Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Δεν θα ζήσουμε με 400 ευρώ»: Παρελάσεις του λαού στις 24-25 Μάρτη


 
Την ανάγκη πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιδραστική τομή της Δανειακής Σύμβασης και του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ και να εκφραστεί η θέληση του λαού υπογραμμίζει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ενώ στην ίδια κα­τεύθυνση κινούνται πολλά σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, το­πικές κινήσεις και επιτροπές αγώνα.
 
Η οργή του λαού σιγο­βράζει και όλα δείχνουν ότι μπορούν να εκδηλωθούν μεγά­λης κλίμακας κινητοποιήσεις.
 
Ο Συντονισμός, στη συνέλευση που πραγματοποίησε την προηγούμενη Κυριακή, αποφάσισε να προτείνει σε όλα τα συνδικάτα τη διοργάνωση πανελλαδι­κής πανεργατικής απεργίας ενάντια στη νέα Δανειακή Σύμ­βαση τις ημέρες που θα πάει για ψήφιση στη Βουλή, τη μαζι­κή και οργανωμένη παρέμβαση στο διήμερο 24-25 Μαρτίου, ενώ θα πάρει και ενωτική αγωνιστική πρωτοβουλία προς όλα τα συνδικάτα που αντιστέκονται έμπρακτα στην επίθεση κυ­βέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου, για τη συγκρότηση ανεξάρ­τητου κέντρου αγώνα.
 
Το διήμερο 24-25 Μαρτίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό κόμβο στο λαϊκό αγώνα για την απελευθέρωση από τη σύγχρονη τυραννία.
 
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωμα­τείων καλεί καταρχάς στην ανάδειξη της 24ης Μαρτίου ως ημέ­ρα αγώνα της νεολαίας σε όλη τη χώρα. «Δεν θα ζήσουμε με 400 ευρώ», φωνάζουν οι νέοι κι ετοιμάζονται για αγωνιστικές πρω­τοβουλίες.
 
Στις 25 Μαρτίου θα παρελάσει ο μαχόμενος και ορ­γανωμένος λαός, με αποφάσεις των σωματείων, των συλλόγων, των λαϊκών συνελεύσεων, του μαζικού κινήματος.
 
Με συντονιστικά αγώνα μπροστά, με τα δίκαια αιτήματα για το μεγάλο ξεσηκωμό για ανατροπή της εργασιακής βαρβα­ρότητας και της εξαθλίωσης, για πραγματική δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, ο λαός θα επιβάλλει την παρουσία και την προοπτική του. Η επέτειος της επανάστασης του 1821 ανήκει στο μαχόμενο λαό και όχι στον υποταγμένο συρφετό των συ­νενόχων του πολιτικού συστήματος.
 
Ταυτόχρονα, το μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα θα δρά­σει σε πλήρη διαχωρισμό από όποιες ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις κινηθούν με αντιδημοκρατικά συνθήματα μίσους. Θα περιφρουρήσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την κατα­στολή και παρεμβάσεις των κρατικών μηχανισμών ή των θια­σωτών της τυφλής βίας.
 
αναδημοσίευση από το ΠΡΙΝ (10.2.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.