Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λιγότερες ελευθερίες. Και μετά;



«Προφυλακίστηκε ο μαθητής που πετούσε νεράτζια στη Βουλή».
«Απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων».
«Δίωξη για κακούργημα στον αφισοκολλητή της γενικής συνέλευσης».
«Εκτός νόμου τα κόμματα της Αριστεράς».
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι τίτλοι εφημερίδων από ένα ζοφερό -αλλά όχι και τόσο μακρινό- μέλλον, πρόγευση του οποίου δίδει το εκ νέου άνοιγμα της συζήτησης για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Μια συζήτηση που ασφαλώς δεν ανοίγει τυχαία καθώς συμπίπτει με τις γερμανικές προσπάθειες να μπει μια ολόκληρη χώρα «στο γύψο», μέσω της επιτροπείας. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι πλέον η λαϊκή οργή όπως αυτή εκφράστηκε και με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, (για την οποία το μόνο που έμαθαν οι τηλεθεατές είναι ότι… έγιναν επεισόδια), θορύβησε τις εγχώριες και ευρωπαϊκές ελίτ που πλέον ανερυθρίαστα εμφανίζονται αποφασισμένες να στραγγαλίσουν και την τελευταία φωνή αντίστασης, να πνίξουν εν τη γενέσει του κάθε κίνημα που αμφισβητεί τη γερμανική οικονομική ηγεμονία, να παραδώσουν τελικά στους διαβόητους «δανειστές» έναν ολόκληρο λαό δεμένο χειροπόδαρα, ταπεινωμένο και τρομοκρατημένο για το τι θα του ξημερώσει.

Στο προσκήνιο λοιπόν έχουν επανέλθει τρεις διαφορετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος των καταστροφών στα καταστήματα μετά από μεγάλες διαδηλώσεις, οι εξής… δύο! Και λέμε δυο, γιατί η περιβόητη πρόταση νόμου που διατείνεται ότι έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων «με τη συνδρομή έγκριτων νομικών», παραμένει κυριολεκτικά «φάντασμα», αφού ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενό της.
Μένουμε επομένως, στην πρόταση του ΕΒΕΑ, όπως αυτή είχε διατυπωθεί προ διετίας, και στις ασυναρτησίες του Καρατζαφέρη, ο οποίος μπροστά στην καταβαράθρωση των ποσοστών του, μπορεί να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με νέα ακροβατικά που περισσότερο ταιριάζουν σε τσίρκο παρά σε κεντρική πολιτική σκηνή.
Τι λέει η πρόταση του ΕΒΕΑ; Συνοπτικά αναφέρουμε ότι α) για κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας οι διοργανωτές θα πρέπει να ζητάνε πέντε μέρες πριν και την άδεια της δημοτικής αρχής, β) οι οργανωτές αναλαμβάνουν τις αποζημιώσεις για κάθε φθορά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας και γ) οι διαδηλώσεις (πλην ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και η πορεία του Πολυτεχνείου και της Πρωτομαγιάς) θα στοιχίζονται υποχρεωτικά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας διαφορετικά θα απαγορεύονται!
Θα μπορούσαν να πούνε πιο απλά, με μόνο τρεις λέξεις ότι απαγορεύονται οι διαδηλώσεις! Έτσι κι αλλιώς, δεν χρειαζόμασταν τις διακηρύξεις του Μίχαλου για να πειστούμε ότι πλέον ζούμε σε καθεστώς συρρίκνωσης της δημοκρατίας, ακύρωσης των βασικών θεμελιωδών ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, περιφρόνησης κάθε κανόνα δικαίου. Ποιο δίκαιο; Ποιοι κανόνες; Εδώ το οικοδόμημα ξεθεμελιώνεται εκ βάθρων.
«Άυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε» μοιάζουν να λένε οι εκπρόσωποι της μνημονιακής δυστυχίας κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο. Και η χώρα μεταμορφώνεται στο πειραματόζωο της Ευρώπης. Μόνο που αυτή τη φορά το πείραμα δεν γίνεται για να δοκιμαστούν οι καταστροφικές συνταγές στο οικονομικό πεδίο με τα ήδη γνωστά αποτελέσματα, που βυθίζουν λαούς ολόκληρους στη φτώχεια και την απελπισία. Αυτή τη φορά το πείραμα αφορά τους θεσμούς. Στο κάτω κάτω βρε αδελφέ, εμείς φτιάξαμε το κοινωνικό ευρωπαϊκό κράτος, εμείς θα το καταστρέψουμε και δεν δίνουμε και λογαριασμό σε κανέναν.
Οι νομικοί λένε ότι αν περάσουν τέτοιου είδους ρυθμίσεις ακυρώνεται στην πράξη το άρθρο 11 του Συντάγματος περί ελευθερίας του συνέρχεσθαι. Πριν από το άρθρο 11 ωστόσο προηγούνται άλλα δέκα άρθρα του θεμελιώδους νόμου του κράτους, με πρώτο και καλύτερο αυτό που ορίζει ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Και έχουν παραβιαστεί. Όλα…
Πηγή : Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.