Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Στους εκβιασμούς τους, η απάντηση μας πρέπει να είναι η απειλή της εξουσίας τους.Του Γ.Σ.

 Ένα είναι σίγουρο. H Ελλάδαέχει πάρει το δρόμο της επίσημης χρεωκοπίας. Στην πραγματικότητα η χρεοκοπία των εργαζομένων έχει ξεκινήσει από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και όσο περνάει ο καιρός αυτή θα βαθαίνει, ωστόσο τώρα έχουμε περάσει στην επόμενη πράξη του δράματος. Πλέον το ντόπιο πολίτικο προσωπικό των διεθνών τοκογλύφων και των καπιταλιστών,  στρώνει το έδαφος και για την επίσημη χρεωκοπία. Εάν ακούσει κάποιος τις τοποθετήσεις τους θα διαπιστώσει ότι τώρα μιλούν επίσημα για την αποφυγή άτακτης/ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Σε απλά ελληνικά πλέον δεν συζητάμε το ενδεχόμενο της μη χρεοκοπίας, αλλά όλοι αυτοί οι σωτήρες της χώρας και του και του λαού… αγωνίζονται και αγωνιούν, ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει συντεταγμένα και ελεγχόμενα.
 Η συντεταγμένη /ελεγχόμενη χρεοκοπία εξασφαλίζεται με την εφαρμογή των δεσμεύων του μνημονίου 2. Ακόμη και αστοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι οι οικονομικές προβλέψεις για το μνημόνιο 2 δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι τοπρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αν και δεν το λένε επίσημα, ωστόσο το ξέρουν και οι ίδιοι οι πιστωτές μας. Όμως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση των οικονομικών τους συμφερόντων και όχι η διάσωση κάποιας χώρας και ακόμη λιγότερο ενός λαού.

Μετά το… κούρεμα του χρέους και με ψηφισμένο το μνημόνιο 2έχει πλέον ανοίξει ο δρόμος για το ξεπούλημα σε εξευτελιστικές τιμές του δημοσίου πλούτου, ενώ μεθοδεύεται η ενεργοποίηση των ελληνικών CDS που κατέχουν οι ίδιοι για να κερδίσουν μέσα από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους, πολλαπλάσια από αυτά που μας… κούρεψαν.

Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα. O οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, κατά δύο βαθμίδες από "CCC" σε "C". Η υποβάθμιση ακολούθησε την χθεσινή απόφαση του Eurogroup, το οποίο ενέκρινε τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα και αντικατοπτρίζει την ανησυχία των αγορών για την εξέλιξη του ελληνικού χρέους. Η κίνηση της Fitch ουσιαστικά σημαίνει ότι  θεωρεί πιθανή την ελληνική χρεοκοπία, ενώ η ανταλλαγή ομολόγων, σύμφωνα με τα κριτήρια της, δεν έχει εθελοντικό, αλλά υποχρεωτικό χαρακτήρα. Επίσης σήμερα αυξημένη χαρακτηρίζει την πιθανότητα ενεργοποίησης των ελληνικών CDS και την ύπαρξη πιστωτικού γεγονότοςη Goldman Sachs, σε μια πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας για το PSI+ και τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας. Ενώ όπως αναφέρει στην ανάλυση της, "… Μειώνεται ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η δημιουργία του ειδικού λογαριασμού δίδει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους και απομακρύνει τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας…".

 Όταν οι Fitch Ratings, η Goldman Sachs, ο δοτός τραπεζίτης πρωθυπουργός Παπαδήμος, Ο Γιωργακης, ο Αντωνακης, ο Βενιζέλος και τα… άλλα παιδιά παπαγαλίζουν περί αποφυγής του κινδύνου για άτακτη χρεοκοπία ένα είναι σίγουρο. Κάνουν τα πάντα για να μας οδηγήσουν στην συντονισμένη και ελεγχόμενη χρεοκοπία. Άλλα σε περίπτωση μιας ασυντόνιστης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας οι μόνοι που θα έχαναν είναι οι πιστωτές μας και οι ντόπιοι πολιτικοί τους υποτακτικοί. Αφού αυτό θα συνέβαινε στο ενδεχόμενο μονομερούς διαγραφής του χρέους και της στάσης πληρωμών προς τους πιστωτές. Ποιος όμως θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο;

Τελικά ο ελληνικός λαός έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όση μπορεί να φανταστεί. Στους εκβιασμούς τους, η απάντηση μας πρέπει να είναι η απειλή της εξουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.