Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου μπαίνουν στο ΔΟΛ!



Καθώς ο πόλεμος για τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα οξύνεται ανάμεσα στις αμερικανικές και γερμανικές-γαλλικές εταιρείες, όπου τα «αποκαλυπτικά» άρθρα ξαφνικά δίνουν και παίρνουν, σοβαρές ανακατατάξεις καταγράφονται και στα αστικά ΜΜΕ, που θεωρούνται αποφασιστικά μέσα πίεσης στη διεκδίκηση των πολεμικών συμβολαίων.

Και αν ακούγεται ως ανέκδοτο σήμερα ότι το ελληνικό κράτος σχεδιάζει τα επόμενα εξοπλιστικά του προγράμματα, πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι ο αστικός κόσμος χαράζει τα επόμενα βήματα του στη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, έχοντας ως κομβικούς στόχους της γεωστρατηγικής του ανάδειξης τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Από αυτή την σκοπιά θα εντείνει την εθνικιστική του προπαγάνδα για να ενσωματώσει τις λαϊκές αντιδράσεις στα επώδυνα μέτρα, θα κλιμακώσει τη φιλοπόλεμη ρητορεία του σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, θα προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νέες αγορές όπλων.

Οι Έλληνες βιομήχανοι και έμποροι του πολέμου έχουν πολλά να κερδίσουν. Ήδη παίρνουν θέση, προετοιμάζουν τους όρους διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, για να προχωρήσουν μετά στη μοιρασιά των νέων χρυσοφόρων συμβολαίων.

Είναι ενδεικτική η αρθρογραφία που κάνει λόγο για  «Πέντε Έλληνες επιχειρηματίες με σημαντική εμπλοκή των τεσσάρων στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, ακούγεται ότι εισέρχονται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ. Πρόκειται για τους Ευάγγελος Μυτιληναίος (ΜΕΤΚΑ, πρώην ΕΛΒΟ), Πολυχρόνης Συγγελίδης (AM General κλπ), Πάνος Γερμανός (είχε εμπλοκή στο πρόγραμμα των τορπιλών για τα Tupe 214), Γιώργος Περιστέρης, και Σωκράτης Κόκκαλης (ιδιοκτήτης της σημαντικότερης ιδιωτικής πολεμικής βιομηχανίας ΙNTRACOM Defense). Για τον τελευταίο κανείς δεν το επιβεβαιώνει.

Οι παραπάνω πέντε ή τέσσερις (αν τελικά ο Σ.Κόκκαλης μείνει εκτός), εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη που είναι ήδη μέτοχος με 19,22%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ψυχάρης προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ ύψους 15 εκ. ευρώ (από 45,65 εκ. ευρώ που είναι σήμερα) εκ των οποίων 2,5 εκ. ευρώ θα βάλει ο Σταύρος Ψυχάρης και τα υπόλοιπα 12,5 θα καλυφθούν ισόποσα από τους 5 επιχειρηματίες. αν δεν συμμετάσχει ο Σωκράτης Κόκκαλης το ποσό που του αναλογεί να το καλύψει μάλλον θα το καλύψει ο Βίκτωρας Ρέστης που είναι ήδη μέτοχος και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Πιστεύουμε ότι μόνο ένα μαχητικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα μπορεί να επιβάλλει την ειρήνη στην περιοχή. Όπου ο Εργατικός Διεθνισμός θα εμπνέει τις κοινές μάχες του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία εναντίον των αστικών κυβερνήσεων και των πολιτικών της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και του πολεμικού ολέθρου.

Ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς. Γενναία Χρηματοδότηση των τεράστιων κοινωνικών δαπανών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.