντων

Ποινικοποιείται με τον τρόπο αυτό η ψήφος προς τα κόμματα της Αριστεράς, που αντιτίθενται προς τη μνημονιακή στρατηγική. Διότι σε περίπτωση που συγκεντρώσουν -έστω και αθροιστικά- ένα σημαντικό ποσοστό, τότε η "καταστροφή" της χώρας θα επέλθει από την επομένη των εκλογών. Ήδη ο θλιβερός εκπρόσωπος των συμφερόντων αυτών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εμφανίστηκε πρωτοχρονιάτικα ως "Εφιάλτης", για να μας απειλήσει ότι θα επανέλθουμε στη δεκαετία του 1950 και στη δραχμή, εάν δεν συμμορφωθούμε...».

Και αυτή είναι η μια πλευρά. Εξίσου σοβαρή είναι και η εκτίμηση που έκανε ο πανεπιστημιακόςΜενέλαος Γκίβαλος:

«Δεν θα πρέπει, όμως, να παραβλέψουμε το ενδεχόμενο της «ηλεκτρονικής παρέμβασης» στα εκλογικά αποτελέσματα, εάν η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα... Η "ιδιωτικοποίηση" της εκλογικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποτελεσμάτων εμπεριέχει και τη δυνατότητα ρυθμιστικών παρεμβάσεων... Αλλωστε, η οικονομική και ιδεολογική τρομοκράτηση δεν αποτελεί παρά τη μία όψη της νόθευσης της λαϊκής βούλησης, όπως έχει συχνά συμβεί κατά το παρελθόν...».

Και εστιαζόμαστε τώρα στα όσα ακούσαμε να λέει στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. «Η ψήφος του λαού θα πρέπει να είναι ψήφος ευθύνης και όχι άρνησης», μας είπε ενώ κάλεσε το λαό «να μην αφήσει ελεύθερο το πεδίο στα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας» φωτογραφίζοντας ΚΚΕ και Σύριζα που τα χαρακτήρισε κόμματα «Σταλινικής και μηδενιστικής αριστεράς», τα οποία είναι «σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας».

«Ο εκπρόσωπος των μεγαλοβιομηχάνων, είχε το θράσος να καλέσει τους εργαζόμενους να δείξουν ωριμότητα και να αποδεχθούν τη σφαγή των κατακτήσεών τους, για να διατηρήσει και να αυξήσει η τάξη του τα κέρδη και τα προνόμιά της. Ας μη "μπερδεύει" την εργατική τάξη με τους εκπροσώπους της εργατικής αριστοκρατίας που συνδιαλέγεται». Ήταν το σχόλιο απ’ το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

Είναι τεράστιο το θράσος των καπιταλιστών και των κολαούζων τους. Θα πάμε όμως λίγο παραπέρα για να δούμε λοιπόν τον βίο και την πολιτεία αυτού του πλουτοκράτη που μιλάει για «συναίνεση εθνικής πνοής», για την «αποστολή εθνικής σωτηρίας» της κυβέρνησης και τις άλλες παπαριές.

Αρχικά να πούμε ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ήταν βιομήχανος και επέλεξε να πουλήσει την επιχείρησή του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το παρασιτικές χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες γιατί αυτές του εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη. Και μάλιστα η έδρα των μπιζνών του δεν είναι η Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο που του εξασφαλίζει καλύτερο φορολογικό καθεστώς, πέρα απ’ τις οφ σορ εταιρείες που σίγουρα θα έχει σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. (Είναι αυτός ο ίδιος που μας λέει για την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα και τις άλλες κοτσάνες).

Πιο συγκεκριμένα πριν μερικά χρόνια ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, πούλησε την Vivartia, τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα, που είχε στην ιδιοκτησία του, στη MIG. Τσέπωσε πακτωλό χρημάτων τα οποία τοποθέτησε σε διάφορα κερδοσκοπικά funds, τα οποία υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις. Δηλαδή, τα κέρδη που συσσώρευσε ο καπιταλιστής στη φάση της σχετικής ανάπτυξης στην χώρα μας τα τζογάρισε όπως και αρκετοί άλλοι καπιταλιστές-τοκογλύφοι.

Δεν αποκλείετε δηλαδή αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται σήμερα για να βγουν υπερκέρδη μέσω της κερδοσκοπίας με τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους. Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ξένοι και ντόπιοι τραπεζικοί όμιλοι, με τα οποία στραγγίζουν το ελληνικό κράτος, περιλαμβάνουν και κεφάλαια ελλήνων καπιταλιστών. Αν σ’ αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται και ποσά που ανήκουν στον Δ. Δασκαλόπουλο δεν το γνωρίζουμε και το θεωρούμε αρκετά πιθανόν για να μην πούμε βέβαιο. Αυτός λοιπόν ο πλουτοκράτης μας κάνει μαθήματα «για το συμφέρον της Ελλάδος», ενοώντας φυσικά το συμφέρον της τάξης του.

Με την ευκαιρία ας θυμήσουμε μια σχετική παλαιότερη ανάρτησή μας.


Ο πίνακας που βλέπετε στην εικόνα είναι δημιούργημα του «ανατρεπτικού νεοϋορκέζου καλλιτέχνη» Ντέιβιντ Χάμμονς. «Το έργο είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από… ανθρώπινες τρίχες, πολύτιμους λίθους και καλώδια επάνω σε χρυσό φόντο», μας λέει το σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος». Και γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει; θα πείτε. Σωστά. Διαβάστε όμως και την συνέχεια. Τον πίνακα αυτόν τον αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας φανταζόμαστε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πιθανόν για να διακοσμεί το γραφείο του. Και πόσα του κόστισε; Μόνο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ναι, είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε χτες απ’ την κυβέρνηση οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα να καταντήσουν μισθοί εξαθλίωσης. Είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε απολύσεις απ’ τον δημόσιο τομέα, που ζητάει τους εργάτες να τους χρησιμοποιεί απλώς σαν «ομιλούμενα εργαλεία», να τα αντικαθιστά όποτε θέλει, να μην έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα.

Κάντε τώρα ένα υπολογισμό. Πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύετε για να αποκτήσετε αυτό το ποσό που διέθεσε αυτός ο καπιταλιστής απλώς για να «δημιουργεί περιβάλλον» στο χώρο εργασίας του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.