Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!


ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ 500.000 ΠΟΛΙΤΩΝ! 
Ένα πρώτο πακέτο απαράδεκτων  μέτρων, που οδηγεί τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας σε μια "ημινόμιμη" κατάστασηπροωθεί η κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου".
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, αποφασίστηκε η προώθηση σειράς μέτρων τα οποία θέτουν σοβαρότατους περιορισμούς στα συνταγματικά δικαιώματα. Πρόσχημα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της ειρηνικής λαοθάλασσας τηςΚυριακής...
Τα μέτρα αυτά, θα έχουν ως "μπούσουλα" την πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) του γνωστού ορκισμένου εχθρού των μαζικών διαδηλώσεων, κ. Μίχαλου. 
Η πρόταση του ΕΒΕΑ, μπορεί να κωδικοποιηθεί ως εξής:


- Όποιος επιθυμεί να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχήςπέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
- Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Διαφορετικά, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στοακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
- Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.
Στον αστερισμό της απαγόρευσης των διαδηλώσεων...
Είναι προφανές πως τα παραπάνω μέτρα, θέτουν τις διαδηλώσεις σε μια ημινόμιμη κατάσταση τιςδιαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη απαγόρευσή τους.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα παραπάνω απαγορεύονται (βάσει του ορίου των 5 ημερών) όλες οι διαδηλώσεις και πορείες που διεξάγονται για την αποτροπή αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται μεαιφνιδιαστικό τρόπο.
Επιπλέον, με τη θέσπιση της "ευθύνης" των "διοργανωτών" για τα επεισόδια, δεν θεσμοθετείται απλώς μια ιδιότυπη εκδοχή του φασιστικού δόγματος της συλλογικής ευθύνης, αλλά κάτι πολύ χειρότερο! Πλέον, οι μαζικοί φορείς και εμμέσως οι ειρηνικοί διαδηλωτές θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τις όποιες φθορές, που γίνονται από ανθρώπους, ομάδες και παρακρατικούς μηχανισμούς, πουδεν ανήκουν και δεν διαδηλώνουν με τα πανό των ως άνω μαζικών φορέων... Κάτι τέτοιο προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών καθώς όλοι γνωρίζουμε το πώς αξιοποιείται η αντικειμενικώς προβοκατόρικη δράση των "επεισοδίων" από την ελληνική αστυνομία. Το μισό εκατομμύριο διαδηλωτών της Κυριακής γνωρίζει πολύ καλά πως η ΕΛΑΣ μπορούσε να σταματήσει (αν ήθελε) τη δράση των "κουκουλοφόρων", τη στιγμή που έπνιγε με χημικά όλη την υπόλοιπη διαδήλωση...
Τέλος, το πόση σχέση έχει ο "περιορισμός των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας" με τηνπρόληψη των επεισοδίων, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη...
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ως άνω κυβερνητικοί σχεδιασμοί δείχνουν τον πανικό που έχει καταλάβει τα κλιμάκια της συγκυβέρνησης, σχετικά με την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαούνα μην αποδεχτεί τη μνημονιακή σφαγή του...
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.